سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی ویروسی بویژه «آنفلوآنزا» از سه هفته گذشته تاکنون در استان افزایش یافته است و بیشتر مراجعهکنندگان به مراکز درمانی، کودکان هستند.
به گزارش سرویس سلامت ایصال نیوز، پژمان عقدک روز یکشنبه در این خصوص افزود: حدود ۴۰ درصد از بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی در استان اصفهان در زمان حاضر مربوط به آنفلوآنزا، پنج درصد کووید-۱۹ و بقیه آنها ویروس های سرماخوردگی است.
وی با اشاره به افزایش موارد سرپایی و بستری بیماریهای تنفسی ویروسی در اصفهان اظهار کرد: موج جدید بیماریهای تنفسی در زمان حاضر شدت یافته است و احتمال دارد تا پایان سال ادامه داشته باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: بیمارستانهای استان آمادگی لازم برای پذیرش بیماران سرپایی و بستری را دارند.
عقدک با بیان اینکه آنفلوآنزا دارای علائمی مانند تب طولانی، تب و لرز زیاد، تب ناگهانی، بدن درد، سرد درد، کمر درد و سُرفههای ماندگار است، گفت: اگر فردی دارای بیماری زمینهای مانند دیابت یا تنفسی مانند آسم و برونشیت مُزمن باشد، ماندگاری سُرفهها در او بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای ویروسی بصورت فرد به فرد منتقل میشود، هشدار داد: رفت و آمد زیاد، حضور در فضاهای جمعی و رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی، احتمال انتقال این ویروسها را افزایش میدهد.
عقدک ادامه داد: ترس مردم از کرونا ریخته و تصور میکنند که فقط بیماری کووید-۱۹ مهم است در حالی که آنفلوآنزا نیز بیماری مهمی بهشمار میآید که باید خود را در برابر آن محافظت کنیم.
وی با بیان اینکه تب طولانیمدت در آنفلوآنزا ممکن است پنج تا هفت روز طول بکشد، گفت: لازم است این تب طولانی با دارو کنترل شود اما اگر بیمار دچار عفونت میکروبی نیز شود، ممکن است زمان تب طولانیتر شود که در این صورت باید بطور مرتب تحت نظارت پزشک بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مردم توصیه کرد که اگر دارای علائم سرماخوردگی هستند در خانه بمانند، مایعات، میوه، سبزی و غذاهای تقویتی مصرف کنند و اگر ناچار به خروج از منزل هستند ماسک بزنند و فاصله ۲ متری با دیگران را رعایت کنند.
عقدک از خانوادهها بطور اکید درخواست کرد که فرزندان خود را در صورت داشتن علائم سرماخوردگی به مدرسه نفرستند.
وی در باره میزان مرگ و میر ناشی از شیوع آنفلوآنزا نیز گفت: این بیماری هر سال مرگ و میر دارد اما گزارشی از اوج گرفتن آن در سالجاری در اصفهان نداشتیم.
آنفلوانزا یک بیماری عفونی تبدار و بشدت واگیردار است که دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار میدهد و افراد دارای بیماریهای زمینهای، کودکان و سالمندان نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند.
استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور درمانی و بهداشتی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.