plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۱۵ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۷
کد مطلب : ۲۷۳۸۵
در گفتگو با رادیو ملی آمریکا

رابرت مالی: نمی‌توانیم کاری را که رئیس‌جمهور بعدی انجام می‌دهد کنترل کنیم

مردم ایران به خاطر سیاست های دولت خود عصبانی هستند
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با بیان اینکه ایران به دنبال تضمین از سوی آمریکا برای عدم خروج دوباره از توافق است، ادعا کرد: از آغاز گفت‌گوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ گفته‌ ایم نمی‌توانیم کاری را که رئیس‌جمهور بعدی انجام می دهد کنترل کنیم، توافق این بود.
رابرت مالی: نمی‌توانیم کاری را که رئیس‌جمهور بعدی انجام می‌دهد کنترل کنیم
به گزارش ایصال نیوز و به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی، این مقام ارشد دولت بایدن در گفتگو با رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) درباره مذاکرات رفع تحریم ها با ایران ادعا کرد: توافقی روی میز بود و همه شرکت‌کنندگان دیگر در ماه مارس با آن موافق بودند. سپس در تابستان، دوباره در اوت؛ و هر بار ایران برخی درخواست‌ها و خواسته های جدید که اغلب اوقات غیرواقعی یا بی‌ربط به گفتگوهای هسته‌ای بوده، چیزی که به آن ربطی نداشته را مطرح کرده است.

 رابرت مالی در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در گفتگو با رادیو ملی آمریکا در زمان حضور در نیویورک برای هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل  مبنی بر اینکه ایران به دنبال تضمین از سوی آمریکا برای عدم خروج دوباره از توافق است، ادعا کرد: از آغاز گفت‌وگوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ گفته‌ ایم نمی‌توانیم کاری را که رئیس‌جمهور بعدی انجام می دهد، کنترل کنیم. توافق این بود. پس اگر این چیزی است که ایران روی آن اصرار دارد، گفت ‌وگو فایده ندارد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران  همچنین با مداخله در امور داخلی ایران ادعا کرد: آنچه ایالات متحده می‌خواهد دولتی در ایران است که به حقوق اساسی مردم خود احترام می‌گذارد.  
این مقام دولت بایدن در ادامه دخالت های آشکار آمریکا در امور داخلی ایران مدعی شد: این سیاست، تغییر رژیم نیست. سیاست حمایت از مردمی است که اعتراض مسالمت ‌جویانه می‌کنند، زیرا می‌خواهند بتوانند روسری نپوشند یا بتوانند به شکل عادی زندگی کنند اما با سیستم ظالمی مواجه می‌شوند و می‌شنویم که مقامات ایران، آمریکا، اسرائیل و دیگران را مقصر می‌دانند. نباید آنقدر به دور نگاه کنند باید به نزدیکتر در خانه نگاه کنند.
رابرت مالی مدعی شد: هیچ کس به خاطر ایالات متحده تظاهرات نمی کند. هیچ کس در ایران به خاطر ایالات متحده از دولت خود عصبانی نیست. آنها به خاطر سیاست های دولت خود عصبانی هستند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه ادعاهایش افزود که  ما تحریم‌های خود را کاهش دادیم تا جریان آزاد اطلاعات برای مردم ایران فراهم شود و این احتمالا نخستین بار است که می‌شنویم ایران از کاهش تحریم‌ها شکایت می‌کند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در بخش دیگری از این مصاحبه درباره آزادی باقر نمازی که در اقدامی انساندوستانه از سوی جمهوری اسلامی ایران آزاد شد، گفت: او مردی سالخورده است که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

این مقام دولت بایدن افزود: ما در حال گفت و گوی غیرمستقیم ا با ایران برای تامین آزادی سایر شهروندان عماد شرقی، سیامک نمازی پسر باقر نمازی، و مراد طاهباز هستیم اما برای آزادی  باقر نمازی چیزی مبادله نشد.  

وی در ادامه ادعاهایش افزود: ما در حال بررسی کارهایی هستیم که می‌توانیم در بخش بشردوستانه انجام دهیم، اقدامات متقابل برای این که اطمینان یابیم شهروندان ما در اسرع وقت در خانه خود هستند.
 

وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم دخالت های واشنگتن در امور داخلی ایران روز پنجشنبه به وقت محلی،  تحریم‌هایی را علیه برخی مقامات ایرانی از جمله  احمد وحیدی وزیر کشور و عیسی‌ زارع ‌پور وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی اعمال کرد.

بر اساس اعلام دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری(اوفک)، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم ها قرار گرفته و ادعا شده است این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراض ها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شده اند.

وزارت خزانه داری آمریکا ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران تحریم کرده بود.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که تحریم‌های جدیدی را در پی ناآرامی‌ها در ایران اعمال می‌کند.

این موضعگیری‌های دولت بایدن در حالی است که از سویی مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده و همزمان با تبادل پیام با تهران و اصرار بر مذاکره مستقیم، در امور داخلی ایران دخالت می‌کند.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

 برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ۲۲ شهریور ماه (۱۳ سیپتامبر) به وقت محلی (آمریکا) با بیان اینکه به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهیم، اظهار داشت، نظرخود را در مورد آخرین پاسخ ایران داده ایم.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن منفعت اقتصادی مردم تامین، موانع تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این رو چنانچه طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

انتهای پیام/*
۰
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما