plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
کد مطلب : ۲۰۶۹۰
مسئول سامانه‌های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان:

سه هزار هکتار دیگر از اراضی اصفهان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است
مسوول سامانه‌های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: در۹ماه نخست امسال، حدود سه هزارهکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان اصفهان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است.
سه هزار هکتار دیگر از اراضی اصفهان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد
به گزارش ایصال نیوز، محمود صالحان، روز پنجشنبه در گفت و گویی افزود: این طرح ها با اعتبار افزون بر ۹۰ میلیارد تومان اجرا شده است.

به گفته وی حدود ۳۰ درصد معادل ۱۲۹ هزار هکتار از اراضی و باغات استان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است.

مسوول سامانه‌های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، افزود: پیاده سازی سامانه های نوین آبیاری دراستان با توجه به نوع سیستم افزایش بهره وری مصرف آب تا ۹۵ درصد بدنبال خواهد داشت‌.

صالحان گفت: اجرای سامانه های نوین آبیاری در شهرستانهای استان باتوجه به متنوع بودن شرایط آب و هوایی و اقلیم و الگوی کشت ازلحاظ نوع سیستم تفاوت دارد.

وی ادامه داد: اجرای سامانه های بارانی در شهرستانهای غربی و سامانه های کم فشار در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل و سیستم های قطره ای و تیپ در باغات باتوجه به راندمان بالا و ترویج و برگزاری کلاسهای آموزشی سازمان جهادکشاورزی در بیشتر شهرستانها مورد استقبال قرارگرفته است.

صالحان با بیان اینکه در شرایط فعلی خشکسالی،کاهش بارش ها و افت سطح سفره های زیرزمینی نیازمند توسعه روش های نوین آبیاری در استان هستیم، افزود: از آنجا که استقبال خوبی از سوی کشاورزان برای پیاده سای این سیستم ها وجود دارد اعتبارات و تسهیلات متناسب تخصیص یابد که امسال تا اکنون ابلاغ نشده است.

مسوول سامانه‌های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: ظرفیت خوبی دربخش مشاوران، پیمانکاران و کارشناسان متخصص همچنین کارخانه های تولید لوله پلی اتیلن و اتصالات در این زمینه در استان وجود دارد که علاوه بر نیاز داخلی، استانهای دیگر را نیز خدمات رسانی می کنند.

صالحان با بیان اینکه در زمان حاضر تمام شهرستان های استان درگیر تنش آبی هستند، اجرای روش‌های نوین آبیاری را به‌عنوان نیاز اساسی منطقه خشک و نیمه‌خشک مرکز کشور از اولویت‌های جهاد کشاورزی عنوان کرد.

وی صرفه جویی در مصرف آب، بهبود کیفیت محصول، تسریع رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علف‌های هرز وصرفه جویی در مصرف انرژی را از مزایای بکارگیری روش‌های نوین آبیاری برشمرد.

بر اساس اعلام مسوولان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود. مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار،به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

انتهای پیام/*
۰
مرجع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما