plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸
کد مطلب : ۲۳۲۱
هدف‌گذاری دانشمندان برای بیست سال آینده

تولید گوشت مصنوعی و توقف ۶۰ درصدی کشتار حیوانات

دانشمندان به دنبال راه‌های جدیدی برای تولید غذای انسان هستند تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود
مطالعات جدید حاکی از آن است که تا سال ۲۰۴۰ میلادی حدود ۶۰ درصد از گوشت تولیدی برای غذای انسان از طریق کشتار حیوانات نخواهد بود و محصولات گوشتی با فرآورده‌های آزمایشگاهی مشابه یا محصولات گیاهی جایگزین می‌گردند.
تولید گوشت مصنوعی و توقف ۶۰ درصدی کشتار حیوانات
به گزارش ایصال نیوز، تولید فرآورده‌های گوشتی از طریق دامداری صنعتی یکی از معضلات جهان امروز است چرا که تقاضا و عرضه بیش از اندازه این محصولات آسیب‌های جبران ناپذیری به زمین وارد آورده است.
گزارش‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان می‌دهد که دامداری صنعتی مسئول انتشار ۱۳ تا ۱۸ درصد از گازهای گلخانه‌ای است. گازهای گلخانه‌ای که شامل بخار آب، دی‌اکسیدکرین، متان، دی نیتروژن مونوکسید هستند به طور طبیعی در جو زمین وجود دارند، اما فعالیت‌های صنعتی میزان آنها را به شدت افزایش داده است. تجمع این گازها در جو سبب ایجاد پدیده‌ای به نام اثر گلخانه‌ای شده که در اثر آن انرژی گرمایی وارد شده به جو زمین در درون جو منعکس می‌شود و در نتیجه دمای زمین افزایش می‌یابد، پدیده‌ای که آن را با عنوان «گرمایش زمین» می‌شناسیم.
دانشمندان بسیاری به دنبال آن هستند راه‌های جدیدی برای تولید غذای انسان بیابند که علاوه بر تامین نیازهای بشر کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند. به نظر می‌رسد که روش‌های نوین علم بیوتکنولوژی نه تنها قادر است صنعت گوشت بلکه تولید محصولات غذایی دیگر را از جمله شیر، سفیده تخم‌مرغ، ژلاتین و ماهی متحول کند. این روند به تازگی آغاز شده و برخی شرکت‌ها کوشیده‌اند با استفاده از گیاهان محصولاتی با طعم، مزه و احساس گوشت تولید کنند.
تولید گوشت مصنوعی؛ راهی برای پایان بخشیدن به کشتار حیوانات
مارک پُست، داروشناس و استاد مهندسی بافت در دانشگاه ماستریخت و آیندهوون هلند برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی مفهوم «گوشت کِشت شده» را به جهانیان معرفی کرد. برای تولید این گوشت با استفاده از یک دستگاه بخش کوچکی از ماهیچه گاو را که حاوی سلول‌های بنیادی است از بدن حیوان جدا کرده و در آزمایشگاه کشت می‌دهند. این سلول‌ها تکثیر شده و توده گوشت مصنوعی مشابه گوشت گاو پدید می‌آورند. ایده تولید گوشت مصنوعی سبب شد تا شرکت هلندی موزا میت (Mosa Meat) این طرح را عملی کرده و نخستین همبرگر تولید شده از گوشت کشت شده را در سال ۲۰۱۳ تولید کند.
یاناتان بریمهار، مهندس ارشد این شرکت گفت: «زمانی که شما این گوشت آزمایشگاهی را طبخ کنید متوجه می‌شوید که طعم و بوی آن کاملا شبیه گوشت طبیعی است.» وی در ادامه افزود: «ما سعی می‌کنیم همه چیز در استفاده از تکنولوژی شفاف باشد و مردم بیشتری جذب آن شوند.»
مساله کشتار حیوانات و گرمایش کره زمین به یکی از مهمترین مباحث محیط زیستی در سال‌های اخیر تبدیل شده وبسیاری امیدوارند محصولاتی که آسیب کمتری به زمین می‌زنند، به بازار معرفی شوند.
انتهای پیام/*
۱
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما