plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵
کد مطلب : ۲۰۵۱۱
در نشست خبری با خبرنگاران

خطیب زاده: در این دور از مذاکرات، به نتایج خوبی می‌رسیم

شهید سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مذاکرات وین تصریح کرد: اگر همگی در وین با این دستور کار بیایند که گفت‌گوها در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد و عزم جدی برای رسیدن به توافق داشته باشند به نتایج خوبی خواهیم رسید. من مطمئن هستم که در این دور به نتایج خوبی می‌رسیم.
خطیب زاده: در این دور از مذاکرات، به نتایج خوبی می‌رسیم
به گزارش ایصال نیوز، سعید خطیب‌زاده در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران با قرائت بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرا رسیدن دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت : سردار سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود.

وی با بیان این که ترور سردار سلیمانی و همراهانش توسط دولت آمریکا مصداق تروریسم دولتی است ، اظهار کرد : این ترور  توسط آمریکا و به دستور مستقیم رییس جمهور وقت آمریکا «دونالد ترامپ» انجام شد.

خطیب‌زاده تاکید کرد: دولت آمریکا مسئولیت بین‌المللی همیشگی  در ارتباط با ترور دارد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تشکیل کمیته مشترک بین ایران و عراق برای پی گیری این موضوع  گفت: یکی از خروجی های فعالیت این کمیته مشترک امضای سند مشترک در مورد این اقدام تروریستی و تاکید بر پیگیری این موضوع از سوی دو کشور بوده است
وی اعلام کرد: سومین جلسه مشترک این کمیته طی یک ماه و نیم  آینده در بغداد برگزار می‌شود.

وی همچنین با بیان این که سفیر جدید ایران به یمن معرفی می شود، ادامه داد: به طور معمول معرفی سفرا باید پروسه مربوط به خود  را طی کند در مورد این موضوع هم همین روند باید طی شود.

خطیب زاده گفت: در حال حاضر سرپرست نمایندگی ، کارها را در سفارت ایران در یمن پیگیری می‌کند . سفیر جدید نیز بعد از تایید رییس‌جمهور معرفی می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با گفت‌وگوهای ایران و عربستان، گفت: روابط ما با عربستان و گفت‌وگوها در این زمینه با یک فهمی نسبت به نقاط اختلافی و اشتراکی جلو می‌رود. دو کشور در مورد برخی از موضوعات اختلافات روشن دارند ولی ما تلاش کرده‌ایم که مسیری را طی کنیم که نتیجه آن برای مردم دو کشور و منطقه همراه با منفعت باشد و فکر می‌کنیم حل و فصل مسائل اختلافی نیز از مسیر این گفت‌وگوها می‌گذرد.

وی با اشاره به اقدام عربستان در دادن ویزا به سه دیپلمات ایرانی افزود: دولت ریاض به سه دیپلمات ایرانی برای سفر به جده جهت فراهم کردن مقدمات بازگشایی نمایندگی ایران در نزد سازمان همکاری اسلامی ویزا داده است و به نظرم این اتفاقات می‌تواند مقدمه‌ای برای رفع اختلافات و تلاش برای عادی شدن روابط دو کشور باشد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا در جریان گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عراق در تهران دو طرف در مورد پرداخت بدهی‌های عراق به ایران رایزنی و گفت‌وگویی داشتند، گفت: یکی از موضوعات ثابت در گفت‌وگوهای ما با دوستانمان در عراق همین مسئله است. ما در جلسات خود با دوستان عراقی مان در مورد این بدهی و مطالبات صحبت می‌کنیم. دوستان ما در عراق نیز صادقانه و صمیمانه تلاش کرده‌اند که در مسیر بازپرداخت بدهی‌ها به ایران نهایت همکاری را داشته باشند. دوستان ما در عراق همواره مشتریان خوبی برای ما بوده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در ارتباط با سفر اخیر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه به باکو و نتایج این سفر و همچنین اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش همکاری‌های دو کشور تصریح کرد: سفر آقای امیر عبداللهیان به آذربایجان یکی از بهترین سفرهایی بود که در چند وقت اخیر در چارچوب روابط دو جانبه بین دو کشور صورت گرفت.

وی با بیان اینکه این سفر بعد از سفر اخیر معاون نخست وزیر آذربایجان به تهران انجام شد و متعاقب ملاقات روسای جمهور دو کشور انجام این سفر برنامه ریزی شد، گفت: آقای امیر عبداللهیان در این سفر تقریبا با تمامی مقامات عالی رتبه آذربایجان رایزنی و گفت‌وگو داشتند. ملاقات مهم و پر جزئیاتی با رئیس جمهور آذربایجان داشتند. توافقات خوبی در خصوص بازسازی مناطق آزاد شده و گسترش روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف و همچنین تسریع دسترسی آذربایجان به نخجوان بین دو طرف انجام شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال گفت:‌ فکر می‌کنم روابط دو کشور از سوءتفاهم‌های رسانه‌ای عبور کرده است و یکی از موضوعات مهم مورد گفت‌وگو بین مقامات دو کشور تلاش برای رفع نگرانی‌های دو طرف بوده است. ما همواره مواضع‌مان را در مورد امنیت ملی کشورمان و همچنین نقش مخرب رژیم صهیونیستی به صورت شفاف اعلام کرده‌ایم و دوستان‌مان نیز این سخن را شنیده‌اند و اطمینان‌های لازم را در این زمینه داده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که به نظر وی گره روابط ایران و عربستان در چیست؟ که تا کنون در چهار دور از مذاکرات نتوانستند به نتیجه مشخصی برسند، گفت: اجازه بدهید که من از لفظ گره استفاده نکنم. ما لیستی از پیشنهادات را به طرف مقابل داده‌ایم و امیدواریم که پاسخ مثبتی از آنها دریافت کنیم. بی اعتمادی‌هایی بین دو کشور وجود داشته است ولی دو طرف تلاش می‌کنند که با رویکرد سازنده‌ و درکی که وجود دارد اجازه ندهند که اختلافات باعث شود که حداقلی از روابط سیاسی بین دو کشور ایجاد نشود و یا روابط به حالت عادی بازنگردد.

وی افزود: ما آماده شرکت در دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان در بغداد هستیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر احتمالی رئیس جمهور به روسیه و برخی از اخبار منتشر شده در این زمینه گفت: برنامه ریزی برای انجام این سفر در دستور کار است ولی باید جزئیات مربوط به این موضوع را از دفتر رئیس جمهور جویا شویم.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در ارتباط با مذاکرات وین و همچنین اظهارت چندی پیش وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه فرانسه در مذاکرات وین تا کنون نقش سازنده‌ای نداشته است، گفت: در گفت‌وگوهای وین نگاه ما همواره رو به جلو بوده است و توصیه ما به طرف‌های مقابل این است که با عزم رسیدن به یک توافق خوب به وین بیایند.

وی ادامه داد: آنچه که برای تحمل ناپذیر است این است که برخی طرف‌ها با اشتباه محاسباتی فکر می‌کنند که می‌توانند وقت و انرژی جمع را با راه اندازی کمپین‌های ضد اطلاعاتی و اخبار تحریف شده بگیرند و یا به دنبال خواسته‌های فرابرجامی باشند و یا اینکه منافعی کمتر از برجام را برای ایران قائل شوند.

وی ادامه داد: اگر همگی در وین با این دستور کار بیایند که گفت‌وگوها در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد و عزم جدی برای رسیدن به توافق داشته باشند به نتایج خوبی خواهیم رسید. من مطمئن هستم که در این دور به نتایج خوبی می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه طرفین در این دور از مذاکرات وارد محتوا می‌شوند ادامه داد: فکر می‌کنم که سه کشور اروپایی عضو برجام بیش از همه می‌دانند که انتظار از آنها این است که به بی عملی خود پایان دهند و برنامه جدی خود را برای چگونگی بازگشت به تعهداتشان در ذیل برجام ارائه و اعلام کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تحولات یمن و ادامه محاصره و بمباران برخی از مناطق این کشور توسط ائتلاف سعودی، اظهار کرد: متاسفانه در سکوت مجامع بین‌المللی و همراهی برخی از کشورهای اروپایی که تجهیزات و سلاح برای ائتلاف خود خوانده فراهم می‌کند شاهد افزایش بمباران و حملات کور به این کشور هستیم که جز کشتار مردم بی دفاع و در محاصره چندین ساله یمن هدف دیگر و نتایج دیگری نداشته است.

وی با بیان اینکه تاریخ منطقه این روزها و جنایاتی که رخ می‌دهد را فراموش نخواهد کرد، افزود: توصیه ما در این زمینه مثل همیشه توجه به راه حل سیاسی به عنوان تنها راه حل پایان بحران امروز یمن است. ما در کنار مردم مظلوم یمن می‌مانیم و تلاش می‌کنیم که صدای مظلومیت آنها را به گوش جهانیان برسانیم. همچنین تمام تلاش خود را می‌کنیم که در اسرع وقت یک راه حل سیاسی پایدار برای حل موضوع یمن پدیدار شود.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد اینکه اجازه نمی‌دهیم که بازرسانی که سابقه امنیتی و یا جاسوسی دارند به ایران بیایند و اینکه آیا ایران مکانیزمی برای این موضوع تعریف کرده و یا اینکه قبلا چنین اتفاقی افتاده است خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت: من توصیه می‌کنم که جزئیات این موضوع را از سخنگوی سازمان انرژی اتمی بپرسید. البته بطور کلی عرض می‌کنم که فرآیند حضور بازرسان در ایران یک فرآیند شناخته شده است و تا مادامی که این فرآیند در چارچوب فنی با رعایت قوانین و ضوابط و رعایت اصل بیطرفی و رازداری انجام شود ما مشکلی برای حضور بازرسان در ایران در چارچوب پادمان و NPT نداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در ارتباط با فعالیت‌های وزارت خارجه از جمله سفارتخانه ایران در خارج از کشور در ارتباط با موضوع دیپلماسی اقتصادی گفت: یکی از دستورکارهای وزارت خارجه در دولت سیزدهم موضوع دیپلماسی اقتصادی بوده و به یقین می‌توانم بگویم که طی چهار ماه گذشته به گواه آمار بسیاری از سفارتخانه های ما در خارج از کشور در موضوعاتی که احتیاجات اولیه مردم بوده و در راستای تأمین آن ها تلاش های زیادی را انجام داده اند و در واقع منتظر نمانده ایم که وزارت صمت و یا سازمان های دیگر رایزنان بازرگانی را معرفی کنند.

وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه در راستای دیپلماسی اقتصادی و تلاش برای تأمین نیازهای مردم در طول این مدت جهاد خاموشی داشته است، افزود: امیدوارم روزی بتوانیم این تلاش ها و اقدامات را تشریح کنیم. ما با چراغ خاموش در این زمینه حرکت کرده ایم و تلاش ها و مجاهدت های خوبی انجام شده است.

خطیب زاده ادامه داد: قطعا رایزنان بازرگانی هم می توانند در این زمینه کمک موثری داشته باشند.

وی با بیان اینکه دولت، مجلس، وزارت خارجه فصل نوینی را از همکاری ها برای تأمین نیازهای مردم آغاز کرده اند، افزود: ان‌شاءالله به زودی برکات و نتایج این همکاری ها را در سفره های مردم شاهد باشیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با بحث ایرانیان خارج از کشور و نقش قوه قضاییه در این زمینه گفت: ما امروز یکی از بهترین روابط را بین دولت و قوه قضاییه و دستگاه دیپلماسی و قوه قضاییه شاهد هستیم. رئیس قوه قضاییه در اجلاس سفرای همسایه ایران در خارج از کشور که دو هفته پیش در محل وزارت خارجه برگزار شد صحبت کردند و در آن جلسه در ارتباط با موضوعات مختلف ایرانیان خارج از کشور از جمله مسائل کنسولی و قضایی آن ها بحث و گفت‌وگو شد. بر این موضوع تأکید شد که برخی از تارنماهای مان را باید طوری طراحی کنیم که ایرانیان خارج از کشور نیز بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در موضوع ایرانیان خارج از کشور و مسائل مربوط به آن ها یکی از ستون های اصلی قوه قضاییه است، افزود: هر میزان که قوه قضاییه در این زمینه کمک کند و در راستای تسهیل امور اقداماتی را انجام دهد نتیجه آن حضور هر چه بیشتر نخبگان و ایرانیان خارج از کشور برای مشارکت در ساخت و آبادانی کشور است.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد کارشکنی های رژیم صهیونیستی در ارتباط با مذاکرات وین و اظهارات وزیر خارجه این رژیم در ارتباط با ضرورت داشتن طرح اضطراری برای رویارویی با ایران در صورت شکست مذاکرات وین که دربرگیرنده اقدامات نظامی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک علیه ایران باشد، گفت: در خصوص آنچه که رژیم اشغالگر قدس است مناسب است که آن ها فیلم مانور پیامبر اکرم (ص) را که در چند روز گذشته انجام شده مشاهده کنند.

وی با تأکید بر اینکه این رژیم همواره با ترتیبات منطقه ای و بین المللی برای رفع و رجوع مشکلات در منطقه و عرصه بین الملل مخالفت کرده و در این زمینه کارشکنی انجام داده است، افزود: ریشه این رژیم در ناامنی و ترور است و از همین منبع ارتزاق می کنند.

خطیب زاده با بیان اینکه چه در مورد خروج از برجام و چه در مسائل دیگر از جمله ترور سردار سلیمانی، امروز رئیس جمهور سابق آمریکا اعلام می کند که توسط نخست وزیر سابق این رژیم فریب خورده است، تصریح کرد: این رژیم با ترور، ناامنی و تهدید تلاش می کند اهداف خود را به پیش ببرد. این رژیم این حرف ها را برای تأثیرگذاری در تهران عنوان نمی کند بلکه برای گران فروشی به کسانی است که منابع این رژیم را در اروپا و آمریکا تأمین می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار برخی از اخبار مبنی بر پیوستن سیدعباس عراقچی به تیم مذاکره کننده کشورمان در وین گفت: شاید بتوان گفت تیم مذاکره کننده ایران در وین یکی از ملی ترین تیم هایی است که براساس استفاده از تمامی ظرفیت های ملی چیده شده است. در این تیم دوستانی حضور دارند که در دور قبلی مذاکرات بودند و یا کسانی هستند که در اصل مذاکرات برجام حضور داشتند. این دوستان امروز در وین در حال مذاکره هستند.

وی با تأکید مجدد بر استفاده از تمامی ظرفیت های ملی برای پیشبرد این مذاکرات چه در تهران و چه در اتاق های مذاکرات افزود: تلاش شده که در یک اجماع ملی با استفاده از تمامی ظرفیت ها و بدون هیچ نگاه حزبی و جناحی این مذاکرات به جلو برود و این یک نمونه ای از حکمرانی خوب خواهد بود.

خطیب زاده در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه وزیر منابع آبی عراق اعلام کرده که ایران در یک سال گذشته مسیر پنج رودخانه را در عراق تغییر داده و یک سال است درخواست نشست مشترک داریم ولی مسئولان ایرانی پاسخی به این موضوع نداده اند، گفت: خشکسالی دو سوی مرز ایران و عراق را متأثر کرده است و طبیعت در ارتباط با این موضوع انتخاب مرزی ندارد. متأسفانه هر دو سوی مرز متأثر از خشکسالی است و باید ابعاد فنی و حقوقی در خصوص چنین موضوعاتی به دقت مورد بررسی قرار گیرد و رعایت شود و ایران همواره از گفت وگو درباره مسائل مختلف با عراق از جمله درباره موضوع مورد اشاره استقبال کرده است.

وی همچنین خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: به نظر می رسد برداشت شما از آنچه که مطرح شده شاذ است و ما در عمل چنین چیزی نشنیدیم و دو طرف (ایران و عراق) گفت وگوهای صمیمانه ای در مورد موضوعات مختلف داشته و دارند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ایران و گروه ۱+۴ به یک سند مشترکی برای مذاکرات دست پیدا کرده اند و در این دور از مذاکرات طرفین وارد گفت وگوهای محتوایی خواهند شد و چقدر شما برای حصول به نتیجه در این دور از مذاکرات خوش بین و امیدوار هستید، تصریح کرد: اجازه بدهید از لفظ خوش بینی استفاده نکنم. من امیدوار هستم که این پنجره فرصت را طرف مقابل قدر بداند. ایران طی سال های گذشته با صبر راهبردی در مقابل خروج آمریکا از برجام، برجام را زنده نگه داشته است و به رغم فشارهای آمریکا از این توافق خارج نشده است و به تنهایی این سند بین المللی را که زمینه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نیز دارد زنده نگه داشته است ولی این روند بیش از این نمی تواند ادامه پیدا کند. این سند برای ادامه حیات احتیاج به مشارکت تمامی طرف ها دارد. امیدواریم طرف مقابل قدر این فرصت را بداند و برای رفع موثر تحریم ها به وین بیاید.

خطیب زاده همچنین در مورد زمان برگزاری نشست سران آستانه در تهران و اینکه آیا از سران کشورهای ناظر نیز برای حضور در این اجلاس دعوت خواهد شد؟ تصریح کرد: تاریخ دقیق برگزاری نشست سران آستانه هنوز روشن نشده است. در این زمینه در حال برنامه ریزی هستیم چون چند سفر دوجانبه نیز قبل از این نشست خواهیم داشت و قطعا از کشورهای ناظر نیز در سطح سران برای شرکت دعوت خواهد شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات مشاور امنیت ملی کاخ سفید آمریکا در ارتباط با تعیین ضرب الاجل برای به نتیجه رسیدن مذاکرات وین گفت: امیدوارم او به ضرب الاجل های خودخوانده ای که اعلام می کند باور داشته باشد. ما در وین هستیم که در اولین فرصت به توافقی خوب برسیم. توافقی که مطمئن شویم که آمریکا تعهداتش را به صورت کامل اجرا می کند و تضمین های عینی در این زمینه بگیریم و در عمل نتیجه این اجرای تعهدات را مشاهده کنیم.

وی افزود: برای ایران این تاریخ های ساختگی الزام آور نیست. هدف ما تأمین منافع مردم و رعایت چارچوب های مشخص شده در این زمینه است. همان طور که پیش از این گفتم ما به وین می رویم که به نتیجه برسیم و این کارزارهای رسانه ای برای ما مهم نیست.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود در این نشست با بیان اینکه در چند روز آینده نشست شورای عالی ایرانیان خارج از کشور با حضور رئیس جمهور برگزار می شود، گفت: یکی از دستور کارهای مشخص ما در این زمینه تهیه طرح جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور است و ما تلاش داریم که با همکاری مجلس یک قانون خوبی در این زمینه در راستای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور داشته باشیم.

وی افزود: یکی از سرفصل ها و دستورکارهای طرح جامع رسیدگی به امور مشمولان ایرانیان خارج از کشور است. طرح اولیه در این زمینه آماده شده و اگر مصوب شود جزئیات آن را در اختیار شما عزیزان و خبرنگاران قرار خواهم داد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال ایسنا در مورد گلایه وزیر خارجه از عربستان در تأخیر برای انتقال سفیر ایران در یمن به کشور افزود: آنچه که در خصوص انتقال آقای ایرلو به کشور رخ داد چند مرحله بود. آقای ایرلو به دلیل اینکه یکی از جانبازان شیمیایی دفاع مقدس بود متأسفانه کرونا روی ایشان تأثیر جدی تری گذاشته بود و به دلیل تحریم های غیرقانونی و محاصره غیرانسانی موجود در یمن امکانات کافی برای رسیدگی به وضعیت ایشان در یمن فراهم نشد. وقتی متوجه وضعیت ایشان شدیم تلاش کردیم که ایشان را منتقل کنیم. ابتدا از یکی، دو کشور در حوزه خلیج فارس درخواست کردیم کمک کنند که متأسفانه با تأخیر در پاسخ روبرو بودیم، بعد کشور عراق در سطح نخست وزیر و مقامات ارشد در این قضیه ورود کردند و با ائتلاف سعودی صحبت کردند.

خطیب زاده گفت: انتقال چندین روز بعد از درخواست ها انجام شد و چه بسا اگر زودتر به این درخواست ها پاسخ داده شده بود و زمینه برای انتقال ایشان به تهران فراهم شده بود امروز ایشان در بین ما بودند. مطمئنا این اتفاق در حافظه تاریخی مردم ایران و روابط باقی خواهد ماند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با مذاکرات وین و دور جدید مذاکرات گفت: ما از موضوعات شکلی عبور کرده ایم و بعد از دور هفتم به دو سند جدید رسیدیم. بعد از گفت وگوهای ما بین ما و اعضای ۱+۴ پیشنهادات و نظرات ایران کاملا در آن ها گنجانده شده است. ما امروز دو سند جدید در زمینه هسته ای و رفع تحریم ها داریم و سند رفع تحریم ها سندی است که به صورت خاص مورد توجه تیم مذاکره کننده ایران قرار دارد و بر روی آن تمرکز دارد. امیدواریم که اتفاقات روزهای آینده جدیت طرف مقابل را نشان دهد که آمده اند تا به یک توافق معنادار، خوب و منطبق بر حقوق بین الملل برسند.

وی تأکید کرد: روزهای آتی مشخص می کند که پاسخ انعطاف، جدیت و حسن نیت ایران در مذاکرات از سوی طرف های مقابل داده خواهد شد یا نه.

خطیب زاده با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه طرف مقابل قدر پنجره فرصتی که در این زمینه فراهم شده است را بداند و از این فرصت برای رسیدن به یک توافق خوب استفاده کند، تصریح کرد: موضوع راستی آزمایی را نیز در کنار این مسائل پیگیری و دنبال می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد مواضع سه کشور اروپایی در مذاکرات وین و برخی از کارزارهای رسانه ای که آن ها در طول مذاکرات علیه ایران ایجاد کرده اند و اینکه تیم مذاکره کننده ایران تا چه زمانی در وین خواهد ماند، گفت: تا مادامی که لازم باشد فرزندان شما در اتاق مذاکرات باقی خواهند ماند. ما آمادگی داریم تا زمان رسیدن به نتیجه در وین باقی بمانیم و طبیعی است در هر نقطه ای که لازم باشد هیأت ها برای مشورت در مذاکرات تنفسی داشته باشند و این یک امر عادی و مرسومی است که انجام می شود.

وی تأکید کرد: تیم ایران در مذاکرات وین هم جدیت دارد و هم اجازه بسیاری از توافقات را دارد و امیدواریم که طرف اروپایی نیز این جدیت را در مذاکرات داشته باشند.

خطیب زاده ادامه داد: تروئیکا اروپایی در مدتی که آمریکا از برجام خارج شد و سخت ترین تحریم ها را علیه ایران اعمال کرد با بی عملی خود با تحریم های یک جانبه و فراسرزمینی آمریکا علیه ملت ایران همراهی کردند و امروز هم به نظر می رسد اراده، جدیت لازم را برای رسیدن به توافق در وین از خود نشان نمی دهند. البته ما قضاوت زودهنگام نمی کنیم و اجازه می دهیم که ببینیم طی روزهای آینده در اتاق مذاکرات چه می گذرد.

وی تأکید کرد: تروئیکای اروپایی باید متوجه این موضوع باشد که اکنون زمان تلف کردن وقت و انرژی مذاکره کنندگان ایرانی و دیگر طرف ها نیست.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما آمادگی داریم که در یک توافق جامع مطمئن شویم که طرف مقابل ابتدا به تمامی تعهداتش عمل می کند و بعد از آن ما اقدامات جبرانی را انجام می دهیم.

وی با بیان اینکه ما هیچ اقدام فراپادمانی را انجام نداده ایم و اقدامات مان در پاسخ به نیازهای برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بوده افزود: باید برجامی عملیاتی شده باشد و طرفین به تعهدات خود عمل کرده باشند که ما نیز به تعهدات خود عمل کنیم.

انتهای پیام/*
۰
مرجع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما