plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۹
کد مطلب : ۲۱۱۸۱

اظهارات متناقض مقام آمریکایی درباره مذاکرات وین

یک مقام ارشد کاخ سفید با ابراز امیدواری درباره امکان حصول توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین تلاش کرد توپ تصمیم‌گیری نهایی درباره این گفت‌گوها را به زمین ایران بیندازد.
اظهارات متناقض مقام آمریکایی درباره مذاکرات وین
به گزارش ایصال نیوز، «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده مسائل غرب آسیا در کاخ سفید دیروز پنجشنبه ضمن ابراز امیدواری درباره حصول توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین مدعی شد طرف‌ها «در آستانه توافق احتمالی» هستند اما او نمی‌خواهد درباره میزان احتمال توافق گمانه‌زنی کند.

آکسیوس نوشته اظهارات مک‌گورک که در جریان همایشی در اندیشکده کارنگی مطرح شده را می‌توان خوش‌بینانه‌ترین اظهارنظر از سوی یک مقام دولت آمریکا درباره مذاکرات وین از زمان آغاز آن در اواخر ماه دسامبر (اوایل آذرماه) دانست اما مک‌گورک توضیحی درباره دلیل رسیدن به این ارزیابی ارائه نکرد.

مک‌گورک در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد که گفت‌وگوها به «نقطه پایان» نزدیک شده‌اند و ایالات متحده آمریکا به زودی خواهد فهمید که آیا ایران برای بازگشت به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای برجام آمادگی دارد یا نه.

در حالی که برخی شواهد و قرائن حاکی است حصول توافق نهایی در هتل کوبورگ وین به نشان دادن نرمش از سوی مقام‌های کشورهای غربی در مسئله رفع تحریم‌ها وابسته است مقام‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی و جریان‌های رسانه‌ای وابسته به آنها از زمان آغاز دور هفتم مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین همواره تلاش کرده‌اند پیشرفت در گفت‌گوها و رسیدن به توافق را تابع تصمیمات و اقدامات جمهوری اسلامی ایران جلوه دهند.

به نوشته آکسیوس، برت مک‌گورک علی‌رغم ابراز خوش‌بینی درباره احتمال حصول توافق در وین گفته که آمریکا کاملاً برای این احتمال که گفت‌وگوها دچار فروپاشی شده و بدون توافق به پایان برسند نیز آمادگی دارد.

هماهنگ‌کننده مسائل غرب آسیا در کاخ سفید در جای دیگری از سخنانش با اظهارات متناقض مدعی شده که دولت جو بایدن تمرکزش را بر احیای برجام قرار داده و علاقه‌ای هم به یک توافق موقت بر اساس طرح موسوم به «کمتر در برابر کمتر» ندارد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

پایگاه آمریکایی «نیوریپابلیک» دو روز پیش در گزارشی به نقل از تحلیلگران و منابع آگاه به دلایل تعلل بایدن در بازگشت به برجام پرداخت و نوشت نگرانی رئیس‌جمهور آمریکا از کارشکنی سناتورها در تأیید صلاحیت اعضای تیم سیاست خارجی، عدم نگرش مثبت برخی از اعضای شورای امنیت ملی به برجام و شخصیت محافظه‌کار بایدن از جمله دلایلی بوده‌اند که باعث تعلل آمریکا در اجرای تعهداتش در توافق هسته‌ای شده‌اند.

با وجود این، در نزدیک به سه ماهی که از دور جدید مذاکرات وین می‌گذرد آمریکا و تروئیکای اروپایی و بازوهای رسانه‌ای آنها همواره سعی داشته‌اند اینطور القا کنند که ایران عامل حرکت آهسته گفت‌وگوهای وین است.ایران این ادعاها را رد کرده است.

در روزهای گذشته آن‌طور که حتی مقام‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی خودشان هم اعتراف کرده‌اند گفت‌گوهای وین پیشرفت‌های ملموسی داشته که در بخش مربوط به تعهدات هسته‌ای ایران این پیشرفت ها بیشتر از بخش‌های مربوط به رفع تحریم‌ها بوده که مربوط به تعهدات طرف غربی است. 

انتهای پیام/*
۱
مرجع : العالم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما