گسترش آتشسوزیها در کانادا، هزاران نفر را مجبور به ترک سکونتگاههایشان کرد
در پی تداوم آتشسوزیها در جنگلهای کانادا، هزاران نفر در این کشور مجبور به ترک خانههایشان شدند و دود ناشی از آن هوای برخی از شهرهای ایالات متحده را مه آلود کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، به گفته بیل بلر، وزیر آمادگی اضطراری فدرال، تا کنون حدود ۳.۸ میلیون هکتار از جنگلهای این کشور در این آتش سوزی از بین رفتهاند که این میزان حدود ۱۵ برابر میانگین تخریب جنگلها در آتش سوزیهای موسمی ۱۰ ساله گذشته است. انتظار میرود که شرایط گرم و خشک در ماههای آینده همچنان ادامه داشته باشد.
اگر چه آتشسوزیهای جنگلی در کانادا رایج است، اما شعلهور شدن آتش به طور همزمان در شرق و غرب اتفاق نادری است. با گسترش آتش در سراسر کانادا، دولت مجبور به اعزام ارتش برای کمک شد. صدها آتش نشان آمریکایی نیز برای کمک وارد این کشور شدند و تعدادی دیگر هم در راه اعزام به آنجا هستند.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا تغییرات آب و هوایی را علت این اتفاق دانست و در صفحه توییترش نوشت: «این آتشسوزیها بر زندگی روزمره، معیشت، کیفیت هوای و زندگی ما تاثیر میگذارد.»
آتش ابتدا در هفته گذشه استانهای آلبرتا در غرب و نوا اسکوشیا در شرق کانادا را دربر گرفت و سپس به کبک رسیده است. به گفته مقامات تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر در استان کبک مجبور به ترک خانههایشان شدهاند.
در بخشهایی از استان بریتیش کلمبیا، پیشبینی میشود که روز پنجشنبه دمای هوا به ۲۳ درجه سانتیگراد برسد و روز جمعه نیز هوا بارانی همراه با رعد و برق خواهد بود.
راب شوایتزر، مدیر اجرایی «بیسی وایلدفایر» گفت که صاعقهها میتوانند «موجب ایجاد آتش سوزیهای بیشتری در جنگلهای خشک شوند البته این امر تا حد زیادی به میزان بارندگی و باد نیز بستگی دارد.»
مقامات اعلام کردهاند که تاکنون توانستهاند آتشسوزیهای جنگلی در آلبرتا، مرکز صنعت نفت و گاز کانادا را تا حد زیادی مهار کنند.
بر اساس دادههای وبسایت «BlueSky Canada» دود ناشی از این آتشسوزیها روز پنجشنبه در بیشتر مناطق کشور منتشر شده است. پیشبینی میشود که میزان این دود در اتاوا، تورنتو، کلیولند و پیتسبورگ تشدید شود و در شهرهای دیگر در امتداد سواحل شرقی ایالات متحده از جمله نیویورک همچنان غلیظ باقی بماند.یو رو نیوز