سنای آمریکا شامگاه دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ و اول بهمن ماه ۱۴۰۳ صلاحیت «مارکو روبیو» را بعنوان وزیر خارجه دولت جدید ایالات متحده آمریکا تایید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، سنای آمریکا تنها چند ساعت پس از مراسم تحلیف ترامپ، به مارکو روبیو برای تصدی وزارت امور خارجه دولت دوم دونالد ترامپ رای اعتماد داد.
مارکو روبیو اولین مقام بلندپایه کابینه ترامپ است که از سنا رای اعتماد گرفت.
رای اکثریت دو حزبی (دموکرات ها و جمهوریخواهان) ۹۹ بر صفر بود و هیچ سناتوری به روبیو رای منفی نداد. نامزدی روبیو به عنوان وزیر امور خارجه با حمایت شدید دموکرات های سنا مواجه شد، بهطوری که بسیاری از آنها همکار خود را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.
روبیو از سال ۲۰۱۱ به عنوان سناتور جمهوریخواه از فلوریدا خدمت کرده است و نامزدی او حمایت زیادی از سوی چندین دموکرات سنا به همراه داشت که او را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.
روبیو در سالهای اخیر در یک چرخش سیاسی سریع، از مخالف ترامپ به همپیمان او تبدیل شد و حالا او نقش کلیدی به عنوان یک مقام بلندپایه در دولت جدید ترامپ ایفا خواهد کرد.
روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده بوده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.
روبیو اولین شهروند لاتینتبار است که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار میگیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع میکند. او از مخالفان توافق هستهای با ایران (برجام) و رفع تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هستهای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.
روبیو که در رقابتهای مقدماتی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.
این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی دولت دموکرات جو بایدن شد و یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.
به گفته تحلیلگران سیاسی، مارکو روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشاندهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالشهای بینالمللی باشد.
مارکو روبیو در مصاحبه ای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات با سی ان ان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا وارد "عصر سیاست خارجی عمل گرایانه" شده است.
او مدعی شد: "جهان به سرعت در حال تغییر است. می دانید، دشمنان در حال متحد شدن هستند - در کره شمالی، ایران، چین، روسیه - هماهنگی را افزایش می دهند." روبیو افزود: این امر مستلزم آن است که در نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور و کاری که انجام می دهیم، بسیار عمل گرا و عاقلانه عمل کنیم.