ترامپ طرح کاهش اختیار جنگی علیه ایران را توهینآمیز دانست و رد کرد
شدت گرفتن رقابت های انتخاباتی در ایالات متحده
رئیس جمهوری آمریکا که دستش به خون سردار والامقام حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس ایران آلوده است، مدعی شد قطعنامه کاهش اختیارات جنگی علیه ایران توهینآمیز و دسیسه دموکراتها بوده است.
به گزارش ایصال نیوز، دونالد ترامپ روز چهارشنبه (به وقت واشینگتن) در بیانیهای ضمن اعلام وتوی قطعنامه ۶۸ مدعی شد: این یک قطعنامه بسیار توهین آمیز بود که توسط دموکراتها به عنوان بخشی از استراتژی برای پیروزی در انتخابات سوم نوامبر با تفرقه حزب جمهوریخواه مطرح شد.
وی افزود: معدود جمهوریخواهانی که به آن رای دادند، درست در دستشان بازی کردند. علاوه بر آن، قطعنامه ۶۸ مبتنی بر سوء تفاهمهای حقایق و قوانین است. برخلاف قطعنامه، ایالات متحده مشغول استفاده از زور علیه ایران نیست.
رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: چهار ماه پیش، من برای از بین بردن قاسم سلیمانی در حالیکه وی در عراق بود، اقدام قاطعی انجام دادم. ایران با پرتاب یک سری موشک به نیروهای ما در عراق واکنش نشان داد. در اثر این حملات هیچ کسی کشته نشده است.
ترامپ ادامه داد: علاوه بر این، حمله علیه سلیمانی کاملا قانونی بود از جمله اختیار قانونی قطعنامه سال ۲۰۰۲ در استفاده از نیروی نظامی علیه عراق و ماده دوم قانون اساسی.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: قطعنامه ۶۸ به توانایی رئیس جمهوری برای محافظت از ایالات متحده، متحدان و شرکای آن آسیب بزرگی وارد میکرد. این قطعنامه دلالت دارد که اختیارات قانون اساسی رئیس جمهوری برای استفاده از نیروی نظامی محدود به دفاع از ایالات متحده و نیروهای آن در برابر حمله قریب الوقوع است.
ترامپ ادعا کرد: این نادرست است. ما در دنیای خصمانهای از تهدیدات متحولانهای زندگی میکنیم و قانون اساسی تصدیق میکند که رئیس جمهوری باید بتواند حرکتهای بعدی دشمنان را پیش بینی و در پاسخ سریع و قاطعانه عمل کند. این همان کاری است که من کردم!
وی در جمعبندی این بیانیه اظهار کرد: کنگره نباید چنین قطعنامهای را تصویب میکرد.
این وتو، هفتمین باری است که رئیس جمهوری چهل و پنجم آمریکا مصوبات کنگره را متوقف میکند که یکی از آنها شامل قطعنامه قدرت نظامی بود که به یاری نظامی آمریکا از رژیم سعودی در جنگ داخلی یمن بود.
تقریبا ۲ ماه پیش بود که کنگره آمریکا قطعنامه محدودیت قدرت جنگی علیه ایران را تصویب کرد اما به خاطر اینکه قانونگذاران به خاطر شیوع ویروس کرونا، در خارج از واشنگتن به سر میبردند، ارسال آن به کاخ سفید با تاخیر انجام شد. مجلس نمایندگان اقدامات لازم برای ارسال این قطعنامه را انجام داده بود اما مجلس سنا پس از آنکه در این هفته فعالیت خود را از سر گرفت، این قطعنامه را ارسال کرد.
مجلس نمایندگان این قطعنامه را با ۲۲۷ رای موافق در برابر ۱۸۶ رای مخالف در ماه مارس تصویب کرد که ۶ جمهوریخواه در این تلاش به دموکراتها پیوسته بودند. مجلس سنا هم با ۵۵ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف، این قطعنامه را در ماه فوریه به تصویب رساند و هشت سناتور جمهوریخواه همسو با دموکراتها به آن رای مثبت دادند. همانگونه که در رایگیری نخستین، کنگره نتوانست به دو سوم آرا دست یابد، انتظار نمیرود برای بلااثر کردن این وتو هم بتوانند دو سوم آرا را به دست آورند.