plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۰
کد مطلب : ۴۲۴۷۹
مجری طرح گیاهان قندی خبر داد

کشت 31 هزار و 700 هکتار چغندر قند پاییزه در کشور

اجرای کشت نشایی با هدف کاهش مصرف آب
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی از کشت حدود 31 هزار و 700 هکتار چغندر پاییزه از ابتدای مهر تاکنون خبر داد و گفت: کشت پاییزه چغندرقند تا پایان آذر ماه در کشور ادامه دارد.
کشت 31 هزار و 700 هکتار چغندر قند پاییزه در کشور
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، پیمان حصادی در این باره افزود: از ابتدای مهر امسال تاکنون قرارداد کشت بیش از 33 هزار و 645 هکتار چغندر پاییزه میان کارخانجات قند و شکر کشور و کشاورزان منعقد شده که از این میزان 31 هزار  و 700 هکتار تاکنون زیرکشت رفته است.

وی اظهار داشت: پاییز امسال متقاضی حداقل 50 هزار هکتار کشت چغندر قند داشتیم، اما به دلیل محدودیت ظرفیت صنعتی در مناطق مستعد، اجازه افزایش کشت در این سطح را ندادیم.

حصادی با بیان این که در کشت پاییزه حداقل 20 هزار تن روزانه ظرفیت صنعتی استحصال شکر از چغندر در کارخانجات خوزستان و 10 هزار تن در استان ایلام و گلستان نیاز است، تصریح کرد: اگر این ظرفیت مهیا بود می‌توانسیتم 5 میلیون تن چغندر قند پاییزه تولید کنیم.

وی گفت: در کشت پاییزه بخش عمده آب مورد نیاز از طریق آب باران و یا آب سبز تامین می‌شود.

مجری طرح گیاهان قندی در مورد کشت نشایی چغندر قند نیز اذعان داشت: کشت نشایی در سطح محدود در حال انجام است و در استان‌هایی مانند خراسان رضوی که از آب کمتری برخوردار هستند از این نوع کشت استقبال بیشتری می‌شود.

وی محدودیت ادوات مختص کشت نشایی را از جمله دلایل محدودیت توسعه این نوع کشت دانست.

حصادی افزود: ما کشت نشایی چغندرقند را به عنوان یک الگوی کشت که در آن آب کمتری مصرف می‌شود، دنبال می‌کنیم.

وی  گفت: در روش کشت نشایی، طول دوره رشد و تعداد دفعات آبیاری کاهش می‌یابد.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: علاوه بر پیگیری کشت نشایی چغندرقند، به دنبال روش‌های دیگر برای افزایش بهره‌وری و عملکرد تولید نیز هستیم و در این راستا یکی از روش‌هایی که روی آن کار می‌کنیم افزایش تعداد بوته در هکتار است.

وی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تعداد کشت بوته‌ها را در هر هکتار به 80 هزار تا 100 هزار عدد برسانیم تا حداقل عملکرد تولید چغندرقند به 80 تن در هکتار بدست آید.

حصادی با بیان این که وزارت جهادکشاورزی به وظیفه خود در زمینه افزایش عملکرد تولید چغندر قند در واحد سطح برای تولید شکر عمل کرده است، گفت: سطح زیرکشت چغندر بهاره در دهه 90 نسبت به دهه 70 نصف شده، اما به رغم کاهش سطح کشت، تولید این محصول دو برابر شده است که حاکی از افزایش عملکرد می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: در دهه 70 میانگین عملکرد تولید چغندر بهاره کمتر از 30 تن در هکتار بود، اما امروز این عدد به بالای 57 تن رسیده است.

مجری طرح گیاهان قندی، عملکرد تولید چغندرقند پاییزه را نیز بیش از 70 تن در هکتار عنوان کرد.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما