سازمان ملل: بیش از 50 درصد جمعیت افغانستان به کمکهای بشر دوستانه نیاز دارند
سازمان ملل تاکید کرد که بیش از 50 درصد جمعیت افغانستان به کمکهای بشر دوستانه نیاز دارند.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، لیزا داتن رئیس دفتر بخش هماهنگی امور بشردوستانه، تامین مالی بشردوستانه و بسیج منابع سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت درباره افغانستان گفت: «نیازهای بشردوستانه در افغانستان همچنان به طرز نگران کننده ای بالاست. بیش از 50 درصد جمعیت (حدود 23.7 میلیون نفر) امسال به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که سومین تعداد افراد نیازمند در جهان است».
وی بر تأثیرات فقر، ناامنی غذایی و تغییرات آب و هوایی بر مردم افغانستان تاکید کرد و افزود: «از هر 4 شهروند افغانستان یک نفر مطمئن نیست که وعده غذایی بعدی خود را از کجا تامین کند. نزدیک به 3 میلیون کودک سطوح حاد گرسنگی را تجربه میکنند».
داتن همچنین به اثرات مخرب تغییرات آب و هوایی اشاره و پیش بینی کرد که رویدادهای شدید آب و هوایی مکرر و خشکسالی تا سال 2030 به یک امر عادی تبدیل شود.
او گفت: «در حال حاضر تلاشها برای ایجاد برنامههای اقدام پیشبینیکننده در حال انجام است. اما این برنامهها باید به اندازه کافی پرسنل و بودجه داشته باشند تا به ثمر بنشینند.
به گفته وی زنان و دختران "عمیقاً" تحت تأثیر حکومت طالبان هستند، به ویژه ممنوعیت تحصیل دختران، که "افزایش ازدواج کودکان و بچهدار شدن زودهنگام" را تقویت میکند.
او افزود: «گزارشهای اقدام به خودکشی در میان زنان و دختران نیز در حال افزایش است. با وجود چالشها، 9.9 میلیون نفر از ژانویه تا مارس 2024 کمک دریافت کردند و تنها 21 درصد از 3 میلیارد دلار مورد نیاز برای سال 2024 تأمین شده است».
او بر نیاز به کمکهای پایدار برای حمایت از راه حلهای بلندمدت، کمک به افغانها برای رهایی از فقر و مقاومت در برابر شوکهای اقلیمی تاکید کرد.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز به شورا گفت که کشور جنگ زده علیرغم حفظ ثبات سیاسی توسط مقامات واقعی، همچنان در "حالت مدیریت بحران" باقی مانده است.
اوتونبایوا گفت: «ثباتی در افغانستان که مقامات بالفعل به حفظ آن ادامه دادهاند، علیرغم آنچه به نظر من نشانههای فزاینده نارضایتی مردمی است، نباید این واقعیت را پنهان کند که ما به عنوان یک جامعه بینالمللی هنوز در حالت مدیریت بحران هستیم».
به گفته وی «با وجود بیش از 7 میلیارد دالر کمکهای بینالمللی، افغانستان همچنان با فقر گسترده مواجه است و برای شوکهای اقلیمی آمادگی لازم را ندارد. افغانستان ردپای کربن تقریباً صفر دارد، اما ششمین کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی و کمترین آمادگی برای مقابله با شوک اقلیمی است. منابع کمکهای بینالمللی امسال متاسفانه تا حدودی به دلیل رقابت با تقاضاهای جهانی برای کاهش منابع کمک کننده، در حال کاهش است. درخواست تجدید نظر حدود سه میلیارد دلار تنها 20 درصد تامین شده است» .
این نماینده همچنین محدودیتهای مداوم بر زنان و دخترانی را محکوم کرد که اکنون بیش از 1000 روز از تحصیل را پشت سر گذاشته اند که منجر به "افسردگی فزاینده در بین زنان" شده است.
او خواستار انعطاف و تمایل سیاسی بیشتر قبل از نشست آتی دوحه برای رسیدگی به مسائل بزرگتر و کاهش ابهامات برای مردم افغانستان شد.