به دنبال اعتراضهای خونین در بنگلادش و فرار نخستوزیر، پارلمان این کشور با اعلام دفتر ریاستجمهوری منحل شد.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، یک روز پس از استعفا و فرار "شیخ حسینه" نخستوزیر بنگلادش در پی هفتهها ناآرامیهای مرگبار، دفتر ریاست جمهوری، پارلمان این کشور را منحل اعلام کرد.
سازماندهندگان اعتراضها برنامهریزی کردند تا با مقامهای ارتش بنگلادش دیدار کنند در حالیکه تاکید دارند که دولت تحت رهبری ارتش را نخواهند پذیرفت.
شیخ حسینه، ۷۶ ساله که اکنون به هند گریخته است، از سال ۲۰۰۹ میلادی بهعنوان نخستوزیر بنگلادش بر سرکار آمد و در انتخابات ژانویه گذشته نیز برای چهارمین بار در انتخابات پیروز شد. این ناآرامیها در دوره صدارت وی بیسابقه بود.
در همین حال روزنامه "هندوستان تایمز" نیز گزارش داد: سوبرامانیام جایشنکار وزیر خارجه هند امروز سهشنبه در جلسه پارلمان گفت که دهلی نو با فرمانده ارتش بنگلادش گفتوگو کرده تا از امنیت بیش از ۱۰ هزار دانشجوی هندی در آن کشور اطمینان حاصل کند.
به دنبال بحران سیاسی در بنگلادش، هند نیروهای اضافی به مرز با آن کشور اعزام کرده است. جایشنکار در این راستا از گارد مرزی خواسته تا به طور ویژهای با توجه به وضعیت بنگلادش در حالت آماده باش باقی بمانند.
وزیر خارجه هند در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان این کشور در مورد احتمال دخالت یک قدرت خارجی در بحران بنگلادش، این مساله را رد نکرد.
هند و بنگلادش مرزی به وسعت ۴ هزار و ۹۶ کیلومتر و روابط نزدیک فرهنگی و اقتصادی با یکدیگر دارد. نارندرا مودی نخست وزیر هند دیروز (دوشنبه) نشستی در رابطه با وضعیت بنگلادش برگذار کرد.
نگرانیهایی وجود دارد که تنشهای ادامه دار در بنگلادش میتواند به هند راه پیدا کند. گفته میشود که دهلی نو در مدت ۱۵ سال نخستوزیری شیخ حسینه از وی حمایت کرده است.
۵ ایالت هند مرز مشترک با بنگلادش دارند. این کشور در سال ۱۹۷۱ پس از جنگ با پاکستانف استقلال یافت. طبق دادههای نوامبر سال گذشته دولت هند، حدود ۹۱۵.۳ کیلومتر از مرز مشترک با بنگلادش حصارکشی نشده است.