plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۲۳۶۹۳

بانک جهانی ۳۰ میلیارد دلار برای مقابله با بحران غذا در جهان اختصاص می‌دهد

بانک جهانی اعلام کرد که ۳۰ میلیارد دلار برای کمک به مهار بحران امنیت غذایی نشات گرفته از جنگ اوکراین اختصاص خواهد داد.
بانک جهانی ۳۰ میلیارد دلار برای مقابله با بحران غذا در جهان اختصاص می‌دهد
به گزارش ایصال نیوز، این بانک بامداد پنجشنبه (به وقت ایران) گفت که مجموع این کمک‌ بانک جهانی شامل اختصاص ۱۲ میلیارد دلار به پروژه‌های جدید و بیش از ۱۸ میلیارد دلار به پروژه‌های موجود مرتبط با مواد غذایی و تغذیه می‌شود.

بانک جهانی افزود که پروژه‌های جدید از بخش کشاورزی، کاهش اثرات افزایش قیمت مواد غذایی بر فقرا و پروژه‌های آب و آبیاری حمایت می‌کنند. بیشتر این کمک‌های مالی به مناطقی مانند آفریقا و خاورمیانه، اروپای شرقی، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی اختصاص داده می‌شود که بیشترین آسیب را از بحران اوکراین دیده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، به شدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود.

۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، قیمت‌ها بر اثر جنگ اوکراین بالا رفته است. در این میان قیمت نفت با افزایش بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته و قیمت گاز طبیعی با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با چندین ماه گذشته رو به رو شده است. قیمت کودهای کشاورزی نیز ۲ برابر قبل شده است. تورم در حال افزایش بوده و خریداری انرژی، روندی فرسایشی پیدا کرده و پیشرفت و توسعه متوقف شده است. روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند. جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانه‌های روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.

حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.

بسیاری از زیرساخت‌های اوکراین که از تجارت حمایت می‌کند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیده‌اند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما