به گزارش ایصال نیوز به نقل از ایرنا، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو گفت: برخلاف 2 هفته پیش که قیمت انواع خودروها در بازار روند افزایشی یافته بود، اکنون (در روزهای پایانی سال97) قیمت ها رو به کاهش است؛ با این حال خرید و فروشی انجام نمی شود.
«سعید موتمنی» امروز (یکشنبه) افزود: از چهاردهم بهمن تا چهارم اسفندماه شاهد بودیم ورودی بازار از سوی خودروسازان بسته شد و عرضه جدیدی به بازار انجام نگرفت. وی مدعی شد: به نظر می رسد خودروسازان به منظور افزایش قیمت ها در بازار و پس از آن تعیین قیمت کارخانه ای پنج درصد زیر قیمت بازار به این اقدام دست زدند که از نظر روانی اثرگذار شد. این مقام صنفی دلیل ادعای خود را تغییر نکردن نرخ ارز یا اتخاذ سیاست های جدید برای افزایش قیمت ها در آن ایام عنوان کرد. وی تاکید کرد: خودروسازان باید قیمت های پایه خودروها را پایین بیاورند، زیرا این قیمت ها از نظر مصرف کنندگان و مشتریان «غیرمنطقی» است.
موتمنی بطور نمونه به پژو 206 تیپ 2 اشاره کرد که تا چهاردهم بهمن ماه 61 میلیون و 500 هزار تومان قیمت داشت، اما تا چهارم اسفندماه و پس از بسته شدن عرضه خودروسازان تا 81 میلیون تومان نیز صعود کرد. وی ادامه داد: امروز این خودرو اگرچه با هفت میلیون تومان کمتر و حدود 74 میلیون تومان قیمت گذاری شده، اما مردم منتظرند که قیمت ها به تعادل برسد و بر این اساس در عمل خرید و فروشی انجام نمی شود.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو همچنین از خودروی سراتو یاد کرد که قیمت آن از چهاردهم بهمن تا امروز از 205 میلیون تومان، ابتدا به 270 میلیون تومان افزایش یافت و این روزها 250 میلیون تومان قیمت دارد. وی گفت: هرچند به ایام پایانی سال نزدیک می شویم، اما برخلاف سال های گذشته رونقی در بازار شاهد نیستیم. به گفته موتمنی، شور و هیجان 2 هفته پیش در بازار کاسته شده و از نوسانات شدید قیمتی خبری نیست. موتمنی یادآور شد: اگر عرضه کارخانه ها تداوم داشته باشد، روند قیمت ها کاهشی خواهد شد، اما وقتی خودرویی از سوی خودروسازان فاکتور نمی شود دلالان و واسطه ها به افزایش قیمت ها می پردازند. رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تاکید کرد: ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید به تحلیل قیمت خودروها بپردازند تا قیمت تمام شده هر خودرو به روشنی مشخص باشد؛ پس از آن، خریدار و فروشنده رضایت خواهند داشت. وی به پیش فروش های اخیر خودروسازان اشاره کرد و بیان داشت: اکثریت افرادی که برای ثبت نام به سایت های فروش هجوم می آورند مصرف کننده واقعی نیستند، بلکه برای کسب سود است.
** خرید و فروش خودروهای خارجی
این مقام صنفی ادامه داد: وقتی التهاب و افسارگسیختگی قیمت در خودروهای داخلی وجود داشته باشد، به خودروهای خارجی نیز سرایت می کند. وی خاطرنشان کرد: این روزها شاهد فروکش کردن التهاب قیمتی در بازار خودروهای خارجی هستیم و روند قیمت ها کاهشی شده است. موتمنی افزود: خرید و فروش خودروهای خارجی انجام می شود، اما معمولا خریداران تعیین کننده اند و با چانه زنی به تعیین قیمت می پردازند. وی اظهار داشت: هرچند از تیرماه امسال جلوی واردات خودروهای خارجی گرفته شد، اما به دلیل وجود خودرو در پارکینگ ها به اندازه کافی، شاهدیم همچنان شماره گذاری این خودروها انجام می شود؛ همچنین شرکت هایی نظیر کرمان موتور و غیره که به مونتاژ خودروهای خارجی می پردازند مشکلی در تحویل خودرو ندارند و همین مساله به کاهش التهابات در این بازار کمک کرده است.
انتهای پیام /*