تصویب راهاندازی یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل در استانها تا پایان امسال
آغاز نهضت احیای آرد و نان کامل در کشور
مجری طرح گندم اعلام کرد: بر اساس مصوبه کمسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در تمام استانهای کشور باید یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل راهاندازی شود که بر این اساس، تعداد نانواییها نیز متناسب با تولید آرد کامل در استانها باید افزایش یابد.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، سهراب سهرابی در نشست خبری در خصوص نهضت احیای آرد و نان کامل افزود: در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی که در ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ مصوب شد، تمام استانهای کشور در راستای سلامت جامعه باید یک تا سه کارخانه تولید آرد کامل تا پایان سال ۱۴۰۳ راهاندازی کنند.
وی ادامه داد: براساس این مصوبه، باید تعداد نانواییها متناسب با تولید آرد کامل در استانها افزایش یابد.
سهرابی اظهار داشت: در مصوبه سال گذشته کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی همچنین استاندارد ۱۰۳ باید با نگاه کاهش سبوسگیری گندم و استاندارد آرد کامل انجام شود، که عملیاتی شده است.
وی تاکید کرد: استاندارد ۱۰۳، ملی و اجباری است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در پاسخ به پرسشی درباره استانهای تولید کننده آرد کامل تصریح کرد: به غیر از استان مرکزی، استانهای قم، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، گلستان و چهارمحال و بختیاری نهضت احیای نان کامل سبوسدار را شروع کردهاند.
سهرابی با بیان این که کیفیت گندم در کشور همزمان با افزایش کمی، ارتقا داشته است، گفت: نتیجه ارزیابیهای بخش کنترل کیفی مرکز پژوهشهای غلات شرکت بازرگانی دولتی بر روی ۲۲ هزار نمونه گندم تولید کشور، نشان میدهد میزان پروتئین گندمهای ایران ۱۲.۳۸ درصد، میزان گلوتین مرطوب ۲۸.۰۵ درصد و گلوتن ایندکس ۴۰.۷۳ درصد میباشد که تقریبا در حد جهانی است.
وی اظهار داشت: در آردهای معمولی که در نان نانواییها استفاده میشود بخشی از سبوس و جوانه گندم خارج میشود و از این رو مردم بخش محدودی از سبوس و دانه گندم را در قالب نان مصرف میکنند.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: آرد کامل به آردی گفته میشود که تقریبا تمام اجزای دانه گندم یعنی پوسته، آندوسپرم و جوانه گندم، آسیاب شده و تبدیل به آرد میشود. جهاد کشاورزی