الگوی اجرایی مراکز جامع بازتوانی و ترک اعتیاد بهزیستی ابلاغ میشود
بهره برداری سامانه ملی فرزند خواندگی
رئیس سازمان بهزیستی کشور تمرکز بهزیستی بر معتادان ماده ۱۵ به این معنا نیست که معتادان ماده ۱۶ یا متجاهر از دستور کار بهزیستی خارج خواهند شد، گفت: بهزیستی مسئول کمیسیون ماده ۱۶ و مسئول کمیسیون پیشگیری و فرهنگی ستاد است.
به گزارش ایصال نیوز، «وحید قبادیدانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور در تشریح این فرضیه که این سازمان بیشتر بر مراکز ماده ۱۵ و معتادان خود معرف تمرکز خواهد کرد، گفت: تمرکز بهزیستی بر معتادان ماده ۱۵ به این معنا نیست که معتادان ماده ۱۶ یا متجاهر از دستور کار بهزیستی خارج خواهند شد؛ ما همچنان مسئول جلسات کمیسیون ماده ۱۶ هستیم و مجری برنامههای مربوطه بهزیستی است؛ لذا بهزیستی هم مسئول کمیسیون ماده ۱۶ و هم مسئول کمیسیون پیشگیری و فرهنگی ستاد است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، گفت: هماکنون ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر را در مراکز ماده ۱۶ تحت پوشش داریم. اما بحث ما این است که سایر دستگاهها نیز باید به ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بهزیستی یاری برسانند و خوشبختانه این مسئولیت را پذیرفتهاند. از جمله این سازمانها، سازمان زندانها، سازمان بسیج، نیروی انتظامی و سپاه و ارتش هستند.
وی در ادامه، اذعان کرد: اسامی ایننهادها و نکات مربوط به همکاری آنان در برنامه ششم درج شده است. بنابراین این سازمانها میتوانند حضور پیدا کنند و حضور آنها در این برنامه محرز شده است. چگونگی عملکرد این نهادها طبق قانون مصوب اخیر به عهده دانشگاه علوم پزشکی مربوطه خواهد بود و نظارت بر رفتار آنها هم بر عهده دانشگاه است.
قبادیدانا، افزود: کماکان مراکز ما، چه مراکز سرپائی و چه مراکز اقامتی، فعالیت خود را ادامه خواهند داد و انشالله الگوی مراکز جامع بازتوانی و ترک اعتیاد سازمان بهزیستی نیز اعلام شده است و به زودی اجرائی خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، همچنین در تشریح چگونگی کارکرد سامانه فرزندخواندگی بیان کرد: بهرهبرداری از سامانه ملی فرزندخواندگی را طی ماههای آینده به سرانجام خواهیم رساند. انتظار برای اعلام رونمائی سامانه فرزندخواندگی خیلی طول نخواهد کشید و راهاندازی سامانه خبر خوشی در تسریع و تسهیل اخذ فرزندخوانده در سراسر کشور است.
وی، افزود: آمارهای ما نشانگر آن است که کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست، چنانچه در بستر خانوادهای مناسب رشد پیدا کنند و تربیت شوند، نتیجهای بسیار مطلوبتر، هم برای کودک و هم برای جامعه خواهد داشت، تا آنکه این کودکان، در مراکز شبه خانواده یا مراکز سابق پرورش پیدا کنند.
قبادیدانا در ارتباط با چشمانداز بهزیستی برای آینده کودکان بدسرپرست یا بیسرپرست، گفت: مسیر بهزیستی در جهت آن است که پروسه فرزندخواندگی هم تقویت شود و هم تسریع و هم تسهیل بشود. برای تحقق این هدف یک سامانه ملی طراحی شده است که اجرای آن بزودی آغاز میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن تاکید بر اینکه آزمایشات پیشینیِ الگوی سامانه فرزندخواندگی موفقیت برنامه را تضمین میکند، خاطرنشان کرد: بزودی آغاز به کار سامانه فرزندخواندگی اعلام خواهد شد، کمااینکه این سامانه و الگوی اجرائی آن پیشتر در یکی از استانها اجرا شده است. خوشبینی ما براساس موفقیتهای طرح پایلوت این سامانه در مدل آزمایشی آن است. بنابر اجرای پایلوت در آن استان، ما نقاط ضعف این طرح را برطرف کردهایم.