استاندار اصفهان: فرهنگ زیست محیطی باید در جامعه نهادینه شود
ابرچالش استان اصفهان، «آب» است
استاندار اصفهان گفت: همه ما باید با دغدغه بیشتری بین زندگی و محیط زیست خویش تعادل برقرار کنیم، بطوریکه توجه ویژه به محیط زیست بعنوان یک فرهنگ مردمی در امور جاری شهروندان جا باز کند.
به گزارش سرویس استان اصفهان ایصال نیوز از استانداری اصفهان، سیدرضا مرتضوی روز یکشنبه در همایش گرامیداشت هفته محیط زیست در استانداری با اشاره به تعالیم دینی نسبت به محیط زیست افزود: در آیات قرآن و روایات نبی مکرم اسلام(ص) و سیره ائمه معصومین(ع) و در نگاه و عمل بسیاری از اولیای الهی به مصدایقی در حوزه محیط زیست برخورد میکنیم که هر یک میتواند سرلوحه کار ما در این عرصه باشد.
وی با بیان این که ما از انتقال فرهنگ محیط زیست به نسلهای آینده غفلت میکنیم، گفت: فرهنگ و مفاهیم محیط زیست را باید به نحو احسن به نسلهای آینده انتقال دهیم.
استاندار اصفهان افزود: همه ما باید نسبت به مساله محیط زیست دغدغه داشته باشیم و غفلتهای گذشتهامان را جبران و در پرتو فعالیتهای فرهنگی خود، این نگاه ساختمند را در خانوادههایمان مُتجلی کنیم.
وی با اشاره با تاثیر زندگی ماشینی که سبب غفلت مردم از مسائل مُبتلابه خود از جمله مسائل محیط زیستی شده است، اظهار داشت: اصفهان شرایط زیست محیطی خاص خود را دارد، ما در استانی زندگی میکنیم که در آن ۲۲ منطقه با ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار وسعت تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد و قواعد خاص زیست محیطی بر آنها حاکم است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: استان ما بدلیل شرایط سالهای گذشته آن و موقعیت صنعتی آن باید بیشتر مراقب مسائل زیست محیطی خود باشد.
استاندار اصفهان با اشاره به چالشهای زیست محیطی استان افزود: اَبَر چالش استان اصفهان آب است که قصه پُرغُصه خشکیدن تالاب گاوخونی یکی از تبعات آن محسوب میشود.
وی پدیده فرونشست زمین را هم یکی دیگر از مصادیق چالشهای محیط زیستی استان اصفهان توصیف کرد و گفت: در نقاطی از شهر اصفهان آژیر خطر فرونشست زمین به صدا درآمده است. به گزارش ایرنا، استان اصفهان هم اکنون از نظر آبی شرایط نابسامان و کمسابقهای را در نیم قرن اخیر سپری میکند، بطوریکه زایندهرود با طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر که بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران بشمار میرود، در ۲ دهه اخیر از سد "چَم آسمان" در شهرستان لنجان واقع در غرب تا تالاب گاوخونی در شرق این استان تاکنون بارها خشک شده و همین امر حتی تامین آب آشامیدنی مردم منطقه را نیز با مشکل روبهرو کرده است.
در اثر خشکسالی و کمآبی، اصفهان با پدیده شدید فرونشست زمین هم مواجه و وضعیت آن از مرز هشدار گذشته و به بحران تبدیل شده است. به گفته کارشناسان، خشکسالی طولانی مدت، برداشت بیرویه آب از سُفرههای زیرزمینی و حذف جریان آب رودخانه زایندهرود از دل شهر، از عوامل وقوع و شدت گرفتن فرونشست زمین در این خطه است.