plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹
کد مطلب : ۲۱۶۷۷

مسکو و کی‌یف در شورای امنیت یکدیگر را به نقض توافقنامه‌ مینسک متهم کردند

به دنبال تبادل آتش و حملات متقابل توپخانه‌ای و خمپاره‌ای در اوکراین، نمایندگان روسیه و اوکراین در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد یکدیگر را به نقض توافقنامه‌ مینسک که ضامن آتش‌بس در شرق اوکراین است، متهم کردند.
مسکو و کی‌یف در شورای امنیت یکدیگر را به نقض توافقنامه‌ مینسک متهم کردند
به گزارش ایصال نیوز، مقامات اوکراینی و برخی کشورهای غربی حملات متقابل توپخانه‌ای و خمپاره‌ای روز پنجشنبه ۱۷ فوریه میان جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در شرق اوکراین و نیروهای مسلح تحت امر کی‌یف را تحریکی از سوی مسکو برای فراهم کردن زمینه یک تهاجم نظامی خواندند و آن را مشکوک دانستند.

بدنبال این تبادل آتش نمایندگان روسیه و اوکراین در سازمان ملل متحد هر یک طرف متقابل را به نقض توافقنامه‌ مینسک که ضامن آتش‌بس در شرق اوکراین است، متهم کردند.

سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در حضور اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد اوکراین را به عدم اجرای مفاد توافقنامه‌های سال ۲۰۱۵ میلادی مینسک متهم کرد، اتهامی که سفیر اوکراین نیز مشابه آن را به روسیه وارد کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه هشدارهای غرب به روسیه در خصوص حمله نظامی احتمالی به اوکراین را توهماتی پوچ خواند و بخش عمده سخنان خود را به توافقنامه‌های مینسک اختصاص داد. وی در این خصوص ضمن اشاره به بندهای مختلف توافقنامه مینسک اطمینان داد که روسیه طرف درگیری در شرق بین دولت اوکراین و جدایی‌طلبان نیست.

سرگئی ورشینین سپس با ابراز تأسف از اینکه مقامات اوکراینی حتی با جدایی‌طلبان آنطور که در سند توافق پیش بینی شده است، گفتگو نکرده‌اند، تاکید کرد: «راه حل دیگری جز اعمال سند این توافقنامه‌ها وجود ندارد.»

این مقام روس، با لحنی بسیار محتاطانه اما بدون استفاده از اصطلاحات جنایات جنگی یا نسل‌کشی که اخیراً توسط مسکو به کار گرفته شده است، از انجام «جنایت‌هایی» در شرق اوکراین سخن به میان آورد.

در پایان این نشست، سرگئی کیسلیتسیا، سفیر اوکراین در سازمان ملل متحد در پاسخ به اظهارات آقای ورشینین گفت کشوری که توافقات مینسک را اجرا نکرده روسیه است.

وی همچنین هشدار داد: «به رسمیت شناختن استقلال دونباس» در شرق اوکراین توسط روسیه، همانطور که در مصوبه دوما توصیه شده «به معنای خروج این کشور از توافقنامه مینسک است.»

سفیر اوکراین در سازمان ملل متحد سپس تاکید کرد که کی‌یف از مسکو می‌خواهد تا «شواهدی قوی» مبنی بر عقب‌نشینی نظامی از نزدیکی مرزهای کشورش نشان دهد.

وی در ادامه «اتهامات نادرست» روسیه مبنی بر «نسل کشی» در شرق اوکراین را محکوم کرد.

در پایان نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد کشورهای فرانسه، آلمان، ایرلند، استونی، آلبانی، نروژ و نیز اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک، خواستار «اجرای کامل» توافقنامه مینسک «با رعایت بی‌قید و شرط آتش‌بس» شدند.

* چین از رویکرد «برتری جویانه» آمریکا و گسترش ناتو به شرق اروپا انتقاد کرد

چین نیز در واکنش به تحولات بحران اوکراین بدون نام بردن از ایالات متحده، رویکرد این کشور در قبال این بحران را مورد انتقاد قرار داد. سفیر چین در سازمان ملل متحد که در نشست شورای امنیت شرکت کرده بود همچنین گسترش ناتو به شرق را امری بر خلاف زمانه دانست و محکوم کرد.

جانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد سپس افزود که کشورش معتقد به راه حل سیاسی برای بحران اوکراین است و از همه طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهد که با خودداری از هرگونه اقدام تنش‌زا اجازه دهند این بحران از طریق عقل و دوراندیشی حل شود.

* بلینکن به لاوروف پیشنهاد ملاقات در اروپا داد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به سرگئی لاوروف، همتای روس خود پیشنهاد کرد که هفته آینده در اروپا با یکدیگر ملاقات و بر سر بحران اوکراین گفتگو کنند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده که در نشست افتتاحیه شورای امنیت سازمان ملل متحد حضور یافته بود در ادامه از روسیه خواست که مسیر جنگ را رها کرده و راه دیپلماسی و گفتگو را برای حل بحران کنونی در پیش گیرد.

وی همچنین خواستار آن شد که روسیه با بازگرداندن سربازان ارتش از مرزهای اوکراین، عزم و نیت خود را برای تنش‌زدایی به نمایش بگذارد.

سازمان ملل طرف‌های دخیل در بحران اوکراین را به خویشتن‌داری فرا خواند

سازمان ملل متحد از کلیه طرف‌های دخیل در بحران اوکراین خواست برای جلوگیری از شدت گرفتن تنش‌ها خویشتن‌داری در پیش گیرند.

رُزماری دی کارلو، معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست افتتاحیه شورای امنیت ضمن فراخواندن طرف‌های بحران اوکراین به در پیش‌گرفتن احتیاط برای جلوگیری از بالاگرفتن تنش‌ها از این کشورها خواست که در برهه حساس کنونی خویشتن‌داری از خود نشان دهند.

وی افزود: «ما همچنین از همه طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم از هرگونه اقدام یکجانبه که مغایر با متن و روح توافق‌نامه‌های مینسک باشد یا اجرای آن‌ها را به خطر بیندازد و منجر به بروز تنش‌های جدید شود، خودداری کنند.»

انتهای پیام/*
۱
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما