بخشهای تولید و خدمات در منطقه یورو در دسامبر و برای هفتمین ماه متوالی شاهد کاهش فعالیتها به دلیل افت تقاضا و افزایش هزینهها هستند. هر دو اقتصاد برتر منطقه یورو یعنی آلمان و فرانسه شاهد تشدید علائم رکود هستند.
به گزارش سرویس اقتصادی ایصال نیوز، بانک تجاری هامبورگ (HCOB) و نیز شرکت اساَندپی گلوبال (S&P Global) که در حوزه تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی فعالیت میکند، در پایان هفته گذشته مجموعه جدیدی از دادهها را منتشر کردند که آخرین وضعیت اقتصادی منطقه یورو را روشن کرد.
بر پایه این دادهها، شاخص مدیران خرید (PMI) در بخش تولید به ۴۴.۱ و در بخش خدمات به ۴۸.۱ رسیده است.
شاخص مدیران خرید (PMI)، رونق، رکود یا ثبات کسبوکارها و چشمانداز مورد انتظار آنها را ارزیابی میکند. اگر عدد این شاخص بالاتر از ۵۰ واحد باشد، نشان از رشد دارد ولی اگر به کمتر از ۵۰ واحد برسد، گویای چشمانداز رکودی است.
شاخص مدیران خرید در بخش تولید برای ماه نوامبر ۴۴.۶ گزارش شده بود که به نظر میرسید با توجه به ثبت ۴۳.۱ واحدی این شاخص در ماه نوامبر، نویدبخش آغاز دوره تازه رونق در بخش تولید باشد ولی کاهش آن به ۴۴.۱ در دسامبر جاری این امیدها را نقش برآب کرد.
شاخص مدیران خرید در بخش خدمات هم در ماه نوامبر ۴۸.۷ گزارش شده بود که به وضوح بالاتر از رقم اعلام شده برای دسامبر است.
همچنین، در هر دو بخش مورد مطالعه، سفارشات جدید برای هفتمین ماه متوالی در دسامبر کاهش یافته، اگرچه نرخ کاهش نسبت به نوامبر بدون تغییر باقی مانده است.
در سطح ملی نیز هر دو اقتصاد برتر منطقه یورو یعنی آلمان و فرانسه شاهد تشدید علائم رکود هستند. به طوری که در فرانسه فعالیت کسب و کارها به استثنای سالهای همهگیری ویرس کرونا با شدیدترین نرخ خود از مارس ۲۰۱۳ کاهش یافت.
تصویر آلمان نیز تقریبا به همان اندازه نگران کننده است، زیرا شاخص مدیران خرید مرکب (میانگین موزون دو بخش تولیدو خدمات) برای ششمین ماه متوالی کاهش یافت و در دسامبر به ۴۶.۷ رسید، در حالی که این شخاص در نوامبر ۴۷.۸ گزارش شده بود.
پیشتر، اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نرخ رشد اقتصادی منطقه یورو در سه ماهه سوم سال جاری میلادی را منفی ۰.۱ درصد برآورد کرده بود، نرخی که در دو فصل نخست سال مثبت ۰.۱ درصد و در سه ماهه چهارم ۲۰۲۲ منفی ۰.۱ درصد بود.
در صورت ثبت نرخ منفی رشد اقتصادی منطقه یورو در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳، اقتصاد این منطقه شاهد نخستین رکود خود پس از دوره همهگیری ویروس کرونا خواهد بود.یو رو