واکنش پمپئو به انتقاد چین درباره حمله بیولوژیک آمریکا با کرونا
وزیر امور خارجه آمریکا به اظهارات دولت چین درباره اینکه ممکن است ویروس کرونای جدید نتیجه جنگ بیولوژیک واشنگتن باشد واکنش نشان داد و از چین خواست از انتشار «شایعات عجیب و غریب» درباره ویروس کرونا خودداری کند
به گزارش ایصال نیوز، «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا به موضعگیری چین درباره اینکه ممکن است آمریکا عامل انتقال ویروس «کرونای جدید» به شهر «ووهان» برده باشد واکنش نشان داد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه آمریکا از چین خواسته از انتشار «شایعات عجیب و غریب» درباره ویروس کرونا خودداری کند. وی با وجود این توضیحی درباره سئوالاتی که دولت چین پنجشنبه گذشته از آمریکا مطرح کرده ارائه نکرد.
دولت چین پنجشنبه گذشته از آمریکا خواسته بود در مورد سابقه ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» بر اثر ویروس کرونای جدید در آمریکا و احتمال انتقال این ویروس به چین توسط ارتش آمریکا، شفافسازی کند.
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در این مورد در توییتر نوشت: «شروع [ابتلای] بیمار صفر (اولین مورد ابتلا) در ایالات متحده چه زمان بوده است؟ چه تعداد مبتلا شدهاند؟ نام بیمارستانها چیست؟»
وی افزود: «شاید این ارتش ایالات متحده بوده که این همهگیری را به "ووهان" برده است. شفاف باشید! دادههای خود را علنی کنید! ایالات متحده به ما یک توضیح بدهکار است.»
او در مورد احتمال انتقال ویروس توسط ارتش آمریکا به ووهان که فعلا نقطه اولیه انتشار ویروس کرونا شناخته میشود، توضیحی نداد، اما در روزهای گذشته مقامهای چینی در مورد اینکه این شهر واقعا کانون اولیه شیوع ویروس بوده، ابراز تردید کردهاند.
هفته گذشته وزارت خارجه چین از «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به دلیل آنکه از ویروس کرونا تحت عنوان «ویروس ووهان» یاد کرد، انتقاد کرد و اظهارات وی را در تضاد با توصیههای سازمان جهانی بهداشت خواند. در پی این موضعگیری، وزارت امور خارجه آمریکا جمعه سفیر چین در واشنگتن را به دلیل اظهارات مقامات چینی درباره انتقال ویروس کرونا به ووهان توسط ارتش آمریکا فراخواند.
کرونای جدید یکی از ۷ نوع ویروس شناخته شده «کرونا» است که باعث ایجاد بیماری در انسان میشود. ۴ گونه از این نوع ویروسها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد میکنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماریهای حاد تنفسی میشوند که در مواردی به مرگ منجر میشود.
سازمان جهانی بهداشت بعد از ابتلای بیش از ۱۲۱ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری آن را «همهگیر جهانی» اعلام کرد. تاکنون در جهان 172 هزار نفر آلوده به این ویروس شناسایی و 7 هزار نفر نیز فوت شده اند.