plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۴
کد مطلب : ۲۸۲۳
در آئین اختتامیه همایش فرمانداران سراسر کشور

جهانگیری: همبستگی و انسجام باطل السحر تهدیدهای داخلی و خارجی است

دشمنان را با برگزاری انتخابات سالم و آزاد مایوس می کنیم
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه برگزاری انتخابات آزاد و سالم، جامعه با نشاطی را به همراه داشته و دشمنان کشور را مایوس می کند، گفت: در انتخابات اسفند امسال دشمنانی را که دندان ها تیز کردند، مایوس می کنیم.
جهانگیری: همبستگی و انسجام باطل السحر تهدیدهای داخلی و خارجی است
به گزارش ایصال نیوز به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری روز پنجشنبه در آئین اختتامیه همایش فرمانداران سراسر کشور خطاب به فرمانداران افزود: کار شما فرمانداران کار مهم و سرنوشت سازی است و باید به وظیفه قانونی خود عمل کنید. مقام معظم رهبری فرمودند رأی حق الناس است و باید قانونمند از رأی مردم حراست کنیم و امین مردم باشیم.

وی ادامه داد: کار مهمی که بر عهده ماست این است راهی برای مشارکت معنادار مردم در انتخابات بیابیم و اگر انتخابات اسفند ٩٨ معنادار باشد بخش وسیعی از مسیری که طی کردیم انجام می‌شوند. مردم یکجا حضور می‌یابند و مساله را تمام می‌کنند، کشور به مسیر توسعه می‌رود.
معاون اول رئیس جمهوری با ارائه پیشنهاد برای مشارکت حداکثری، اظهار داشت: پیشنهاد برای مشارکت حداکثری این است همه مردم احساس کنند کسی را در بین نامزدها دارند که به انتخاب آنان نزدیک تر است و بتوانند نامزد مورد علاقه خود را انتخاب کنند. به مردم اطمینان دهیم انتخابات سالم و قانونمند است.
معاون اول رئیس جمهوری باطل السحر تهدیدهای داخلی و خارجی را همبستگی و انسجام عنوان و تصریح کرد: یک نمونه تقویت همبستگی انتخابات مجلس شورای اسلامی است. انتخابات همیشه مهم بوده و است و جزو معدود کشورهای منطقه هستیم که مسؤولان مستقیم و غیرمستقیم توسط مردم انتخاب می‌شوند.

ارتباط با نخبگان ضرورت امروز جامعه است
جهانگیری با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم مجموعه نظام را کارآمد نشان دهیم، راه آن را گفت وگو و ارتباط با جامعه نخبگان دانست و تصریح کرد: گفت وگو فضیلت نیست بلکه ضرورت امروز کشور است.
وی ادامه داد: برای ارتباط با نخبگان استانداران و فرمانداران باید با گروه‌هایی که مردم به نظراتشان توجه دارند جلسه بگذارند و گفت وگو داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به تعیین بی سابقه ترین تحریم‌های آمریکا بعد از برجام با هدف ضربه زدن به اصل نظام در مرحله نخست و آسیب به زندگی اقتصادی مردم در مرحله دوم، گفت: راهبرد آمریکا این است منطقه ما را دچار التهاب کنند. آمریکایی‌ها دنبال به هم زدن امنیت منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است چون اسرائیل جز در یک فضای ناامن امکان حیات ندارد. در یمن، سوریه، فلسطین، عراق و افغانستان ناامنی ایجاد کردند.

ایران همواره تأمین کننده ثبات منطقه بود
وی ادامه داد: بی تردید مقابل راهبرد دشمن، راهبرد ما در مسائل داخلی مقاومت است و در منطقه هم تلاش می‌کنیم تا جایی که می‌توانیم از قدرت مان برای ثبات منطقه استفاده کنیم. در طول قرن‌ها ایران همواره تأمین کننده ثبات منطقه بود و اگر چنین نبود مشخص نبود الان سرنوشت برخی کشورهای منطقه چه بود.
وی اضافه کرد: دو راهبرد ثبات سازی و امنیت ما و راهبرد ایجاد ناامنی امریکا در منطقه را شاهدیم کن مهم مدیریت کردن و دسترسی به راهبردها و اهداف مان است. تا کنون آمریکایی‌ها در بخش عمده‌ای از اهداف شکست خوردند.
جهانگیری با استناد به یک بررسی تحلیلی آمریکا، گفت: آنان اعلام کردند سال ٩٧ بایان دوران انقلاب اسلامی است و با خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ٩٧ شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که اقتصاد کشور فروپاشی می‌شود و اعتراضات را شاهد خواهیم بود و اصلاً بهمن سال ٩٧ را ایران نخواهد دید.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: از این راهبرد رئیس جمهور آمریکا که حتی دیروز هم اعلام کرد را با سیاست‌های سنتی و نخ نما نمی‌توانیم عبور کنیم. زمان نشان دادن فهم، عزم و اراده برای مقابله است.
وی افزود: برای اینکه دولت موفق شود از این تحریم‌ها و راهبردهای آمریکا عبور کند باید از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده کند و با نخبگان ارتباط بگیرد و این ارتباط کم است.
جهانگیری با بیان اینکه ترمیم و تقویت سرمایه اجتماعی برای دولت در مقطع فعلی مهمترین سیاست‌هاست و باید از اعتماد مردم برخوردار باشیم، گفت: بخشی با فعالیت و کارهای ما و بخشی با گفت وگوهای ما ایجاد می‌شود و استانداران باید تحرکی به مسائل کشور بدهند. مدیران عالی استان‌ها و شهرستان‌ها مکرر گفتم
وی یادآور شد: در این شرایط باید چشم بینا و گوش شنوای نظام و دولت باشید، گوش شنوا داشتن یعنی شنیدن حرف‌های مردم و این می‌تواند راه گشا باشد. همین که مردم این حس را داشته باشند مسؤولان با آنان همدرد هستند و از یک طبقه هستند، خوب است. و اگر چنین نشود به مساله امنیتی تبدیل می‌شود.
وی قدرت دولت را قدرت نرم و قدرت نرم دولت را از جنس نفوذ در افکار عمومی و داشتن مقبولیت بین مردم دانست و گفت: متأسفانه مسائلی شکاف ایجاد می‌کند بین مردم و دولت. در این شرایطی که شرایط خاصی برای کشور است امیدوارم توفیق برای ارائه خدمت داشته باشید.
جهانگیری یک انگاره خطرناک در کشور را ناکارآمدی دولت عنوان کرد و ادامه داد: کسانی که این کار را می‌کنند آتش می‌زنند به خدمات کشور. برخی رسانه‌ها تحت تأثیر نفوذ آگاهانه یا ناآگاهانه به جای مقابله با این موضوع اشتباه، می‌گویند نظام ناکارآمد نیست و دولت ناکارآمد است. گاهی خبر دروغ می‌سازند و بر مبنای این خبر دروغ به دولت ضربه می‌زنند و می‌خواهند پایگاه دولت را ضعیف می‌کنند.
معاون اول رئیس جمهوری یکی از راهبردهای آمریکا با خروج از برجام را اقتصادی برشمرد و گفت: این با جنگ روانی از قبل شروع شده، انجام شد و از آنجا که معلوم بود با وجود بیش از ٢٠٠ هزار شهید نمی‌توانند از عهده نظام بربیایند، اقتصاد کشور را هدف گرفتند تا آن را به فروپاشی بکشانند.

وی ادامه داد: در این یکسال می‌بینیم شرایط اقتصادی کشور چگونه است و بر ضربه‌ای که زدند تردید نیست و شوک‌ها و افزایش تورم هم سر جایش محفوظ است طوری که پیشتر هم این تورم را داشته ایم. می‌گفتند فروش نفت کشور را به صفر می‌رسانیم کل منابع درآمدی کشور را از بین می بریم اما وزارت نفت برنامه‌هایی انجام داد و راهکارهایی ارائه شد تا از همه ظرفیت‌ها برای فروش نفت استفاده شود.
وی اضافه کرد: راه باز بود و از هر کسی که راهکاری برای فروش نفت داشت استقبال کردیم؛ اما راه را برای افرادی هم بستیم کسانی که فکر کردند شرایطی وجود آمده و دوباره می‌توانند به بهانه تحریم بابک زنجانی هایی ایجاد کنند چون فریادها فریاد بابک زنجانی است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: برای همین آمریکایی‌ها کشتی ایران در جبل الطارق را توقیف می‌کنند نمی‌دانند مقصد کجاست اما به بهانه‌های مخالف که این کشتی به این بند می‌رود و این بندر از سوی اتحادیه اروپا تحریم است، کشتی ما را توقیف کرده و می‌گویند از هر راهی به ایران ضربه بزنیم و در نهایت بی اعتنایی به قوانین بین المللی جرقه‌ای بزنیم که همین جرقه دامن خود آنها را بگیرد.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: بعد از نفت پتروشیمی و فولاد را که مهمترین صادرات پس از نفت است، تحریم کردند. با همه اینها، در سه ماهه نخست امسال صادرات غیر نفتی ١١ و نیم میلیارد دلار و واردات ١٠ میلیارد و ٣٥٠ میلیون دلار بود. درحالیکه بدون فروش نفت در بحث صادرات غیرنفتی و واردات غیر نفتی بیش از یک میلیارد دلار تراز تجاری مثبت داشتیم، البته یکی از دغدغه‌های ما این بود ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور قرار نگیرد که در این سه ماه صادرکنندگان ٥ میلیارد ارز خود را در اختیار واردکنندگان قرار دادند.
به گفته این مقام عالی دولت دوازدهم، در بهار٩٨، ٢٤ میلیون ٣٨٢ هزار و ٤٨٤ نفر شغل ایجاد شده که افزایش ایجاد ٣٢٠ هزار شغل جدید را در مقایسه با بهار ٩٧ شاهد بودیم یعنی ١١.٨ درصد به ١٢.١ درصد رسید.
معاون اول رئیس جمهوری دغدغه دیگر را کمبود کالاهای اساسی عنوان و تصریح کرد: دغدغه دیگر این بود در مقاطعی روی کالای خاصی کمبود داشته باشیم که سال گذشته چند کالا چنین بود و مهمترین تصمیم دولت این بود ٢٥ کالای اساسی با اطمینان و با قیمت مناسب در خدمت مردم قرار گرفت که بیش از ٦ تن با ارزش ٤.٣ میلیارد دلار ٤٧ درصد وزنی و ٥٤ درصد ارزشی نسبت به سه ماهه اول ٩٧ افزایش یافت.
وی ادامه داد: ذخایر برخی کالاها در برخی مقطع بیش از دو برابر بود البته در نظام توزیع ممکن است مشکل داشته باشیم که باید باید کمبودها را فوراً با نظارت جبران کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری درباره شاخص بورس کشور گفت: شاخص بورس در سال ۹۷، ۸۶ درصد افزایش داشته است که این رقم از ابتدای سال ۹۸، ۳۹ درصد بوده است و در سال جاری ۱۹۰ هزار میلیارد تومان در بورس‌های کشور معامله شده است.
به گفته جهانگیری، کل بدهی ارزی خارجی در سال ۹۶، ۱۲.۴ میلیارد دلار بود که این رقم اکنون به ۹.۵ میلیارد دلار رسیده است.

این مقام عالی دولت اظهار داشت: قادر هستیم تا آخر سال ۹۹، ۲۰ طرح پتروشیمی را به بهره برداری برسانیم و ظرفیت تولید ما به بالای ۹۰ میلیون تن خواهد رسید البته به غیر از بودجه دولت نهادهای عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی هم منابع زیادی به اقتصاد آورده‌اند و هر هفته طرح‌های مختلفی در حال افتتاح و کشور مثل یک کارگاه در حال فعالیت است.
جهانگیری با بیان اینکه عده‌ای دنبال تضعیف روحیه مردم و مدیران هستند و مسئولان نباید اجازه دهند که آن‌ها را از ارتباط با بخش خصوصی بترسانند گفت: نباید به خاطر چند مفسد، بخش خصوصی کنار گذاشته شود و من از استانداران می‌خواهم در بحث‌های گردشگری، رونق تولید و اقتصاد مقاومتی تمرکز داشته باشند و از خلاقیت و نوآوری جوانان استفاده کنند.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این‌که در جلسه سران قوا عدد بودجه از ۴۴۷ هزار میلیارد تومان به ۳۸۶ هزار میلیارد تبدیل شده است، گفت: این یعنی ما باید هزینه‌ها را کاهش دهیم و به فکر منابع درآمدی جدید باشیم.
وی گفت: قرار است ۱۰ هزار میلیارد تومان دارایی‌های دولت فروخته شود؛ بنابراین دستگاه‌ها باید کمک کنند دارایی‌های مازاد فروخته شود و هیچ کس حق مقاومت در این زمینه ندارد.
وی افزود: برخی دستگاه‌ها بی جهت روی برخی دارایی‌های خود دست گذاشته اند؛ باید هزینه‌های غیرضرور نیز متوقف شود.
انتهای پیام/*
۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما