سازمان جهانی بهداشت: تا دو ماه دیگر اومیکرون نیمی از شهروندان اروپایی را آلوده میکند
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در اروپا می گوید در صورتی که وضعیت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در شرایط کنونی باقی بماند، تا دو ماه دیگر نیمی از شهروندان کشورهای اروپایی مبتلا به این بیماری با سویه اومیکرون می شوند.
هشدار این سازمان درست در روزی داده می شود که دو سال پیش کووید-۱۹ رسما اولین قربانی را در چین گرفت. یازدهم ژانویه سال ۲۰۲۰، پکن رسما اعلام کرد که اولین نفر در شهر ووهان، کانون اولیه پیدایش ویروس کرونا، پس از ابتلا به ویروس کرونا جان باخته است.
هانس کلوگه، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه با شرکت در یک نشست خبری گفت که «سویه جدید ویروس کرونا، اومیکرون، بسیار راحتتر از سویههای دیگر حتی روی افرادی که پیشتر دچار کووید-۱۹ شده و یا واکسن زدهاند منتقل میشود.»
کلوگه در این نشست خبری تاکید کرد که « تا۱۰ ژانویه، ۲۶ کشور اروپایی گزارش دادند که بیش از یک درصد از جمعیت آنها هر هفته به کووید-۱۹ مبتلا میشود.»
وی افزود: «اکنون ۵۰ کشور موارد ابتلا به اومیکرون را گزارش کردهاند و میگویند که اومیکرون به سرعت به ویروس غالب در اروپای غربی تبدیل شده و اکنون در منطقه بالکان در حال گسترش است.»
آمارها در اروپا نشان میدهد که سویه اومیکرون ویروس کرونا در هفت روز گذشته جان بیش از ۲۰ هزار نفر را گرفته است که در مقایسه با سویه پیشین کرونا، «دلتا»، درصد مرگباری بسیار پایین تری دارد.
همزمان شرکت دارویی فایزر اعلام کرده است که تنها در ماه مارس، بهار آینده، واکسن ویژه مبارزه با اومیکرون در همکاری با شرکت آلمانی بیونتک وارد بازار می شود.
تاکنون همه گیری کووید-۱۹ جان بیش از ۵ میلیون و پانصد هزار نفر از ساکنان زمین را گرفته است و خبرگزاری فرانسه میگوید منابعی در دست دارد که نشان میدهد شمار قربانیان در جهان دو و یا حتی سه برابر بیش از آمار رسمی است.