plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹
کد مطلب : ۴۲۹۲۱

هشدار سازمان ملل در خصوص عمیق‌تر شدن بحران اقتصادی یمن

«هانس گراندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن هشدار داد: بحران اقتصادی یمن در حال عمیق تر شدن است و من هر ماه در خصوص پیامدهای فاجعه بار کوچک شدن اقتصاد هشدار داده ام.
هشدار سازمان ملل در خصوص عمیق‌تر شدن بحران اقتصادی یمن
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، «هانس گراندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز چهارشنبه به وقت محلی به شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل گفت: «آتش بس سازمان ملل در سال ۲۰۲۲، مبادله گسترده بازداشت شدگان مرتبط با درگیری در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۳ و تعهداتی که در سال ۲۰۲۳ توسط همه طرف ها برای پیشبرد تلاش های صلح تحت یک نقشه راه انجام شد، نشان می دهد که تعامل دیپلماتیک توسط سازمان ملل متحد، قدرت های منطقه ای و بازیگران بین المللی، موثرترین مسیر برای دستیابی به صلح پایدار است. بسیار مهم است که طرف ها، منطقه و جامعه بین المللی گسترده تر از این شرایط بهره بگیرند و گام های روشن به سوی صلح بردارند.»

این مقام سازمان ملل افزود: «دفتر من همچنان بر آزادی تمامی بازداشت شدگان مرتبط با درگیری متمرکز است. بعضی ها با وجود تلاش های مستمر و جلسات متعدد، ۱۰ سال است که در اسارت بوده اند. من از همه می خواهم که به تعهدات خود بر اساس توافقنامه استکهلم احترام بگذارند و با حسن نیت به همکاری با نماینده سازمان ملل ادامه دهند و این پرونده مهم بشردوستانه را به پایان برسانند. مذاکرات باید بر اساس توافق و اصل مشارکت همه انجام شود.»

گراندبرگ ادامه داد: «بحران اقتصادی یمن در حال عمیق تر شدن است. من هر ماه در خصوص پیامدهای فاجعه بار کوچک شدن، تکه تکه شدن و سلاخ سازی از اقتصاد هشدار داده ام. عدم پرداخت حقوق و حقوق بازنشستگان بخش دولتی باعث گسترش فقر شده است، در حالی که تورم فزاینده باعث شده بسیاری از خانواده ها نتوانند مایحتاج اولیه خود را تامین کنند. »

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن همچنین گفت: «ما همچنان شاهد ناامنی در دریای سرخ با اقدامات انصارالله و همچنین حملات به اسرائیل و حملات هوایی آمریکا و انگلیس در پاسخ به این اقدامات هستیم.»

او افزود: «این تحولات که در طول سال ادامه داشته است، فضا را برای تلاش های میانجیگری من کاهش داده است. من همه دست اندرکاران را تشویق می کنم تا اقدامات لازم را برای ایجاد محیط مساعد برای حل مناقشه در یمن انجام دهند. عدم انجام این کار فقط به تشویق کسانی که خواستار بازگشت به جنگ هستند، منجر خواهد شد.»

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما