plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۱
کد مطلب : ۳۴۲۸
ترامپ و باز هم خروج از عهد و پیمان

ترامپ خواهان امضای پیمان جدید هسته ای با چین و روسیه شد

طرح پیشنهاد یک روز پس از خروج از پیمان قبلی
دونالد ترامپ در نخستین واکنش پس از خروج کشورش از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد خواستار الحاق چین و روسیه به یک پیمان جدید هسته ای شد. پیمان منع تولید و آزمایش موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد، موسوم به آی ان اف INF در سال ۱۹۸۷، توسط رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی، امضا شد..
ترامپ خواهان امضای پیمان جدید هسته ای با چین و روسیه شد
به گزارش ایصال نیوز به نقل از یورونیوز، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در نخستین روز پس از خروج کشورش از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد با روسیه، خواستار الحاق چین و روسیه به یک پیمان جدید هسته ای شد. دونالد ترامپ گفت: «اقدام بسیارخوبی برای جهان و به خصوص برای سه کشور (آمریکا، روسیه و چین) خواهد بود چرا که از حجم سلاح های هسته ای کاسته می شود.»
دونالد ترامپ همچنین تاکید کرده است که پیش از این در باره یک پیمان جدید بر سر موشک ها و سلاح های هسته ای با طرف های روس و چینی خود صحبت کرده و با استقبال آنها مواجه شده است.
خبر خروج آمریکا از معاهده تاریخی این کشور با روسیه بر سر منع گسترش موشک های هسته ای میان برد، اولین بار روز جمعه از سوی مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور در بانکوک اعلام شد. آقای پمپئو که برای شرکت در اجلاس منطقه ای آسه آن به پایتخت تایلند سفر کرده بود در سخنانی با اشاره به عدم پایبندی مسکو به مفاد INF و تعلیق عضویت کشورش طی ماه های گذشته به صورت رسمی از کناره گیری همیشگی از این پیمان خبر داد. مسکو که پیشتر در واکنش به کناره گیری موقت واشنگتن مشارکت خود را در این پیمان به حال تعلیق درآورده بود برای جلوگیری از منقضی شدن کامل این پیمان پیشنهاد کرده بود که استفاده از موشک های میان برد تا یک زمان مشخص از سوی هر دو کشور به حال تعلیق درآید.
در واکنش به این اقدام  آمریکا، روسیه هشدار داد که خروج آمریکا از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای تصمیمی بسیار خطرناک است.
واشنگتن اوایل فوریه در اعتراض به ساخت موشک های غیر متعارف و مغایر با پیمان آی.ان.اف عضویت خود را در این پیمان به حال تعلیق درآورد تا دوره ای انتقالی برای خروج کامل از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد آغاز شود. ساخت و توسعه موشک های 9M729 توسط روسیه منشا اصلی نگرانی های واشنگتن در این خصوص بوده است. مایک پمپئو گسترش این نوع موشک ها را «تهدیدی مستقیم» برای آمریکا و متحدانش در ناتو قلمداد کرده، در حالی که مسکو تاکید دارد که برد حداکثری این موشک ها ۴۸۰ کیلومتر است.
پیمان منع تولید و آزمایش موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد، موسوم به آی ان اف INF در سال ۱۹۸۷، توسط رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی، امضا شد. این پیمان سبب شد تا سایت های هسته ای دو کشور به مدت ده سال مورد بازرسی قرار گیرد و بیش از دو هزار موشک هسته ای کوتاه و میان برد نابود شود.
انتهای پیام/*
۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما