نخستوزیر رژیم صهیونیستی میگوید پیش از سفر مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران با او گفتگو کرده است.
به گزارش ایصال نیوز، دفتر «نفتالی بنت»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرده با «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از سفر او به ایران گفتوگو کرده است.
دفتر نفتالی بنت در بیانیهای اعلام کرده که او «مواضع اسرائیل را درباره گفتوگوهای هستهای در وین و در خصوص پروندههای مفتوح آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص برنامه هستهای ایران به او اعلام کرده است.»
نفتالی بنت همچنین گفته که انتظار دارد که آژانس اتمی به عنوان یک «نهاد نظارتی حرفهای و بیطرف» باقی بماند. دو طرف توافق کردهاند با یکدیگر در تماس باشند.
تماس تلفنی نفتالی بنت با مدیر کل آژانس در شرایطی انجام شده که آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در گزارشی مدعی شد میزان ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به پانزده برابر بیشتر از سقف تعیین شده در توافق هستهای (برجام) رسیده است.
در این گزارش ادعا شده، آژانس بهخاطر محدودیتهایی که تهران از سال گذشته برای ناظرانش در تأسیسات هستهای ایران ایجاد کرده قادر نیست میزان دقیق این ذخایر را برآورد کند.
آژانس همچنین مدعی شده که تا نوزدهم فوریه سال جاری میلادی (دو هفته قبل) کل ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به ۳۱۹۷.۱ کیلوگرم رسیده است که افزایشی ۷۰۷.۴ کیلویی همراه بوده است.
گزارش آژانس در حالی منتشر شد که دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران از روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأتها با پایتختهایشان با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمتهای مختلف در حال برگزاری است.
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی اتمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در این باره ابراز خوشبینی کرد که میتوان در زمینه مسائل مهم پادمانی با ایران به پیشرفت دست یافت.
وی در زمینه سفر به تهران گفت، که احتمال هرچیزی وجود دارد. به دنبال انتشار برخی خبرها از سفر قریبالوقوع رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی به تهران، سخنگوی آژانس سفر روز شنبه مدیرکل این نهاد بینالمللی به تهران را تایید کرد.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.