plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲
کد مطلب : ۶۶

لزوم تغییر فرهنگ سیاسی جامعه با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی

مراسم معارفه دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد ازظهر امروز (سه شنبه) با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی از مسئولان دولتی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
لزوم تغییر فرهنگ سیاسی جامعه با محوریت شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش ایصال به نقل از فارس، مراسم تکریم از خدمات محمد رضا مخبر دزفولی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی و معارفه حجت‌الاسلام سعید رضا عاملی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد ازظهر امروز (سه شنبه) با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی از مسئولان دولتی در حوزه هنری برگزار شد.
سعیدرضا عاملی با تأیید مقام معظم رهبری به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد و حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با صدور حکمی حجت‌الاسلام «سید سعیدرضا عاملی» را برای مدت چهار سال به عنوان «دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی» ‌منصوب کرد.
آنچه در زیر می‌خوانید چکیده‌ای از سخنان مدعوین این مراسم است:
*حدادعادل: دولت به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کند
غلامعلی حداد عادل عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: دولت باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کند و این شورا را مورد حمایت قرار دهد.
حداد عادل ادامه داد: امیدوارم دولت نسبت به بودجه موسسات فرهنگی لطف بیشتری بکند؛ از طرفی شورایعالی انقلاب فرهنگی و دستگاه‌های زیر مجموعه آن نیاز مبرم به حمایت دارند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: این شورا روز به روز در زمینه فرهنگ و علم کشور تکمیل و پخته‌تر شده است و این در حالی است که تلاش محمدرضا مخبر دزفولی در عرصه فرهنگ و علم کشور ستودنی است.
وی همچنین اظهار داشت: دبیراسبق  شورای عالی انقلاب فرهنگی فردی دلسوز پرکار و امین شناخته شده است.
حداد عادل اضافه کرد: اگر دولت به دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک نکند بدون شک مشکلات زیادی در سر راه این شورا قرار خواهد گرفت.
بطحایی: یکی از دشوارترین وظایف ذاتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هماهنگی بین نهادها است
محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش گفت: به نمایندگی از تمام فرهنگیان ازبرادرعزیزی که ۱۲ سال به فرهنگ کشور خدمت کرد تشکر می‌کنم و برای حجت السلام سید سعیدرضا عاملی آرزوی موفقیت دارم.
وی با اشاره به مشکلات دبیرخانه شورا گفت: یکی از دشوارترین وظایف ذاتی دبیرخانه شورا هماهنگی بین نهادها و ایجاد توافق بین آنهاست در حالیکه در برخی موارد نیز اختلاف سلیقه دارند.
بطحایی ادامه داد: این کار گاهی اوقات با دلخور افراد همراه می‌شود؛ آقای مخبردزفولی به واسطه تحربه و احاطه موضوعی به کار و اطلاعات وسیع از پیشینه مسائل انصافا یکی از موفق‌ترین افرادی بود که می‌توانست با کمترین هزینه و دلخوری کار را به سرانجام رساند. 
بطحایی همچنین در خصوص دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از آقای عاملی درخواست مساعدت در حوزه‌ای مرتبط داشتم و راجع به مسائل مختلف با وی صحبت کردم که نگاه هوشمندانه وی را در یافتن گره‌ها به وضوح دریافتم؛ ذهن فعال و هوش او در شورا بسیار موثر است.
وزیر آموزش پرورش ادامه داد: تاسفم را از عدم توفیق خود در همکاری با حجت‌الاسلام عاملی در آموزش و پرورش اعلام می‌کنم، او تواضع بسیار دارد و بارزترین نکته مدیریتی‌اش رفتار مبتنی بر روابط انسانی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شناخت مسائل جهانی در کنار فهم دینی از بارزترین مسائل رفتاری حجت‌الاسلام عاملی  است که برای وی در سنگر خطیری شورا آرزوی موفقیت دارم.
ستاری: تولید علم و اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان ثمره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ است
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان که از سال ۸۶ ایجاد شده زاییده دوره مخبر دزفولی است.
وی ادامه داد: اگر رتبه های خوبی در حوزه تولید علم و اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان داریم، ثمره اسناد علمی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی است و من همیشه تاکید دارم هیچ مصوبه شورا در این سالها زمین نماند.
ستاری همچنین گفت: فکر می‌کنم حرکت جدی در جوانان ایجاد شده که مبنای قدرت جمهوری اسلامی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تأکید کرد: اینکه مدل‌های جدیدی برای پژوهش و فناوری ایجاد کردیم، ثمره اسناد مصوب شورا در دوره مخبر است و حتما به عنوان یک دوست سالیان سال کنار هم کار می‌کنیم.
ستاری افزود: حجت‌الاسلام عاملی هم به عنوان دوست خوب ما در شورایعالی فضای مجازی است که تخصص خاص اوست و در آینده ما را با نظراتش کمک می‌کند.
وی در پایان گفت:‌ به مخبر و تمام اعضای کمیته‌های شورا خسته نباشید می‌گویم و امیدوارم با ادامه همکاری‌ها اقتدار علمی و فناوری کشور را داشته باشیم.
ضرغامی: طرح تحول آموزش و پرورش از تلاش‌های مخبردزفولی‌ است
 عزت الله ضرغامی گفت: به حجت‌الاسلام عاملی که اعتماد رهبر معظم انقلاب و اعضای شورا را گرفته است تبریک می‌گویم.
وی عاملی را  فردی عالم، دلسوز و خونگرم خواند که با جدیت روشنگری می‌کند، راه حل ارائه می‌دهد و از موضع بزرگواری با مسائل برخورد می‌کند.
عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: افراد معمولا پس از اینکه مدیر می‌شوند بی‌انگیزه می‌شوند و این مساله آسیب بزرگی است؛ ولی حجت‌الاسلام عاملی همواره با انگیزه کار می‌کند و امیدواریم در شورا هم منشا خدمات باشد و جواب اعتماد رهبری و اعضای شورا را بدهد.
ضرغامی ادامه داد: مخبردزفولی در سطح بالا تمام ویژگی‌های فرهنگی و علمی را بدون فراز و نشیب در خود جمع کرده است و در دین و اعتقادات به نظام و رهبری فوق العاده است و هرجا ما کمی کج رفتیم یکی از کسانی که سعی می‌کند در جایگاه اصل نظام بحث کند،  مخبر است.
ضرغامی گفت: مخبر پشتوانه بسیاری از طرح‌های افتخارآفرین شوراست. طرح تحول آموزش و پرورش که رهبری بارها به جای ۲۰۳۰ بر روی آن تاکید کرده‌اند از تلاش‌های مخبر است.
وی  افزود: هرگاه دبیرخانه طرحی را آماده و به اعضای شورا ارائه می‌دهد از پختگی قابل قبولی برخوردار است و افراد بزرگی فقط بخاطر ارتباط با مخبر کارشناسی‌ها را انجام می‌دادند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: مخبر بسیاری از مسائل را در دبیرخانه شورا پخته کرده و در صحن مطرح کرد و به صورت سند مصوب کرد.
صالحی: دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی دوره شتابنده عرصه علم و فرهنگ است
 سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در شورای انقلاب فرهنگی نیاز داریم تصویرسازی جامع از مسیر آینده خود پیدا کنیم، چراکه در حوزه علم و فرهنگ و آموزش و پرورش هنوز همه اهداف محقق نشده است.
صالحی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی سه دوره خوب را پشت سر گذاشته است که دوره اول با توجه به اتفاقات اوایل انقلاب دوره نهادسازی در حوزه علم و فرهنگ بود که با تشکیل شورا موسسات به تناسب نیاز به وجود آمدند؛ دوره دوم دوره تنظیم مقررات و سیاست‌ها بود که البته به تناسب نیاز مقطعی تدوین شد، اما دوره سوم ادامه رویکردهای قبلی بود که سندهای مختلف مانند سند علوم و فناوری سلول بنیادی یا سند گیاهان دارویی در آن تدوین شد و این در حالی است که در دوره مدیریت مخبر دزفولی که دوره سوم و ۱۲ساله بود هم افزایی نگاه ها و تصویب و مراحل اجرایی و مصوبات انجام شد.
وی تصریح کرد: دوره چهارم شورای انقلاب فرهنگی که با مدیریت جدید انجام می‌شود دوره شتابنده عرصه علم و فرهنگ است که خوشبختانه فضای مجازی حوزه تخصصی او بوده و آینده خوبی در شورا خواهیم داشت.
صالحی ادامه داد: در دوره چهارم، یادگیری رسمی جای خود را به یادگیری غیر رسمی می‌دهد؛ از طرفی مطالعات بین‌المللی و جهانی و تجربه علمی و مهارتی مدیر جدید باعت تغییر معادلات علم و فرهنگ در مسیر آینده خواهد بود.
عارف: شورای‌عالی انقلاب فرهنگی باید در اموری که سایر نهادها توانایی ورود ندارند، وارد شود
 محمدرضا عارف رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: از اوایل دهه هفتاد در خدمت مخبر دزفولیبودم؛ زمانی‌که او جوان بود ما در دانشگاه تهران با وی حشر و نشر داشتیم و در این ۲۴ سال وی اصلا تغییر نکرده است و همان نگاه ارزشی و انقلابی را دارد.
وی ادامه داد:‌سعه صدر و تدبیر و گردآوری نخبگان به این خصوصیات مخبر اضافه شده است.
عارف ادامه داد:‌ اسناد برجسته‌ای در این مدت به تصویب رسید؛ نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی، سند تحول آموزش و پرورش، سند تحول و اسناد مهمی که در راستای سند چشم‌انداز بود در دوره مخبر به تصویب رسید و حیف است که وی را در این جایگاه نداریم اما خوشحالیم جای وی را برادر بزرگواری گرفت که از اوایل دهه هشتاد با او آشنا هستم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: من اطمینان دارم که حجت‌الاسلام عاملی می‌تواند کارهای خوب مخبر را ادامه دهد.
وی همچنین افزود: باید توجه داشته باشیم شورا، شورای عالی انقلاب فرهنگی است و باید اخلاق مدنظر قرار گیرد.
عارف با بیان اینکه اتهاماتی که زده می‌شود فضای عمومی فرهنگی را تخریب می‌کند، اظهار داشت: در حال حاضر شورای عتف عملا تعطیل است؛ شورایعالی انقلاب فرهنگی باید در جایی ورود کند که نهادهای دیگر نمی‌توانند ورود کنند.
وی در پایان گفت:‌ توصیه من به حجت‌الاسلام عاملی این است که به توصیه مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی کامل توجه و عمل کنند.
حجت‌الاسلام واعظی: باید فرهنگ سیاسی جامعه تغییر کند
حجت الاسلام واعظی عضو حقیقی شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: باید تلاش شود تا فرهنگ سیاسی جامعه با محوریت شورای انقلاب فرهنگی تغییر کند.
وی افزود: نباید همه مسایل مختلف کشور را به فرهنگ نسبت بدهیم و تنها با اینکه بگوییم بودجه فرهنگ کافی نیست و  بودجه فرهنگ را دنبال کنیم، هیچ اتفاق خوبی رخ نمی‌دهد.
واعظی اضافه کرد: باید سیاست مداران حوزه فرهنگ و مولدان فرهنگی را جدی بگیریم، زیرا اگر اوضاع فرهنگ به همین شکل پیش برود بدون شک آسیب فرهنگی بیشتر می‌شود.
وی در پایان گفت: مولدان فرهنگ باید ایفای نقش کنند و دستگاه‌های نظارتی به شکل قوی‌تری فعالیت خود را پیش بگیرند.
طهرانچی: وظیفه شورای‌عالی همگرایی بر عناصری است که ذاتا واگرا هستند
محمد مهدی طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری سه مولفه فرهنگ، علم و اقتصاد را به عنوان مولفه‌های اقتدار اعلام کرده‌اند که این سه مولفه باید کنار هم باشند.
وی افزود: شورایعالی انقلاب فرهنگی مظهر در هم تنیدگی دو عنصر علم و فرهنگ است و شخصیتی که در راس دبیرخانه شوراست باید این دو عنصر را داشته باشد.
طهرانچی اظهار داشت: آنچه در دوره سوم شورا مشاهده کردیم نکته‌ای بود که اقتدار کشور را رقم زد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: شورایعالی می‌خواهد همگرایی بر عناصری را اعمال کند که ذاتا واگرا هستند و شخصیتی که در دبیرخانه قرار می‌گیرد باید علاوه بر نگاه بلند و علم جامع شخصیت همگراکننده هم داشته باشد.
وی در پایان گفت: البته ما اقتصاد را کاملا جدا از این دو عرصه داشتیم اما می‌دانیم که در آغاز قرن جدید، فناوری شبکه‌ای هم علم و هم فرهنگ را متاثر کرد. 
محمدیان: افزایش امید در جامعه یکی از وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است
حجت الاسلام محمد محمدیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: نگرانی‌های فرهنگی بیشتر از نگرانی‌های اقتصادی و دیگر حوزه‌های جامعه است.
وی افزود:‌ در دوره قبلی شورای انقلاب فرهنگی فرهیختگان آثار گرانبهایی را به یادگار گذاشتند که باید به نحو احسن از آن استفاده شود.
محمدیان تصریح کرد: توجه به نگاه‌های رهبری از ویژگی‌های مهم در شورای انقلاب است که مدیر قبلی این موضوع را در اولویت کاریش داشت؛ ازطرفی هیچ کس مانند رهبر انقلاب به موضوع علم توجه نکرده است.
وی در پایان گفت:‌ از شورای انقلاب فرهنگی انتظار داریم انقلابی عمل کند؛ باید بیاندیشند و اجرا کنند. این در حالی است که باید توجه کنیم که نسخه انقلابی بودن که امام خمینی آن را مطرح کردند امروز در دنیا به عنوان راهکار استفاده می‌شود.
مخبر دزفولی: شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی استراتژیک است که با دوراندیشی امام (ره) ایجاد شد
همچنین محمدرضا مخبر دزفولی دبیر سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی در این مراسم اظهار داشت: چیزی برای گفتن ندارم فقط می‌توانم بگویم خوشحالم ختم به خیر شده و خداوند فرصت داد تا کاری برای ملت انجام دهم.
وی ادامه داد: امروز برادر دانشمندی آمده که می‌تواند نقایص قبلی را برطرف کند؛ حتما در کارهای ما کمبودهایی بوده و قصور و تقصیرهایی داشتیم، اگر توفیقی حاصل شده متعلق به یکایک عزیزان دانشگاهی و حوزوی است که احساس کردند شورا می‌تواند درحوزه فرهنگ و علم کار کند.

مخبردزفولی گفت: واقعا شورایعالی انقلاب فرهنگی فراز و نشیب‌های بسیاری را بعد ازانقلاب داشت و از همان لحظات اول پس از انقلاب، امام به شکل گیری انقلاب فرهنگی توجه کردند.
وی افزود:‌ ما دانشگاه فرهنگی بعد از انقلاب نداشتیم؛ اتاق‌های دانشگاه‌ها به اتاق گروهک‌ها تبدیل شده بود و محل بالندگی و علم آموزی نبود.
دبیر سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نقطه اقتدار انقلاب دانشگاه و حوزه است. امام همان موقع فرمودند دانشگاه را دریابید، جنگ تمام می شود اما دانشگاه مهم است و مقام معظم رهبری هم همیشه برای دانشگاه اهمیت بسیاری قائلند.
مخبردزفولی تصریح کرد: ما کم دشمن نداریم که می‌خواهند این نظام نباشد؛ نقطه اتکای جدی قدرت آفرینی برای ما مغزهای متفکری بوده که بعد از انقلاب پرورش یافتند؛ دانشمندان هسته‌ای ما بیشتر از دانشگاه‌های کشور هستند.

وی ادامه داد: انقلاب در دانشگاه‌ها تحول ایجاد کرد و امروز ما دو درصد از علم دنیا را داریم که فقط هم مقاله نیست این را شوخی نگیریم. مقاله بخشی از علم ماست که توان هسته‌ای و پزشکی در صحنه خود را نشان می‌دهد؛ مگر می‌شود به غیر از داشتن دانشمندان مدعی برتری علمی شویم؟ 
مخبردزفولی تأکید کرد:‌ شورایعالی در حقیقت نهاد استراتژیکی بوده که با دوراندیشی امام برای رسیدن به قله‌های بزرگ علمی و فرهنگی تعبیه شد؛ فراز و نشیب‌هایی هم داشته است و همه تلاش کردند؛ مثل دوی امدادی است که کاری را شروع کردیم و حالا به برادر بالند‌ تر و دانشمندتر سپردیم و ویژگی بهتری که به من دارد این است که در حوزه هم هست.

دبیر سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت:‌ از تمام همکارانم در دبیرخانه شورا، روحانیون و دانشمندان و همه تشکر می‌کنم و از اعتماد و توجه مقام معظم رهبری به دبیرخانه شورا سپاسگزارم.اگر همه به فکر اقتدار علمی باشیم دیگر این و آن خط معنا ندارد، ما این مساله را در علم ثابت کردیم و در عرصه ‌ای دیگر هم قابل اجراست.
عاملی:باید از قدرت فضای مجازی برای پیشبرد اهداف انقلاب استفاده کرد
 سید سعیدرضا عاملی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از رهبر انقلاب به خاطر اطمینانی که به من داشتند تشکر می‌کنم و معتقدم شورای عالی انقلاب فرهنگی میراث امام خمینی، رهبری و شهدای انقلاب اسلامی است.
وی افزود: قدرت شورای عالی  انقلاب فرهنگی در اعضای آن است، بنده به عنوان دبیر شورا اگر بخواهم طرح مسئله کنم باید بگویم دو نیکی وجود دارد که برتر از آن نیست، یکی نیکی کردن به مردم و دوم رفع نیازهای آنها است چرا که باید فعالیت‌های ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی منجر به آرامش مردم شود.
عاملی اضافه کرد: اسلام دین ضرر زدن به خود و دیگران نیست، در حوزه علم و فرهنگ باید بیشتر با یکدیگر تعامل کنیم؛ مسائل سیاسی از تشخیص مسئله و موضوع در مباحث علمی جلوگیری می‌کند. به گفته مقام معظم رهبری این شورا، شورای پایدار است و گرایشات سیاسی نباید دخالتی در حوزه تصمیم‌گیری آن داشته باشد.
دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی کار مکانیکی و صنعتی نیست که تولید کنیم و از طرفی خروجی بگیریم چرا که کار فرهنگی ظرفیت‌های زیادی دارد که مهمترین کار آن هم ارتباط با نسل جوان و دانشگاهی است.
وی اضافه کرد: دشمنان جمهوری اسلامی در دهه اخیر جمهوری اسلامی را رژیم معرفی کردند که این موضوع جفای بزرگی در حق انقلاب بود.
عاملی گفت: مهمترین کار شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط با نسل دانشگاهی بوده است، در دوره چهارم شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد این شورا را به طور کلی انجام خواهم داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: اجرایی شدن مصوبات شورای انقلاب فرهنگی مستلزم همدلی و همکاری است. ما بنا داریم اسناد شورای انقلاب فرهنگی را به طور کلی انجام دهیم و در  واقع زمینه اجرایی شدن سندها را در این شورا ایجاد خواهیم کرد.
عاملی تأکید کرد: در حال حاضر ما در کشور با جامعه‌ای روبرو هستیم که ۶۰ میلیون کاربر فضای مجازی دارد که باید از این ظرفیت برای قدرت انقلاب استفاده کنیم.
انتهای پیام/ 
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما