plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
کد مطلب : ۴۴۲۴۵
در همایش حمایت از کار و سرمایه ایرانی

آملی لاریجانی: مجمع تشخیص مصلحت نظام بن بست شکن است

اعضای مجمع تشخیص، دریافتی ندارند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آیین افتتاحیه همایش «تبیین سیاست های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با محوریت تولید دانش بنیان»، با تأکید بر این‌که هیأت عالی نظارت من درآوردی نیست، گفت: مجمع تشخیص بن بست شکن است و کار هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نیز ریل‌گذاری برای نظام در اجرای این سیاست‌ها است.
آملی لاریجانی: مجمع تشخیص مصلحت نظام بن بست شکن است
به گزارش سرویس سیاسی ایصال نیوز، آیت الله صادق آملی لاریجانی روز سه شنبه در آیین افتتاحیه همایش «تبیین سیاست های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با محوریت تولید دانش بنیان»، با اشاره به تدبیر حکیمانه امام راحل در تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: اگر مجمع تشخیص نبود ما شاهد بن بست درمورد مصوباتی بودیم که بین مجلس و شورای نگهبان برا تصویب و تایید نهایی دچار اختلاف نظر می شد.

وی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز به عنوان بن بست شکن به این موارد اختلافی رسیدگی و نظر نهایی درمورد مصوبات اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان را صادر می کند، در این میان هیات عالی نظارت مجمع نیز حسن اجرای سیاست های کلی نظام را ریل گذاری می کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اتکایی که باید به بخش خصوصی و تعاونی‌ها می‌شد انجام نگرفته است، تاکید کرد: این کار باید انجام می‌شد و سیاست‌ها برای این نیست که قاب شود و به‌عنوان تابلو به دیوار نصب کنیم. هیأت عالی نظارت این موارد و اجرای سیاست‌ها را بررسی می‌کند.

هیأت عالی نظارت من درآوردی نیست

آملی لاریجانی تصریح کرد: هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، من‌درآوردی نیست و اینطور نیست که سرخود در مجمع تشخیص این تصمیم گرفته شده باشد که هیأت عالی نظارت ایجاد شود. اگر انسان کمی فکر کند و تعقل داشته باشد امکان ندارد چنین مسائلی را مطرح کند.

وی تصریح کرد: افرادی که می‌گویند هیأت تشریفاتی و من‌درآوردی است حواسشان باشد که آیین‌نامه داخلی این هیأت از سوی رهبری انقلاب ابلاغ شده است. متاسفانه هنوز برخی قوای کشور به ابلاغ صریح مقام معظم رهبری توجهی ندارند و بخش‌هایی از این آیین‌نامه را که به تایید و ابلاغ رهبری انقلاب رسیده است، اجرا نمی‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: باید برنامه جامع عملیاتی‌شدن سیاست‌ها ظرف مدت معین از سوی هر بخش و قوه مسئول به هیأت عالی نظارت ارائه شود و هیأت این موضوع را پیگیری می‌کند که چرا برنامه اجرایی برای سیاست‌ها ارائه نشده است. این بهترین کار برای اجرایی‌شدن سیاست‌هاست.

اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافتی ندارند

آملی لاریجانی با بیان اینکه برخی گفته‌اند اقداماتی که اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام می‌دهند در مقابل دریافتی آنان است، اعلام کرد: اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافتی ندارند. برخی ممکن است در مجمع تشخیص مصلحت به‌صورت تمام‌وقت مشغول باشند، اما اعضای مجمع تشخیص دریافتی در برابر این اقدامات ندارند و توقعی هم ندارند. تصورات برخی بسیار سطح پایین است.

وی اضافه کرد: هر قسمتی از نظام، وظایف خود را دارد و قرار نیست همه مشکلات قانونی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام برطرف شود، اما مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌ویژه در موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی، نقش بی‌بدیل دارد و هیچ بخش دیگری این نقش را ایفا نمی‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب که چه ما بخواهیم علیه مجلس یا دولت حرف بزنیم، چه مجلس بخواهد علیه ما صحبت کند، کاری را پیش نمی‌برد، افزود: آنچه مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت عالی نظارت نظر می‌دهد و مصوب می‌کند وحی منزل نیست. همچنان‌که آنچه در مجلس مصوب می‌شود وحی منزل نیست و گاهی به آن مصوبات هم می‌توان انتقاد کرد.

آملی لاریجانی گفت: گاهی من هم با مواردی از نظرات و مصوبات مجمع تشخیص موافق نبودم، اما افرادی که در این مجمع عضویت دارند، آزاد و افراد صاحب‌نظری هستند. سیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیر تکاملی است و دبیرخانه مجمع امروز با کار کارشناسی بیشتری مسائل را پیش می‌برد و اگر تصمیمی گرفته می‌شود صرفا با یک قیام و قعود نیست.

تعامل مجمع تشخیص مصلحت با مجلس

وی با تاکید براینکه ما با مجلس برنامه تعامل داریم و بحث تعارض مطرح نیست، اظهار کرد: ما به مصوبه واردات خودرو کمک کردیم. دولت در لایحه بودجه سال آینده ۲ میلیارد یورو برای واردات خودرو از درآمد ارزی صادرات مشخص کرده بود. هرچند این تخصیص از بخش صادرات بود، اما البته کشور با همین درآمدها و مواردی مشابه اداره می‌شود. بحث تعهد ارزی دولت در این زمینه مهم بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مجلس هم در بررسی لایحه بودجه سال آینده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به میزانی که دولت برای واردات خودرو در نظر گرفته بود، اضافه کرد که در بررسی آن در مجمع تشخیص مصلحت و هیأت نظارت، از سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با این مورد از جمله سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دعوت شد که به صراحت می‌گفتند ما چنین ارزی در اختیار نداریم که به واردات خودرو اختصاص بدهیم و اگر بخواهیم تأمین ارز کنیم یا باید از ارز کالاهای اساسی یا نهاده‌های دامی بزنیم و به هرحال از بخشی، باید ارز کم کنیم.

آملی لاریجانی با طرح این پرسش که در این شرایط هیأت نظارت باید چه کند؟، افزود: دولت بار اجرایی کشور را بر عهده دارد و به صراحت نظر خود را مطرح کرده است. در این شرایط باید هیأت نظارت چه کار می‌کرد؟

وی بار دیگر با بیان اینکه مصوبات هیأت عالی نظارت و مجمع تشخیص وحی منزل نیست و قابل انتقاد است، گفت: اما اگر حرف‌های مجلس و دولت را کنار هم بگذاریم و به موضوع بپردازیم، هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم خود را با لحاظ کردن این موارد گرفته است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: مجلس اشکالی به دولت داشت و می‌گفت ۸ میلیارد یورو به واردات قطعات می‌دهید در حالی که رانتی موجود است؛ آن‌را کم کنید. ما گفتیم مجلس باید نظارت بر اجرای دولت داشته باشد و در تحقیق و تفحص می‌توان مشخص کرد که آیا رانت هست یا خیر.

آملی لاریجانی گفت: ما از توانایی‌ها و دارایی دولت مطلع هستیم و می‌دانیم در سال آینده بعید است توانایی دولت بیش از این باشد بنابراین این تصمیم هیأت عالی نظارت درست بوده است.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما