یافتههای پژوهشگران نشان میدهد کورکومین، جزء فعال زردچوبه، به بازیابی عضلانی کمک میکند و التهابات را بعد از ورزش کاهش میدهد.
به گزارش سرویس سلامت ایصال نیوز، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: گیاه زردچوبه، از خانواده زنجبیل است و از هزاران سال پیش هم به عنوان ادویه و هم به عنوان رنگ خوراکی طبیعی در آشپزی مورد توجه بوده است. ساقه زردچوبه بسته به گونه آن، مادهای زرد یا قرمز تولید میکند، که عنصر اصلی کاری (curry) است: غذایی محبوب که منشأ آن قاره آسیاست و در جهان شناخته شده است.
از دیرباز، زردچوبه و جزء فعال آن، کورکومین، از طب سنتی آسیایی جداییناپذیر بوده است. در دهههای اخیر، پژوهش گستردهای بهمنظور بررسی خواص کورکومین، اثرات آن بر بدن و فواید احتمالی مصرف زردچوبه برای سلامتی انجام شده است.
پژوهشگران دانشگاه اوبرتا د کاتالونیا (UOC) در اسپانیا دریافتهاند که زردچوبه و محصولات مرتبط با آن، مانند کورکومین، احتمالاً آسیبهای عضلانی و التهاب سیستم اسکلتیعضلانی در پی تمرینات بدنی شدید را کاهش میدهد.
دَنیِل واسیل پوپسکو رادو (Daniel Vasile Popescu-Radu) گفت: مصرف کورکومین هم قبل و هم بعد از انجام تمرینات ورزشی، با نتایج بهتری از نظر بازیابی (ریکاوری) عضلات، کاهش درد و بهبود ظرفیت آنتیاکسیدانی همراه است.
به گفته پژوهشگران، کورکومین احتمالاً التهاب موضعی ماهیچهها و التهاب سیستمیک و همچنین آسیب اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید رادیکالهای آزاد در طول تمرینات بدنی و درد عضلانی را کاهش میدهد.
پوپسکو رادو گفت: نظارت حرفهای همیشه اهمیت دارد؛ زیرا متخصصان میتوانند دوز و زمان مصرف کورکومین را برای بهینهسازی فواید آن تنظیم کنند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف متعادل کورکومین در محدوده دوز تعیینشده پس از ورزش به بهبود و تسریع ریکاوری عضلات کمک میکند.
به طور خاص، کارشناسان تخمین میزنند که مصرف روزانه ۱ تا ۴ گرم کورکومین برای افراد سالم کافی است تا از این فواید بهرهمند شوند؛ به ویژه در رابطه با ورزشهای اکستنتریک، که بیشترین آسیب را برای ورزشکاران در پی دارد.
با وجود مزایای اثباتشده کورکومین، متخصصان تأکید کردند باید به اثرات هورمونی آن و خصوصیات فردی بیمار یا مصرفکننده و همچنین زمان مصرف و فرمولاسیون دقیق مصرفی توجه شود.