plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۳
کد مطلب : ۲۸۸۶۹

هشدار سازمان ملل نسبت به پیامدهای تغییرات آب و هوایی در افغانستان

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که تداوم خشکسالی معیشت روستایی را به شدت تضعیف کرده و این کشور در چنگال بحران ناشی از تغییرات آب و هوایی قرار دارد.
هشدار سازمان ملل نسبت به پیامدهای تغییرات آب و هوایی در افغانستان
به گزارش ایصال نیوز، دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد «اوچا»، در گزارشی اعلام کرد: «هرچند کمک‌های غذایی حمایت به موقع و سخاوتمندانه نهادهای بشردوستانه از قحطی در افغانستان جلوگیری کرده، اما خطر در کمین 6 میلیون نفر است.»

در ادامه این گزارش آمده است: «زمان برای از دست دادن نداریم. میراث چندین دهه جنگ همچنان بر جمعیت تأثیر می‌گذارد. افغانستان اکنون برخی از بالاترین سطوح ناتوانی و آلودگی ناشی از مهمات منفجر نشده را در جهان دارد. همچنین در چنگال بحران ناشی از تغییرات آب و هوایی قرار دارد. در حالی که از دست دادن شغل در شهرها به این معنی است که هیچ پناهگاه امنی برای آوارگان وجود ندارد، تداوم خشکسالی معیشت روستایی را به شدت تضعیف کرده است».

این نهاد تاکید کرد: «پس از تسلط و استقرار گروه طالبان در افغانستان در آگوست 2021، وخامت گسترده وضعیت انسانی و بحران اقتصادی در مناطق روستایی و شهری سراسر این کشور رخ داده است. سطوح درگیری به طور قابل توجهی کاهش یافته است، حوادث امنیتی و حملات توسط گروه‌های مسلح غیر دولتی ادامه دارد و وضعیت حقوق بشر، به‌ویژه برای زنان و دختران، تحت سیاست‌های مقامات طالبان همچنان رو به وخامت گذاشته است».

بنابر آمار دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد «اوچا»، سیل غیر فصلی در تابستان و زلزله بزرگ در ژوئن امسال نیازها را تشدید کرده و به زیرساخت‌ها آسیب بیشتری وارد کرده است. در نهایت، بحران اقتصادی با سطح بالای بیکاری و تورم شدید قیمت کالاها ادامه یافته است. در نتیجه، نسبت درآمدی که مردم برای غذا خرج می‌کنند از 65 درصد به 73 درصد در طول سال افزایش یافته است که نشان‌دهنده کاهش طولانی مدت هزینه‌ها برای سایر نیازهای اساسی است.

در تحلیل آمار این نهاد ذکر شده است که «علی‌رغم افزایش گسترده کمک‌ها در سال 2022، سطح کمک‌ها برای جلوگیری از فاجعه کافی بوده است، اما برای خروج مردم از بحران یا ثبات ناکافی است. درصد خانوارهایی که گزارش می‌دهند کمک‌های بشردوستانه دریافت کرده‌اند از سال گذشته تقریباً سه برابر شده است، در حالی که 12 درصد از زنان سرپرست خانوار گزارش می‌دهند که کمک‌های بشردوستانه منبع اصلی درآمد آن‌هاست».

وضعیت پیش بینی شده در سال 2023 و پس از آن

اوچا در گزارشی اخیر خود آورده است که «دو سوم جمعیت افغانستان در سال 2023 به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت. این کشور وارد سومین سال متوالی شرایط خشکسالی، زلزله و سیل اخیر و دهه‌ها آسیب پذیری ناشی از درگیری و دومین سال زوال اقتصادی فلج کننده خود خواهد شد.

این نهاد تخمین زده است که در سال 2023، 28.3 میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه و حفاظتی نیاز خواهند داشت که در مقایسه با 24.4 میلیون نفر در سال 2022 و 18.4 میلیون نفر در ابتدای سال 2021 افزایش یافته است.

براساس آمار اوچا، 32 ولایت از 34 ولایت در سطح شدید نیاز قرار دارند. گسترش بحران به مناطق شهری به ویژه قابل توجه است، به طوری که 27 منطقه از 34 منطقه اصلی شهری / مرکز ولایات، از جمله کابل شهری که نرخ سوءتغذیه در آن بالاتر از آستانه اضطراری سازمان بهداشت جهانی است، با بحران شدید روبرو هستند.

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل خاطر نشان کرد: «عوامل اصلی افزایش، خشکسالی مداوم ناشی از تغییرات آب و هوایی است که 30 ولایت از 34 ولایت دارای شاخص‌های شدید برای کیفیت آب هستند. دوره بحرانی زمستان عامل اصلی دیگر است و بدتر شدن وضعیت حفاظتی، به ویژه محدودیت‌های مشارکت زنان و دختران در جامعه، از جمله طرد بیشتر دختران و زنان دبیرستانی از تحصیل بوده است. تنها راه پایدار برای رسیدگی به بحران های درهم تنیده اقتصادی و سیاسی در افغانستان که باعث اضطرار بشردوستانه شده است، از طریق سرمایه گذاری بیشتر توسط مقامات بالفعل و سیستم توسعه گسترده‌تر در خدماتی است که نیازهای اساسی و زیرساخت‌های حیاتی را برآورده می‌کند».

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما