plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
کد مطلب : ۸۰۰۳

از روغن بنفشه تا تنفر از فضای مجازی

سیدجمال هادیان طبایی زواره*
کوبیدن بر طبل تعطیلی یا محدودیت فضای مجازی و تلاش برای زیر سؤال بردن و مقصر جلوه دادن وزارت ارتباطات چونان همان راهکار غیرمنطقی و مضحکی است که تبریزیان برای درمان کروناویروس ارائه و ما را در دنیا مضحکه خاص و عام کرد.
از روغن بنفشه تا تنفر از فضای مجازی
 روز گذشته و در وسط میدان پیشگیری و مقابله با کروناویروس که ملت شریف بیش از هر زمان نیاز به آرامش فکری و همدلی داشتند و دارند یکی از روزنامه‌های قدیمی که در تخطئه و تقبیح هر امر پسندیده‌ای ید طولایی دارد تیتر زد که «جهاد وزارت بهداشت و بانک مرکزی زیر تیغ کوتاهی وزارت ارتباطات» و تلاش کرد اپیدمی کروناویروس را به فضای مجازی، مرتبط گرداند و به خیال خودش زیرکانه میان نهادهای دولت که همگی با تمام توان برای گذر از این بحران در تلاشند اختلاف بیندازد و آتش بیار معرکه شود و از این آب گل آلود ماهی‌ای بگیرد و از این نمد کلاهی برای خودش ببافد، اما دریغ از ذره‌ای مقبولیت!

هر اهل منطق و عاقله مرد و زنی می‌داند که به یمن گسترش روزافزون ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی در همه شهرها و اغلب روستاهای کشور اخبار و ویدئوهای هشدار، پیشگیری و مقابله با اپیدمی کروناویروس در کسری از دقیقه یا کسری از ساعت منتشر می‌شود و مردم را با توصیه‌های ستاد کروناویروس به رعایت نکات بهداشتی درمانی تشویق و ترغیب می‌کند.

البته نمی‌توان گفت هر آنچه در فضای مجازی و شبکه‌های مجازی درباره کروناویروس منتشر می‌شود صاحب سند و دقیق و قابل استناد است و چه بسا شایعه و اخبار جعلی و ساختگی نیز بسیارند و گاه موجب اختلال در سازوکار اطلاع‌رسانی می‌شوند که بخشی از آن به فرهنگ جاری برمی‌گردد و بخشی به کوتاهی نهادهایی که وظیفه تولید یا نظارت برمحتوا را عهده دار هستند و سال‌هاست برای انجام این وظیفه از جایشان تکان نخورده‌اند.

نهادهایی که مجوز تولید محتوا صادر می‌کنند و وظیفه نظارت بر تولید محتوا را نیز عهده دار هستند در حالی که وظیفه وزارت ارتباطات آماده‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی است که فراتر از برنامه‌های مصوب انجام داده است.

این بیانگر آن است که نویسنده یادداشت مذکور در پروژه تفرقه افکنی خویش حتی به این نکته توجه نکرده است که وظیفه تولید و نظارت بر محتوا به عهده نهادهای دیگری است که اغلب در کجاوه او نشسته‌اند، خب مسلم است

«آنکس که نداند و نداند که نداند/ در جهل مرکب ابدالدهر بماند»

با این همه، قطعاً مزایای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی پرسرعت درباره این بیماری آنقدر فراوان است که عقل سلیم و وجدان سالم دنبال محدودیت تا تعطیلی فضای مجازی در این زمان و هیچ زمان نیست مگر آنکه در محدودیت و تعطیلی فضای مجازی و به تعطیلی کشاندن هزاران کسب و کار خرد و کلان نفع ناپیدایی نهفته باشد که ما نمی‌دانیم!

کوبیدن بر طبل تعطیلی یا محدودیت فضای مجازی و تلاش برای زیر سؤال بردن و مقصر جلوه دادن وزارت ارتباطات چونان همان راهکار غیرمنطقی و مضحکی است که تبریزیان برای درمان کروناویروس ارائه و ما را در دنیا مضحکه خاص و عام کرد.

امروز به اعتراف همان روزنامه بیش از ۸۹ درصد از ایرانیان کاربران اینترنت و بیش از ۴۰ میلیون نفر به شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارند، سراسر کشور فیبرگذاری شده و قریب به ۸۰ میلیون گوشی همراه در دست مردم است که هر کدام یک رسانه به شمار می‌آیند.

مایه مباهات است که تمام شهرها و اغلب روستاهای بالای بیست خانوار کشور شبکه ارتباطی و اینترنتی دارند و به‌همین دلیل کار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی سهل و ساده شده است.

اگر نبود چنین زیرساخت و شبکه ارتباطی وسیعی و ما قرار بود در چارچوب انحصار رسانه‌ای صداو سیما و چندصد نسخه از روزنامه مذکور قرار بگیریم چه بسا به سیاق دوران گذشته میلیون‌ها نفر در اثر این بیماری جان می‌سپردند.

خداوند را شاکریم که در ایران اسلامی کارگزاران حاکمیت و دولت، سرنوشت خویش را دست تحجر و واماندگی نمی‌دهند و برای جان و مال و عزت و اعتبار مردم ارزش قائل‌اند. و چقدر مایه خرسندی و بالیدن است که ایران اسلامی به یمن تلاش‌های بی‌شائبه سیاست‌گذاران و کارشناسان حوزه ارتباطات از کشورهای منطقه پیشی گرفته و زیرساخت‌های ارتباطی برای توسعه آگاهی، فناوری و کارآفرینی را فراهم کرده است.

شما هم اگر از شایعه پراکنی عده‌ای از همگنانتان در فضای مجازی نگرانید آستین بالا بزنید و حسب وظیفه قانونی و شرعی خود جلوی آنان را بگیرید و برای تولید محتوای سالم و اخبار با سند و درست در این فضا تلاش کنید و از اختلاف افکنی بین نهادهای نظام در فصل همدلی بپرهیزید، باشد تا خداوند به پاس این تغییر کردار، شما را از کروناویروس محفوظ بدارد.

*رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات

انتهای پیام/*
۵
مرجع : ایران
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما