plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸
کد مطلب : ۴۸۲۱
در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه

اسماعیلی: بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان زمین از زمین خواران پس گرفته شد

باز پس گیری 167 هزار هکتار اراضی از زمین خواران
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بیش از 35 مورد استرداد املاک را به بخش های مختلف منابع طبیعی، اوقاف و ... داشتیم که مجموعا بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان زمین از ید زمین خواران گرفته شد و تحویل نهادهای زمین و مسکن شد.
اسماعیلی: بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان زمین از زمین خواران پس گرفته شد
به گزارش ایصال نیوز، یازدهمین نشست خبری غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه صبح روز سه‌شنبه نهم مهرماه با حضور خبرنگاران آغاز شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در این نشست خبری گفت: در دوره جدید قوه قضاییه در جهت تامین و اصلاح قوانین و مقررات مورد نیاز یکی از معاونت های فعال قوه قضاییه معاونت حقوقی قوه بوده و این معاونت در 5 ماهه اخیر با بسیج همه امکانات و بهره گیری از چهره های فرهخیته علمی در دانشگاه و مراکز قضایی 15 لایحه ، دستورالعمل و ایین نامه مورد نیاز را تهیه و تدوین کرده است. آیین نامه هایی که می بایست به تصویب رئیس قوه قضاییه برسد به تصویب رسیده و برخی لوایح مهم مانند تامین کرامت و امنیت بانوان به دولت ارسال شده است.
اسماعیلی گفت: از زمره لوایح بسیار مهمی که تدوین و به دولت ارسال شده لایحه ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری است که تصویب آن در دولت و مجلس مشکلات فراوانی را حل خواهد کرد. قوه قضاییه این لایحه را نهایی کرده است. 

سخنگوی قوه قضائیه گفت: لایحه بهره برداری از اپارتمان ها که فرایند آن در قوه قضاییه به اتمام رسیده و به دولت ارسال شده است. 15 لایحه و دستورالعمل دیگر نیز توسط معاونت حقوقی قوه قضاییه تدوین شده و مرحله نهایی تصویب را سپری می‌کند. 19 لایحه و دستورالعمل نیز در حال تدوین توسط معاونت حقوقی است. 

اسماعیلی گفت: در شش ماهه اول امسال تا به امروز 9 سفر استانی رییس قوه قضاییه انجام شده است و در پایان این هفته، دهمین سفر استانی رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان انجام خواهد شد. این سفرها کاربردی، عملیاتی و اجرایی تعریف شده اند چه در ارتباط با مسائل قضایی و چه مشکلاتی که مردم و شهروندان در حوزه های قضایی دارند و چه موضوعات اجرایی دیگر که ورود قوه قضاییه می تواند راه گشا باشد. در سفر زنجان نیز، وضعیت باغ شهرهای این استان مورد بررسی قرار گرفت و وضعیت کارکنان روغن نباتی جهان در استان زنجان تدابیری انجام شد. 

**گزارش سخنگوی قوه قضاییه از اراضی و املاکی که در سال جدید از ید افراد سودجود خارج و به اموال عمومي كشور برگردانده شده است

سخنگوی قوه قضائیه گفت: اراضی 85 هزار متری در شهرک غرب كه ارزش آن 5 هزار میلیارد تومان بود که به دولت و شهرداری بازگشت. اسناد این اراضی امروز و فردا در ثبت اسناد و املاک تهران نسبت به 60 هزار متر صادر و نسبت به 20 هزار متر دیگر به نام نهاد متولی صادر می‌شود. در اراضی پلاک 2108 سنگان 71 هزار هکتار را از زمین خواران رفع تصرف و تحویل راه و شهرسازی دادیم. اراضی تقی آباد نیز 50 هزار هکتار زمین بود که رفع تصرف و به اداره اوقاف تحویل شد. بیش از 35 مورد استرداد املاک را به بخش های مختلف منابع طبیعی، اوقاف و ... داشتیم که مجموعا بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان زمین از ید زمین خواران گرفته شد و تحویل نهادهای زمین و مسکن شد. تا کنون نیز در سال 98 مجموعا 167 هزار هکتار از اراضی پس گرفته شده و این اموال با تلاش و جدیت دستگاه قضایی از ید زمین خواران گرفته شد و به نهادهای متولی زمین و مسکن تحویل شده است. 

اسماعیلی گفت: قوه قضائیه به تثبیت مالکیت و اعتبار بخشی به اسناد رسمی و حذف معاملات عادی در چرخه قراردادها و نقل و انتقال املاک اهتمام جدی دارد. نیاز به اصلاح و بهبود قوانین داریم هر چند که قوانین خوبی داریم که اجرای آن توسط بخش های مختلف با کندی مواجه شده مانند قانون کاداستر که اجرای آن در سازمان ثبت اسناد با قوت در حال انجام است و نیازمند حمایت دولت برای تامین اعتبارات لازم است. دراین قانون پیش بینی شده بود که ظرف 5 سال برای تمامی اسناد مالکبت اشخاص حقیقی و حقوقی و اراضی ملی و دولتی اسناد تک برگی و کاداستری صادر شود که البته بخش زیادی از این اسناد صادر شده است. 

سخنگوی قوه قضاییه گفت: اراضی و املاک دولتی کمترین اقدام را برای صدور اسناد مالکیت کاداستری داشته اند. یکی از معضلات ما در حوزه زمین و مسکن که زمینه سوءاستفاده فرصت طلبان و زمین خوار را فراهم کرده است، تعلل دستگاه ها و نهادهای متولی زمین و مسکن در تثبیت مالکیت و اخذ اسناد دولتی است، به همه نهادهای دولتی،عمومی و شهرداری ها یاداور می شویم که با تثبیت مالکیت در اسرع وقت و تا قبل از پایان سال اقدام کنند و حتما پیگیر باشند اسناد کاداستری صادر شود. 

اسماعیلی در این نشست خبری در مورد پرونده اخلال گران در نظام ارزی و پولی گفت: ایوب استاد کریمی به جرم اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به 20 سال حبس، محرومیت از مشاغل دولتی و پرداخت بیش از 81 میلیارد جزای نقدی محکوم شده است. همچنین ولی حاجی پور به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی به تحمل 8 سال حبس، محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرداخت بیش از 5 میلیون در حق دولت محکوم شده است. امیر موسایی نیز به جرم قاچاق عمده ارز به 6 سال حبس محکوم شد. 

سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده جاسوسی برای سیا نیز تصریح کرد: علی نفریه به جرم جاسوسی به نفع سرویس جاسوسی سیا به تحمل 10 سال حبس و استرداد 55 هزار دلار دریافتی از سرویس امریکا، محمد امین نسب به جرم جاسوسی برای سرویس انگلیس به تحمل 10 سال حبس قطعی و محمدعلی باباپور به جرم جاسوسی برای سرویس امریکا به تحمل 10 سال حبس و استرداد 55 هزار دلار حق الزحمه دریافتی از این سرویس محکوم شدند. فرد دیگری داریم که رای آن قطعی نشده که به جرم جاسوسی برای سرویس امریکا به لحاظ گستردگی فعالیت جاسوسی به اعدام محکوم شده است و پرونده برای رسیدگی به فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شده است. 

سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده شبکه های قاچاق مواد مخدر نیز گفت: اخیرا سرکرده یکی از شبکه های بزرگ قاچاق مواد مخدر که به تنهایی هزار و 62 کیلو مرفین و 4 هزار و 14 کیلو تریاک را حمل کرده، دستگیر و به مجازات اعدام محکوم شده است و این میزان مرفین یک فاجعه را در هر منطقه ای که باشد به بار می آورد.

انتهای پیام/*
۲
مرجع : میزان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما