نهادهای امدادی با ایجاد یک شماره واحد موافقت کردند
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از موافقت بهزیستی، اورژانس، هلال احمر و آتشنشانی برای ایجاد یک شماره واحد امدادی خبر داد.
به گزارش سرویس اجتماعی ایصال نیوز، علی نصیری روز پنجشنبه در گفتگو با ایر نا درباره راهاندازی «مرکز پاسخ مشترک و شماره واحد امدادی» که از آن با عنوان SOS نیز یاد میشود، افزود: اجرای این طرح یکی از مصوبات ستاد مدیریت بحران شهر تهران و یکی از تکالیف برنامه چهارم توسعه مصوب شورای اسلامی شهر تهران است، این پروژه ابتدا در تهران به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد و در آینده میتواند به مقیاس استانی و ملی گسترش یابد.
وی افزود: دستگاههای امدادی شامل سازمان اورژانس، سازمان آتشنشانی، اورژانس اجتماعی بهزیستی و جمعیت هلالاحمر با این طرح همراهی و موافقت کردهاند، توافق ما این است که مرکز پاسخگویی تماسهای امدادی یکپارچه شود اما مراکز اعزام (دیسپچ) همچنان در دستگاههای تخصصی باقی بمانند همچنین بانک اطلاعاتی واحدی از حوادث و تماسها ایجاد خواهد شد تا روند پیشگیری از وقوع حوادث و امدادرسانی بهینهتر شود.
نصیری گفت: در مرحله اول این طرح، یکی از محلههای تهران بهصورت آزمایشی تحت پوشش قرار خواهد گرفت. در این مرحله، مردم محله موردنظر همچنان میتوانند با شمارههای امدادی مختلف موجود تماس بگیرند اما تماسها به مرکز پاسخ مشترک هدایت خواهد شد. در این مرکز، تیمی متشکل از کارشناسان آموزشدیده که با مسائل اورژانس، آتشنشانی و سایر نیازهای امدادی آشنا هستند، پاسخگوی شهروندان خواهند بود.
وی گفت: از نظر زیرساختی، فضای فیزیکی مرکز پاسخ مشترک در محل EOC یا مرکز هماهنگی عملیات اضطراری مستقر در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تأمین شده است و در حال حاضر تجهیز امکانات و ملزومات آن از شبکه ارتباطی، میز و صندلی گرفته تا تجهیزات فنی و رایانهای در حال انجام است. همزمان، هماهنگیهای فنی و حقوقی بین دستگاههای امدادی نیز در حال انجام است و خوشبختانه اختلافات دیدگاه های کارشناسی و فنی به حداقل رسیده است.
نصیری افزود: تلاش همه ما بر این است که در سال آینده مرحله اول طرح عملیاتی شود. در حال حاضر، شماره واحد امدادی هنوز نهایی نشده است، زیرا این موضوع نیازمند تصمیمگیری سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت ارتباطات است. با این حال، ۲ ایده اصلی مطرح است؛ یکی از آن استفاده از یکی از شمارههای موجود و دیگری اختصاص یک شماره جدید برای مردم است که البته ترجیح ما تعیین شماره جدید امدادی است. هسته اصلی این پروژه ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک و یکپارچگی فرآیندها و مدیریت بهینه خدمات امدادی است و هدف اصلی اجرای این طرح، صرفاً ادغام شمارههای امدادی نیست.
نصیری درباره اینکه در نهایت چه نهادهایی با اجرای این پروژه موافق یا مخالف هستند؟ گفت: تمام دستگاههای امدادی اصلی (اورژانس، آتشنشانی، اورژانس اجتماعی و هلالاحمر) موافق اجرای این طرح هستند و در جلسات هماهنگی نیز حضور دارند، برخی چالشهای فنی و اجرایی در ابتدای کار وجود داشت اما اکنون همه طرفها به یک تفاهم کلی رسیدهاند و کار در حال پیشرفت است.
وی افزود: این طرح گامی بزرگ در بهبود مدیریت تماسهای امدادی و افزایش سرعت و کیفیت خدماترسانی در مواقع بحران خواهد بود. با اجرای موفق فاز اول در تهران، این پروژه میتواند به سطح استانی و ملی گسترش یابد.