شناسایی بیش از ۷۰۰ مورد ابتلا به آبله میمون در جهان
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، اعلام کرد که از بیش از ۷۰۰ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون در سطح جهان شناسایی شده که از این تعداد ۲۱ مورد ابتلا در ایالات متحده است.
به گزارش ایصال نیوز، بر اساس اعلام روز جمعه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، میانگین سنی مبتلایان در آمریکا ۴۰ سال اعلام شده است. و از ۱۷ مورد از آمار اولیه مبتلایان همه به جز یک نفر خود را مردانی معرفی کردند که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند.
بر اساس این گزارش، از این تعداد چهارده نفر نیز به ۱۱ کشور مختلف در سطح بینالمللی سفر کرده بودند.
گفته شده است همه بیماران در حال بهبودی هستند یا بهبود یافتهاند و هیچ موردی به مرگومیر منجر نشده است.
هرچند به گفته معاونت کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، یک مورد ابتلا نیز وجود داشته است که سفر نداشته و معلوم نیست چگونه این عفونت را دریافت کرده است. با این حال، این مقامات گفتند که یک زن دگرجنسگرا نیز در میان پروندههای تحت بررسی در ایالات متحده وجود دارد.
همزمان با این گزارش، مقامات بهداشت فرانسه نیز دیروز جمعه ۱۳ خرداد، از شیوع و ابتلای ۵۱ مورد جدید به آبله میمون خبر دادند.
آژانس ملی سلامت عمومی فرانسه در این باره اعلام کرد که همه موارد ثبت شده مردان بین ۲۲ تا ۶۳ سال بودهاند و تنها یک نفر در بیمارستان بستری شده که پس از آن نیز مرخص شده است.
هرچند بسیاری شیوع جدید آبله میمون را با برگزاری جشنوارههای همجنسگرایان در اروپا مرتبط دانستهاند، اما گمان نمیرود که آبله میمون تنها یک بیماری مقاربتی باشد، بلکه عامل خطر اصلی آن تماس نزدیک پوستی با فردی است که زخم آبله میمون دارد.
مقامات آمریکایی از در اختیار قراردادن ۱۲۰۰ واکسن آبله با ایالتهای درگیر خبر دادند.
در حال حاضر دو نوع واکسن تأیید شده برای بیماری آبله وجود دارد. هرچند بیماری آبله ریشهکن شده است اما آمریکا برای مواجهه با حمله بیولوژیکی احتمالی، مقداری از این واکسنها را در ذخایر راهبردی ملی خود نگه داشته بود.
مقامات بهداشتی آمریکایی گفتند که «هرکسی ممکن است به آبله میمون مبتلا شود و ما بهدقت موارد ابتلا را در همهجا بررسی میکنیم».
مشخص نیست در کجا و از چه مدت عفونت آبله میمون در حال گسترش بوده است. چرا که ممکن است در مراحل درمانی، آبله میمون با سایر عفونتها اشتباه گرفته شده باشند. آبله میمون معمولاً بهراحتی در بین مردم پخش نمیشود ولی در آفریقا به دلیل نیش گزیدگی شایع بوده است.