تقاضای جهانی برای نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا و اعمال قرنطینه از سوی برخی کشورها، از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز مصرف معمول بیشاز ۱۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
به گزارش ایصال نیوز، «جیووانی سریو» مدیر تحقیقات در شرکت بازرگانی نفت ویتول - اظهار کرد: میزان افت مصرف نفت در سال میلادی جاری به این بستگی خواهد داشت که چه تعداد کشور قرنطینهای به سبک ایتالیا اعمال کنند.
کاهش مصرف ایتالیا چشمگیر بوده است. اگر وضعیت سایر کشورهای اروپایی و همچنین آمریکا بررسی شود، ممکن است بدبینی شدیدتری در خصوص افت مصرف وجود داشته باشد.
به گفته این مدیر ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی نفت در جهان است، افت ۱۰ درصدی تقاضای آمریکا به معنای کاهش دو میلیون بشکه در روز از میزان مصرف نفت خواهد بود.
در حال حاضر ویتول در سناریوی پایه خود قرنطینه آمریکا را در نظر نگرفته است اما اگر شیوع بیماری کووید ۱۹ از کنترل خارج شود، ممکن است اقدامات جدیتری صورت بگیرد که به میزان زیادی از تقاضا برای نفت خواهد کاست.
به عنوان مثال کالیفرنیا پس از این که پنج شنبه گذشته به ۴۰ میلیون سکنه این ایالت دستور داد در خانه بمانند و فقط در صورت ضرورت از خانه خارج شوند، تقریبا وضعیت قرنطینه پیدا کرده است.
در اروپا محدودیت های رفت و آمد در ایتالیا، اسپانیا و فرانسه تقاضا برای نفت را به شدت کاهش داده و رفت و آمد در آلمان هم ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است. اگر انگلیس هم برای محدودیت سفرهای داخلی اقدام کند، حدود ۴۰ درصد از هفت میلیون بشکه در روز تقاضای اروپا برای نفت از بین خواهد رفت.
با این حال ازسرگیری فعالیت در چین که برنده اصلی افت قیمت های نفت به شمار میرود، یک نکته مثبت در بخش تقاضا محسوب میشود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در حالی که اوضاع چین پس از پیروزی این کشور در مهار شیوع ویروس کرونا رو به بهبودی میرود، بدترین سناریو برای جهان هنوز به وقوع نپیوسته و از هم اکنون تحلیلگران رشد اقتصادی صفر یا منفی جهان در سال ۲۰۲۰ را پیش بینی میکنند.
با این حال معلوم نیست که در صورت استمرار قیمت های پایین نفت، خرید نفت از سوی چین به مدت طولانی ادامه پیدا کند، زیرا مخازن جهانی نفت ظرفیت خالی چندانی ندارند که ممکن است باعث شود نفت به مرز ۱۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.