plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰
کد مطلب : ۲۴۴۳۲

موج گرمای زودرس در جنوب اروپا

موج گرمای زودرس به همراه کاهش شدید میزان بارش در اواخر ماه ژوئن کشورهای جنوب اروپا از جمله فرانسه و اسپانیا را در برگرفته است.
موج گرمای زودرس در جنوب اروپا
در حالی که این موج گرما در اسپانیا با آتش‌سوزی‌های متعدد همراه شده است، کارشناسان هواشناسی در فرانسه نسبت به ثبت رکورد بالای چهل درجه در روز شنبه هشدار داده‌اند.

به گفته یک کارشناس اقلیم و هواشناسی در فرانسه «این نخستین موج گرمای زودرس به شمار می‌رود که از سال ۱۹۴۷ تاکنون در فرانسه به ثبت رسیده و نتیجه تبعات حاصل از تغییرات آب و هوایی است.


هواشناسی فرانسه در این خصوص نسبت به افزایش بیش از ۴۰ درجه‌ای دمای هوا طی روز شنبه در غرب این کشور هشدار داده و تاکید کرده که کلیه رکوردهای ثبت شده در این زمینه ممکن است با موج گرمای زوردس فعلی فرو ریزد.

افزایش شمار موارد موج گرما در اروپا پیامد مستقیم گرمایش جهانی است. دانشمندان می گویند انتشار گازهای گلخانه‌ای قدرت، مدت و سرعت تکرار امواج گرما را افزایش می دهد.

رکوردهای ثبت افزایش دمای هوا در ماه ژوئن روز جمعه با ثبت گرمای بالای ۴۰ درجه در دست کم ۱۳ بخش از مناطق جنوبی فرانسه شکسته شد.

موج گرما در فرانسه به ویژه بخش‌های جنوب و جنوب غربی این کشور سبب شد تا ۱۴ منطقه در وضعیت هشدار قرمز قرار گیرد و دانش‌آموزان این مناطق از خروج از منازل و رفتن به مدارس منع شوند.


وزیر بهداشت فرانسه در جریان سفر به خانه سالمندان در جنوب غرب این کشور گفت: «ما در یک دوره موج گرمای بسیار زودرس قرار گرفته‌ایم و این دوره ممکن است کمی بیش از حد انتظار طول بکشد.»

الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه در این راستا بر صدور دستورالعمل‌های پیشگیرانه برای افراد آسیب پذیر تاکید کرده است.

مقامات دولتی در فرانسه به ویژه طی بیست سال گذشته همواره جانب احتیاط را در پیش گرفته و سعی کرده‌اند از تجارب تلخ موج گرمای تاریخی سال ۲۰۰۳ که بیش از ۱۵ هزار نفر را به ویژه در میان سالمندان این کشور به کشتن داد، درس بگیرند.

بر اساس نتایج مطالعه‌ای که آوریل ۲۰۱۹ توسط آژانس بهداشت عمومی فرانسه منتشر شد، دست کم ۱۷۰۰ نفر طی چهار دوره موج گرما در تابستان سال ۲۰۱۵ جان خود را از دست دادند.

در بولتن رسمی پیش‌بینی وضعیت هوا که روز جمعه در فرانسه منتشر شد همچنین از افزایش غلظت بالای ازن در هوا به عنوان عارضه جانبی دیگر موج گرما در بخش‌های بزرگی از این کشور نام برده شده است.


آتش‌سوزی‌های سراسری در اسپانیا

موج گرما در اسپانیا سبب بروز آتش‌سوزی‌هایی در برخی پارک‌های طبیعی و مناطق جنگلی شد و آتش‌نشانان تلاش کردند ضمن مهار آتش، افراد حاضر در مناطق حادثه‌ دیده را به مکان‌های امن تخلیه کنند.

در همین راستا، گفته می‌شود که بیش از ۳ هزار نفر از یک پارک تفریحی در مرکز اسپانیا به دلیل آتش‌سوزی شدید در نزدیکی این محل تخلیه شده‌اند.

به گفته مدیریت پارک، در پی وقوع آتش‌سوزی، در مجموع ۲ هزار و پانصد بازدیدکننده به همراه ۷۰۰ کارمند و همچنین ۲۰۰ پرنده و ۵۵ اسب از محل تخلیه شدند.

از سوی دیگر به گزارش مسئولان محلی، آتش‌سوزی شدید همراه با باد و موج گرما نزدیک به ۹ هزار هکتار از اراضی جنگلی در «سیرا د لا کولبرا»، واقع در شمال غربی اسپانیا را سوزاند.

در شمال شرق اسپانیا، منطقه کاتالونیا نیز با آتش سوز‌ی‌های متعددی مواجه شده است. به گفته دولت منطقه‌ای، جدی ترین مورد از این آتش‌سوزی‌ها در استان لریدا روی داد که طی آن بیش از ۹۴۰ هکتار جنگل نابود شد.

موج گرمای زودرس فعلی که در این مقطع از سال در اسپانیا غیرمعمول گزارش شده است، منجر به افزایش شدید دما و ثبت ۴۳ درجه‌ای گرمای هوا شده که انتظار می‌رود تا دور روز آینده ادامه داشته باشد.

خشکسالی و جیره بندی آب در شمال ایتالیا

موج گرمای زودرس در جنوب اروپا مقامات ایتالیایی را نیز بر آن داشته تا به شهروندان در خصوص تبعات این پدیده آب و هوایی هشدار دهند.

مسئولان در لمباردی واقع در شمال ایتالیا در تدارک اعلام وضعیت اضطراری برای مواجهه با گرمای زودرس و خشکسالی بی سابقه‌ای هستند که محصولات کشاورزی را در این منطقه تهدید می‌کند.

هشدار سازمان ملل

از سوی دیگر، سازمان ملل متحد روز جمعه خواستار « اقدام فوری » از سوی همه کشورهای جهان برای مقابله با خشکسالی و بیابان‌زایی جهت جلوگیری از وقوع «فاجعه انسانی» شد.

به اعتقاد کارشناسان، تعدد، افزایش و طولانی شدن امواج گرما، که انتشار گازهای گلخانه‌ای به تشدید آن دامن می‌زند نشان دهنده تبعات آشکار تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین است.

دانشمندان همچنین از آتش سوزی‌های گسترده تا سیبری، آب شدن یخ ها در قطب شمال، خشکسالی، رکوردهای متعدد دمای ثبت شده در تمام قاره‌ها، طوفان‌ها و سایر رویدادهای شدید آب و هوایی به عنوان دیگر تبعات این پدیده خطرناک نام می‌برند.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما