plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
کد مطلب : ۳۲۹۴
نشست خبری سخنگوی امور خارجه

موسوی نامه ظریف به رهبری در مورد سریال گاندو را تایید کرد

اگر{در برجام} اقدمات عملی نشود، گام سوم را با قاطعیت برمی‌داریم
«سیدعباس موسوی» روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: صدا وسیما از جمله نهادهای زیر نظر رهبری است و اگر قرار بود گلایه‌ای باشد باید خدمت ایشان گفته می‌شد. برداشت ما این است آنچه تلاش می‌شود در سریال گاندو از وزیر و وزارت امور خارجه نشان داده شود، یک چهره منفعل و بی‌عمل و وا داده است/ رهبری انقلاب الطاف داشتند و بیان فرمودند، مطلقا راضی نیستند نسبت به وزیر امور خارجه اهانتی صورت بگیرد..
موسوی نامه ظریف به رهبری در مورد سریال گاندو را تایید کرد
«سیدعباس موسوی» روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: صدا وسیما از جمله نهادهای زیر نظر رهبری است و اگر قرار بود گلایه‌ای باشد باید خدمت ایشان گفته می‌شد. برداشت ما این است آنچه تلاش می‌شود در سریال گاندو از وزیر و وزارت امور خارجه نشان داده شود، یک چهره منفعل و بی‌عمل و وا داده است. وی با بیان اینکه فکر کردیم اگر چنین چیزی وجود دارد، ماندن این وزیر در وزارتخانه جایز نباشد و عزت، حکمت و مصلحت را سرلوحه خود قرار دهد و چنان اقتداری داشته باشد که زبان گویای این ملت باشد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ابراز داشت: رهبری انقلاب الطاف داشتند و بیان کردند مطلقا راضی نیستند نسبت به وزیر امور خارجه اهانتی صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری در باره فعالیت های فشرده دیپلماتیک در هفته های گذشته افزود: هفته‌های مهمی را پشت سر گذاشتیم و در آن قرار داریم که از نظر دیپلماتیک، اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد و تعیین‌کننده است. این تحولات، با سفر آقای ظریف به نیویورک و سپس آمریکایی لاتین و در نهایت با سفر به سنگال ختم شد. در این سفرها، تحولاتی رخ داد و دستاوردهایی را به همراه داشتیم.
وی با بیان اینکه آن سفرها بسیار موفقیت‌آمیز و پربار بود، افزود:‌ در تک تک آن سفرها به اهداف خود دست یافتیم. همچنین شاهد سفر نخست وزیر عراق و وزیر امور خارجه عمان بودیم که در چارچوب مناسبات دوجانبه انجام شد و هر وقت اراده کنیم با یک اطلاع می‌توانیم به کشورهای همدیگر سفر کنیم و در خصوص مناسبات دوجانبه رایزنی کنیم.
رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای و عمومی وزارت امور خارجه ادامه داد: روز گذشته هم به درخواست ایران و هم درخواست کشورهای اروپایی ، کمیسیون مشترک برجام برگزار شد. همچنین در روزهای آتی هیات‌هایی از هند و چین به ایران سفر خواهند کرد. موسوی با اشاره به بازنشستگی مرتضی سرمدی تصریح کرد: از آقای سرمدی به عنوان نخستین سخنگوی وزارت امور خارجه ارج می‌نهم و برای ایشان آرزوی توفیق و سلامتی می‌کنم. تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برجام ادامه دارد وی درباره جزییات جلسه دیروز کمیسیون مشترک برجام خاطرنشان کرد: تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برجام ادامه دارد و این تلاش‌ها و رایزنی‌ها چه در قالب‌ ملاقات‌های دوجانبه و چه کمیسیون مشترک انجام می‌شود.
موسوی بیان کرد:‌ نشست دیروز هم به درخواست ایران و هم طرف‌های اروپایی بود. طرف‌های اروپایی نسبت به رویکرد ایران در کاهش تعهداتش کمی معترض بودند و از طرفی ایران هم در نشست به بی‌عملی و رفتار آنها و همچنین برخی اقداماتشان مانند دستگیری برخی ایرانیان به خواست آمریکا و استرداد آنها به واشنگتن، اعتراض داشت. وی ادامه داد: این افراد به خاطر تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا دستگیر شدند. این تحریم‌ها قبل از دستگیری، نه وجود داشته و نه قانونی و قابل اعتنا بوده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه اقدام انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران به عنوان یک اقدام نقض برجام در جلسه دیروز مطرح کردیم، ابراز داشت: توافق خاصی انجام نشد بلکه نشست رو به جلویی برای انجام تعهدات طرفین بود. بحث اینستکس مطرح شد که بحث مهمی نیست زیرا مقدمه اجرای تعهدات طرف مقابل است. اگر این اقدامات منجر به اقدمات عملی نشود، مورد قبول ایران نیست و گام سوم را با قاطعیت برمی‌داریم. یکی از توافقات نشست وزرای امور خارجه برجام است که نیازمند برخی بررسی‌ها و مقدمات است که به محض دست یافتن انجام می‌شود.
موسوی در پاسخ به این سوال که یوسف به علوی برای میانجیگری درخصوص مسائل منطقه‌ای به ایران سفر کرده بود؟ بیان کرد: طبیعی است درخصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مانند بحث کشتی‌ها و تنش در خلیج فارس صحبت شده باشد ولی اینکه برای میانجیگری آمده باشد، تایید نمی‌کنم ولی در خصوص این مسائل طبیعی است که با مقامات ایران صحبت شده باشد.
وی درباره توافقات جلسه دیروز کمیسیون مشترک برجام یادآور شد: نشست سازنده و رو به جلو و همراه با صراحت بوده است. ایران اقدامات آنها را به گوششان رساند و اروپایی‌ها هم حرف‌هایشان را زدند. فضا قدری برای ادامه کار شفاف‌تر است. اگر برخی توافقات جزیی انجام شود، نشست وزرای امور خارجه برگزار می‌شود که گام رو به جلویی است. ما همچنان منتظر اقدامات عمل و ملموس اروپایی‌ها برای اجرای برجام هستیم. این دیپلمات کشورمان افزود: اروپایی‌ها در حرف زدن کم نمی‌آورند و تکالیفی را می‌پذیرند. این دفعه حرف‌های جدی‌تری زدند ولی نمی‌شد روی حرف‌ها حساب کنیم و منتظر اقدامات عملی آنها هستیم. رئیس‌جمهور در نامه خود به سران کشورهای برجام به صورت شفاف برنامه ایران را مطرح کرده و طرف مقابل می‌داند چه باید کند.
موسوی درباره دیدار ظریف با رند پال، سناتور آمریکایی در سفر به نیویورک عنوان کرد: آقای ظریف هر وقت به نیویورک برای انجام ماموریت می‌روند، در حاشیه آن در ماموریت اصلی، به درخواست طرف‌های آمریکایی که می‌توانند نمایندگان ملت و کنگره و رسانه‌ها باشند، ملاقات و گفت‌ وگو کند. در آن ملاقات مواضع ایران به صراحت و شفافیت به طرف آمریکایی و افراد ذینفوذ دیدار می‌کند. هیچ ملاقاتی با افراد دولتی انجام نمی‌شود. وی با بیان اینکه علیرغم ادعای آمریکایی‌ها، شاهد هستید که آنها وزیر و هیات ایران را با محدودیت روبه‌رو کرده است، گفت: علیرغم این محدودیت‌ها صدای آقای ظریف رساتر شنیده شد. محدودیت‌های شدیدی را هم اعمال کرده‌اند ولی اگر بازهم به نیویورک بروند، اگر درخواست شود، دیدارهایی را انجام خواهند داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین تلاش‌ها برای آزادی کشتی حامل نفت ایران اظهار داشت: یکی از موضوعات مطرح در نشست دیروز، بحث توقیف کشتی حامل نفت ایران بود که تلقی ما این است که آن اقدام، نقض برجام است. آنها استدلالاتی کردند. ایران این اقدام را غیرقانونی دانسته و راهزنی دریایی بودن آن را تکرار کرده است.
موسوی درباره اظهارات وزیر امور خارجه عمان مبنی بر آمادگی کشورش برای تامین امنیت خلیج فارس تنگه هرمز تصریح کرد: ایران حدود 1500 مایل ساحل در خلیج فارس دارد و بیشتر آبراهه تنگه هرمز در مجاورات ایران است. امنیت آنجا با ماست و کشورهای منطقه مانند عمان روبه‌روی ما هستند. وی اضافه کرد: معتقدیم اگر امنیت منطقه و خلیج فارس می‌خواهد تضمین شود، راهی جز هماهنگی و همکاری کشورهای منطقه وجود دارد و ریشه همه ناامنی‌ها و مشکلات، به دخالت نیروهای فراسرزمینی برمی‌گردد که هزاران مایل دورتر از سرزمین خود در منطقه ما دخالت می‌کند. ما با عمان برای تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز همکاری داریم.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره نامه ظریف به رهبر درباره سریال گاندو خاطرنشان کرد: این خبر را تائید می‌کنم و چنین نامه‌ای از سوی وزیر به رهبری نوشته شد. صدا وسیما از جمله نهادهایی است که زیر نظر رهبری هستند و اگر قرار بود گلایه‌ای باشد باید خدمت ایشان گفته می‌شد. برداشت ما این است آنچه تلاش می‌شود در سریال گاندو از وزیر و وزارت امور خارجه نشان داده شود، یک چهره منفعل و بی‌عمل و وا داده است. موسوی با بیان اینکه فکر کردیم اگر چنین چیزی وجود دارد، ماندن این وزیر در وزارتخانه جایز نباشد و عزت، حکمت و مصلحت را سرلوحه خود قرار دهد و چنان اقتداری داشته باشد که زبان گویای این ملت باشد، ابراز داشت: رهبری الطاف داشتند و بیان کردند مطلقا راضی نیستند نسبت به وزیر امور خارجه اهانتی صورت بگیرد.
وی درباره اظهارات مقامات سعودی برای گفت‌وگو با ایران بیان کرد: ما این اظهارات را یک سیگنال مثبت قلمداد می‌کنیم. ایران بارها خواستار حل مسائل میان کشورهای اسلامی بدون پیش‌شرط شده است و از هر اقدامی که موجب نزدیکی کشورهای اسلامی شود، با آغوش باز می‌پذیرد. مصالح کشورهای اسلامی ایجاب می‌کند کشورهای اسلامی و همسایه اختلافات خود را کنار بگذارند چرا که موجب می‌شود که کشورهای نامشروع از این وضعیت سواستفاده نکند. پاسخ ایران به هر سینگنال مثبتی، مثبت است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره کاهش نیروهای اماراتی از یمن یادآور شد: این اظهارات را یک گام خوب برای کاهش تنش‌ها تلقی می‌کنیم زیرا می‌تواند موجب کاهش تنش در یمن که یکی از کانون تنش‌ها در منطقه است، منجر شود. موسوی در پاسخ به این سوال که آیا نفت در اینستکس مبادله می‌شود، عنوان کرد: اروپایی‌ها ادعا می‌کنند اینستکس برای این مسئله راه‌اندازی شده است که منافع ناشی از برجام از جمله تبادلات اقتصادی را با ایران برسانند. همانطور که قبلا گفتیم اینستکس یک مقدمه برای انجام تعهداتشان است. این اصل کار نیست ولی آنها ادعا می‌کنند این سازوکار موجب انجام مبادلات مالی و تجاری میان ایران و آنها شود. خواست ما فروش نفت است و فروش نفت به دوران قبل از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای بازگردد.
وی درباره آخرین وضعیت اسدالله اسدی، دیپلمات بازداشت شده ایران در اروپا گفت: این پرونده پیچیدگی‌ها فنی دارد و پیگیری‌ها ما هم فنی است از جمله پیگیری‌های حقوقی و دیپلماتیک. وکلای ایشان به شدت در حال کار کردن بر روی این پرونده هستند و امیدواریم ایشان هرچه زودتر از این وضعیت خارج شود.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به ادعایی مبنی بر نامه ظریف به برخی از مراجع و نهادها برای اخذ مجوز مذاکره با آمریکا گفت: این ادعا و شنیده قابل تایید نیست و به احتمال بسیار زیاد قابل رد شدن است. ایشان دیدگاه‌هایشان را به صراحت و شفافیت مطرح کرده‌اند و به عنوان دیده‌بان ایران در صحنه جهانی، خود را مکلف می‌دانند مشاهداتشان را به اطلاع مقامات کشور برسانند ولی اینکه آن نامه نوشته شده باشد، من نمی‌دانم ولی معقتدم ایشان دیدگاه‌هایشان را به صراحت و شفافیت بیان می‌کنند.
موسوی اضافه کرد: هفته آینده نشست خبری خواهیم داشت و برای اولین بار، آقای ظریف نشست خبری با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی خواهیم داشت.
وی درباره درخواست وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر سفر به ایران و گفت‌وگو با رسانه‌های ایرانی اظهار داشت: این اقدام، اقدامی تهاجمی نسبت به گفت‌وگوهای ظریف با رسانه‌های آمریکایی است. ما این اقدام را اقدامی منفعلانه و بدون صداقت می‌دانیم که در راستای جنگ روانی انجام می‌دهند. قبلا درخواست‌هایی برای گفت‌وگو مطرح شده بود ولی آنها همه را رد کرده‌اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایشان نسبت به سفرهای ظریف معترض هستند، تصریح کرد: سفر ظریف، سفر دوجانبه به آمریکا نمی‌کند بلکه برای حضور در نشست‌های بین‌المللی به نیویورک سفر می‌کنند و آمریکا براساس توافق مقر موظف به پذیرش وزیر امور خارجه است.
موسوی در پاسخ به سوالی درباره جزییات پاسخ رئیس‌جمهوری به پیشنهاد رئیس‌جمهور فرانسه که از سوی سیدعباس عراقچی به پاریس برده شد، خاطرنشان کرد: فرانسه در راستای اجرای تعهدات خود در برجام پس از تحرکات اخیر، اقداماتی را شروع کرده است. دو بار دستیار دیپلماتیک مکرون به ایران آمد و طرح‌هایی داشت که از نظر ما، مسئله جدید و قابل توجهی نبود. طبیعی بود که ایران از آنجایی که معقتد است پنجره دیپلماتیک بسته شود، طرح‌های آنها بررسی شد و طرحی هم از سوی ایران جمع بندی شد و توسط عراقچی به عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری برای پاریس برده شد. وی با بیان اینکه آنها معقتدند تنش موجود باید کاسته شود و معقتدند با برخی از پیشنهادات می‌توان وضعیت را بهتر کرد، ابراز داشت: ایران به دنبال تنش و درگیری نیست و به همین خاطر، به این پیشنهادات نظر مثبت دارد و این سفر نشان داد هم طرح‌های عملی را بشوند و هم طرح‌هایی را ارائه دهد. امیدواریم این تلاش‌ها ثمر دهد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره اعمال محدودیت دولت امریکا برای دیپلمات‌های ایران در نمایندگی سازمان ملل بیان کرد: بلافاصله پس از آنکه آمریکایی چنین تصمیمی را گرفتند و به ما یادداشت دادند و محدودیت‌های عجیب و غریب را اعمال کردند که خنده‌دار هم بود، هم برای ظریف و هم برای هیات‌ دیپلماتیک ما در نیویورک و خانواده‌هایشان را محدودیت‌هایی را اعمال کردند. موسوی ادامه داد: این اقدام را اگر سخیف نگویم، بسیار عجیب بود. هم هیات ایران طی یادداشتی اعتراض خود را اعلام کرد و هم پیگیری‌هایی از طریق دبیرکل سازمان ملل انجام شد و استنادهایی براساس حقوق بین‌الملل و قرارداد مقر مطرح شد. وی اقدام آمریکا را بسیار غیرانسانی دانست و یادآور شد: فرض کنید فرزند یکی از دیپلمات‌های ما بیمار باشد و برای بردن این فرزند به بیمارستان اجازه بگیرد یا برای رفتن آن فرزند به مدرسه اجازه بگیرد. این محدودیت‌ها خنده‌دار و عجیب و غریب است و امیدواریم آمریکایی‌ها از این اقدامات خنده‌دار دست بردارند و اجازه دهند دیپلمات‌های ما کارهای جاری خود را به راحتی انجام دهند. وی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به آلمان برای پیوستن به یک ائتلاف بین‌المللی نظامی در خلیج فارس چیست؟ افزود: توصیه نمی‌کنیم کشورهای فرامنطقه‌ای به این ائتلاف‌ها بپیوندند، ائتلاف‌هایی که مبنای درستی ندارد و براساس توهم است. ایران خود را موظف به حفظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز می‌داند. راضی به آمدن کشورهای فرامنطقه‌ای برای تامین امنیت تنگه هرمز نیستیم زیرا این منطقه امنیت دارد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره اظهار نگرانی دولتمردان آمریکایی برای از بین رفتن برجام گفت: آمریکا دلش برای برجام نمی‌سوزد. آنها خواستار تنش بودند. تعجب ما از اروپا این است که آنچه دیدند را جدی نگرفتند و همچنان حرف می‌زنند. ما بارها اعلام کردیم که یک توافق چندجانبه را نمی‌توان یکجانبه و یکطرفه عمل کرد. اقدامات ایران برای کاهش تعهدات جدی است موسوی افزود: اقدامات ایران برای کاهش تعهدات جدی است و اگر این روال ادامه داشته باشد، گام سوم که از گام اول و دوم محکم‌تر است، برخواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در نیویورک برای پذیرش دائمی پروتکل الحاقی در ازای رفع تحریم‌ها در حالی که واشنگتن محورهای ۱۲ گانه برای گفت‌ وگو مشخص کرده و از لزوم غنی‌سازی صفر در ایران سخن می‌گوید، اظهار داشت: آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند چهره‌ای اهل تعامل و گفت وگو از خودشان به نمایش بگذارند و اینگونه وانمود می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران اهل جنجال و فرار از گفت‌وگو است.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه ما همیشه اعلام کرده‌ایم که زمانی گفت‌ وگو امکان‌پذیر است که دستور کار مشخصی داشته ‌باشد و نتایج ملموس و عملی در پی داشته ‌باشد، تصریح کرد: یکی از شروط گفت‌ وگو این است که طرفین به نتایج و دستاوردهای گفت‌ وگو پایبند باشند. تاکنون چنین سیگنالی (علامتی) از سوی دولت فعلی آمریکا دریافت نشده‌ است و حرف‌هایی که زده می‌شود در حد تبلیغات خیلی سطح پایین است.
موسوی با اشاره به اظهارات ظریف خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه در گفت‌وگوهایی که با رسانه‌ها و نمایندگان افکار عمومی در نیویورک داشتند، برای شکستن فضاسازی‌های دولت آمریکا مطرح کردند که اگر واقعا دولت آمریکا خواهان گفت وگو و برداشتن گامی رو به جلو است پیشنهاد مشخصی از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح کردند. وی در توضیح جزئیات پیشنهاد ظریف ابراز داشت: در برجام ماده‌ای وجود دارد که پس از اجرای برجام تا سال ۲۰۲۳ جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعهداتش پروتکل الحاقی را به مجلس شورای اسلامی می‌برد و به صورت قانون دائمی تصویب می‌کنیم. همزمان با این اقدام جمهوری اسلامی ایران، آمریکا موظف بود که طرحی را به کنگره ارائه دهد و کلیه تحریم‌های غیرقانونی خود علیه جمهوری اسلامی ایران را از طریق کنگره لغو کند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: وزیر امور خارجه پیشنهاد داد که اگر واقعا واشنگتن دنبال گفت‌وگو است، می‌توان روی این محور گفت‌وگو کرد که به جای سال ۲۰۲۳ این اقدامات در سال ۲۰۱۹ انجام شود. این یک اقدام قابل دسترس است. اما همانگونه که پیش‌بینی می‌شد این طرح با مخالفت دولت آمریکا مواجه شد، ما هم از ابتدا می‌دانستیم که آنها اصولا دنبال گفت‌وگو و توافقی که منجر به نتیجه درست باشد، نیستند.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا پذیرش پروتکل الحاقی جزو محورهای گفت‌وگوی ایران با اروپایی‌ها هم است؟ بیان کرد: اگر آنها دنبال گفت‌وگو هستند، این موضوع از سوی ایران ارائه شده و آنها می‌توانند بر آن کار کنند و نشان دهند که اهل گفت وگو و تعامل هستند. ما به دنبال گفت‌وگو هستیم و پیشنهاد خود را هم روی میز گذاشته‌ایم. وی درباره حکم دادگاه انگلیسی درباره عدم پرداخت سود بابت عدم پرداخت خریدهای نظامی ایران از چهل سال قبل یادآور شد: این یک پرونده قضایی است. دولت بریتانیا در پرداخت اصل و سود این بدهی بابت بدعهدی بیش از چهل سال ایران بدهکار است. تا آنجا که من می‌دانم که نگفته‌اند سود نمی‌دهیم بلکه گفته‌اند از یک تاریخ به بعد سود نمی‌دهیم که قابل قبول نیست.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره ادعای سنگاپور در توقیف یک کشتی حامل سوخت ایران عنوان کرد: منتظر گزارش‌های رسمی از سوی سفارت ایران در چین هستیم. محموله به مقصد چین بوده و باید دید، اصل موضوع چیست. اگر این ادعا صحت داشته باشد، باعث تاسف است که برخی از کشورها به تروریسم اقتصادی آمریکا کمک می‌کنند و گردن به قلدری ایالات متحده می‌نهند.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا تخریب‌ها علیه ظریف تا چه اندازه بر مذاکرات اثرگذار است؟ گفت: ایران یک کل واحد است و چندان به خط‌کشی‌هایی که با هدف اختلاف‌افکنی ایجاد می‌شود، قبول نداریم. یادتان باشد در یک جنگ روانی علاوه بر تروریسم اقتصادی به سر می‌بریم. دشمنان می‌خواهند از روزنه، اختلاف‌افکنی کنند. وی افزود: آقای ظریف علیرغم برخی بی‌مهری که به خاطر ناآگاهی است، به کارشان ادامه می‌دهند. همه اقدامات هم بر اساس دستورالعمل است. افرادی هم که بی‌مهری می‌کنند اگر بدانند آقای ظریف چگونه از حقوق ملت ایران دفاع می‌کند، دیگر این کار را نمی‌کنند. سخنگوی وزارت امور خارجه درباره توقف صدور ویزا از سوی پرتغال اظهار داشت: یکسری مشکلات پرسنلی داشتند که مجبور شدند صدور وزیرا را متوقف کنند. ما نمی‌دانیم چه اندازه ایرانی خواهان صدور ویزا هستند ولی اگر یک نفر هم بخواهد، باید شرایط برایش فراهم شود. گفته شده که مشکلات در حال برطرف شدن است و صدور ویزا را از سر می‌گیرند. موسوی درباره آخرین وضعیت سربازان ربوده شده ایران در مرز پاکستان ، تصریح کرد: اکثرا آزاد شده‌اند و دو، سه نفر باقی مانده‌اند. پیگیری های دیپلماتیک در حال انجام است و دولت پاکستان نیز در حال پیگیری این موضوع است. امیدواریم این دو، سه نفر باقی مانده هرچه زودتر به کشور باز گردند. این تلاش‌ها هم از سوی وزارت امور خارجه و هم از سوی نهادهای نظامی و مرزبانی به شدت در حال پیگیری است.
وی درباره عدم سوخت‌رسانی برزیل به دو کشتی ایرانی و حکم دادگاه این کشور در الزام به دادن سوخت به آنها خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند غذا و دارو جزو تحریم‌ها نیست. اگر اینها تحریم نیست پس چرا دو کشتی ایرانی که حامل غلات بودند از ترس تحریم، به آنها سوخت داده نشد. اینها تروریسم اقتصادی است. وقتی اجازه ندهید یک شرکت به کشتی حامل غلات از ترس تروریسم اقتصادی سوخت ندهد، پس چیست؟‌ غذا و دارو در کاغذ جزو تحریم نیست ولی کشورها از ترس تحریم به ایران غذا و دارو نمی‌دهند و مردم ایران را در مشقت قرار می‌دهید. این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: کار قوه قضاییه برزیل یک اقدام مسئولانه و خوبی بود و نشان داد قوه قضاییه مستقل می‌تواند از منافع اقتصادی کشور و شرکت‌های خود دفاع کند و اجازه ندهد قوانین سرزمینی برخی از کشورها را بر شرکت‌هایشان اعمال کنند. لازم است کشورها و قوه قضائیه‌هایشان یاد بگیرند و اجازه این کارها را ندهند.
موسوی با اشاره به پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی ابراز داشت: این مسئله از طریق مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری بود. در سفر ظریف به آمریکای لاتین مسئله سوخت‌رسانی به یکی از کشورها مطرح شد که بلافاصله پذیرفته شد ولی با این حکم، کشتی‌ها سوخت گرفتند. سازمان بنادر و وزارت امور خارجه درباره احتمال تکرار این اقدامات تدابیری اندیشیده است و در صورت تکرار چه از طریق خود ما و چه از طریق کشورهای دیگر، سوخت‌رسانی می‌کنیم.
وی درباره آخرین وضعیت شیخ زکزاکی هم بیان کرد: وزارت امور خارحه به جد پیگیر این مسئله است. شیخ زکزاکی شخصیت علمی فرهنگی و جایگاه خاصی دارد. متاسفانه وضعیت وی خوب نیست. وزارت‌ امور خارجه همه تلاش‌های دیپلماتیک و رایزنی‌های خود را در این باره به کار گرفته است. اگر وزارت امور خارجه این پیگیری‌ها را اعلام نمی‌کند به خاطر آن است که به دنبال کار تبلیغاتی نیست و نمی‌خواهد کارهای انجام شده لطمه‌ای به پیگیری‌ها بزند و وضعیت وی را بغرنج کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در سفری که ظریف به سنگال داشتند این موضوع را از طریق دیپلماتیک پیگیری کردند. در مجمع بین‌المللی که حضور دارند آقای ظریف این موضوع را دنبال می‌کنند. امروز هم شنیدم که قرار است دادگاهی تشکیل شود و امیدوارم هرچه می‌شود به نفع وی و مسلمانان باشد.
انتهای پیام/*
۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما