تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب آینه دوم و اصلی خود را در روز شنبه ۸ ژانویه باز کرد. جیمز وب بزرگترین و قدرتمندترین رصدخانه نجومی است که تا کنون سیاره ما را ترک کرده است.
به گزارش ایصال نیوز، آخرین مرحله پیش از رسیدن تلسکوپ به مقصد حدود ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت گرینویچ آغاز شد.
این تلکسوپ که روز ۲۵ دسامبر سال گذشته به فضا پرتاب شد دیروز شنبه بال آینه چپ خود را باز کرد. هر بال سه بخش از ۱۸ بخش کلی آینه را در برمیگیرد.
جیمز وب بزرگترین و قدرتمندترین رصدخانه نجومی است که تا کنون سیاره ما را ترک کرده است. این تلسکوپ که از آخرین فناوریها بهره میبرد با بودجه ۱۰ میلیارد دلاری که هزینه آن شد همچنین گرانترین دستگاهی است که در این زمینه تا کنون طراحی و ساخته شده است.
وظیفه تلسکوپ جیمز وب رصد قدیمیترین ستارگان و کهکشانها و کمک به شناخت اجمالی کیهان است. به علاوه دوربینهای فروسرخ آن به بررسی سیاهچالهها و نشانههای احتمالی حیات از جمله آب در سیارههای مختلف خواهد پرداخت.
اندازههای تلسکوپ جیمز وب قابل توجه است؛ آینه آن به اندازه چندین پارکینگ و آفتابگیر آن مساحت یک زمین تنیس را دارد. به همین دلیل بود که برای جاسازی آن در دماغه موشک آریان که او را پرتاب کرد، لازم شد تلسکوپ را به سبک اوریگامی تا کرد. و حالا که فضاپیما با سرعت به سمت جایگاه خود در فاصله ۱.۶ میلیون کیلومتری ما حرکت کرد، همه چیز باید باز شود.
یکی از آینههای طلاپوش تلکسوپ ۶.۴ متر عرض دارد. تلسکوپ فضایی جیمز وب ۷ تن نیز وزن دارد و به افتخار الهامگر برنامههای دهه شصت ناسا نام گرفته است.
این دستگاه صد برابر از تلکسوپ هابل قویتر است. گرچه دانشمندان با توجه به تفاوتها در کارکرد این دو دستگاه از مقایسه این دو خودداری میکنند.
قدرت دوربین مادون قرمز تلکسوپ جیمز وب به قدری است که حتی میتواند گرمای بدن یک زنبور عسل را بر سطح ماه تشخیص دهد.
این دستگاه قرار است به ۱۳.۷ میلیارد پیش نگاه کند، یعنی تنها ۱۰۰ میلیون سال پس از بیگبنگ و شکلگیری اولین ستارهها.
دانشمندان مشتاقند ببینند این کهکشانهای اولیه تا چه حد شبیه کهکشان راه شیری امروزی ما هستند.
تلسکوپ جیمز وب به یک سایبان بزرگ نیز مجهز است که نور خورشید و حتی انعکاس زمین و ماه را از آینه و ابزارهای علمی دور نگه میدارد تا دمای منهای ۲۴۰ درجه سانتیگراد اطراف آنها ثابت بماند.