plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
کد مطلب : ۲۷۲۶۶

گفت‌گوی برجامی امیرعبداللهیان و وزیر خارجه قطر

وزیر خارجه قطر روز شنبه با امیرعبداللهیان درباره آخرین تحولات توافق هسته‌ای گفت‌وگو کرد. وی دستیابی به توافق هسته‌ای عادلانه را به نفع امنیت و ثبات منطقه ارزیابی کرد.
گفت‌گوی برجامی امیرعبداللهیان و وزیر خارجه قطر
به گزارش ایصال نیوز، وزارت خارجه قطر خبر داد که «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر شنبه تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» درباره تحولات مذاکرات توافق هسته‌ای گفت‌گو کرده است.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، وزیر خارجه قطر در این گفت‌گوی تلفنی بر اشتیاق دوحه برای دستیابی تهران و واشنگتن به توافقی برای احیای برجام تاکید کرد.

وزیر خارجه قطر افزود که دستیابی به توافق هسته‌ای عادلانه به نفع امنیت و ثبات منطقه خواهد بود.

امیرعبداللهیان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز با وزیر خارجه قطر دیدار و گفت‌وگو داشته است.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه از ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز ۱۷ مرداد با پرواز هیئت‌های شرکت‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌تایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای به‌روز‌شده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

انتهای پیام/*
۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما