مجلس سنای آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی با اکثریت قاطع به لایحه ۷۷۰ میلیارد دلاری نظامی این کشور بر اساس قانون مجوز دفاع ملی رای داد.
به گزارش ایصال نیوز، این بودجه ۲۵ میلیارد دلار بیشتر از بودجه درخواستی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا است و برای امضای او به کاخ سفید ارسال خواهد شد.
بر اساس گزارش رسانه های آمریکا، در رای گیری سنای آمریکا ۸۹ نماینده دموکرات و جمهوریخواه به این لایحه رای مثبت دادند.
بخش های مختلف صنعت آمریکا تحولات پیرامون قانون مجوز دفاع ملی را از نزدیک دنبال می کنند زیرا این از معدود لوایحی است که هر سال به قانون تبدیل می شود و به طیف گسترده ای از مسائل می پردازد.
لایحه نظامی آمریکا شامل افزایش ۲.۷ درصدی دستمزد برای سربازان، و خرید هواپیماها و کشتی های و همچنین استراتژی های مقابله با کشورهایی چون روسیه و چین است.
این بودجه شامل ۳۰۰ میلیون دلار برای کمک امنیتی به اوکراین و حمایت از نیروهای امنیتی این کشور و همچنین ۴ میلیارد دلار برای طرح دفاعی اروپا و ۱۵۰ میلیون دلار برای همکاری امنیتی بالتیک است.
بودجه درنظر گرفته شده برای مقابله با چین شامل ۷.۱ میلیارد دلار طرح بازدارندگی اقیانوس آرام و بیانیه حمایت کنگره از دفاع از تایوان، و همچنین ممنوعیت وزارت دفاع آمریکا از خرید محصولات تولید شده در چین است.
سناتور جیمز اینهوف گفت: این لایحه یک پیام روشن به متحدان و همچنین رقبای ما ارسال می کند مبنی بر اینکه آمریکا آماده است و کاملا می تواند از منافع خود در سراسر جهان دفاع کند.
لایحه بودجه نظامی دفاعی ۷۴۰ میلیارد دلاری آمریکا برای سال ۲۰۲۱ پس از تصویب مجلس نمایندگان، با رای موافق بیش از دو سوم نمایندگان سنای این کشور قانونی شده بود. دولت آمریکا در چند سال اخیر به خصوص بر مقابله با چین متمرکز شده است.
روابط میان واشنگتن و پکن طی سالهای گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانهها در دو کشور با تنش مواجه شده است.
پیش از این اعلام شد که پنتاگون که همواره از توان نظامی چین و روسیه ابراز نگرانی کرده، به دنبال تقویت موضع و آرایش نظامی خود در مقابل مسکو و پکن است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پنتاگون براساس نتایج یک بازبینی اعلام کرد که ارتش آمریکا استقرار نیروها و پایگاههایش را که هدف فعالیتشان چین و روسیه بوده، ارتقا خواهد داد. مقامات پنتاگون اعلام کردند وزارت دفاع این کشور قصد دارد تجهیزات و تاسیسات نظامی خود را در گوام و استرالیا ارتقا دهد؛ اقدامی که به نظر میرسد با هدف تقویت فعالیت های نظامی آمریکا با تمرکز بر چین انجام می شود.
جزئیات طرح "بازبینی موضع و آرایش نیروهای نظامی" که از زمان آغاز فعالیت دولت بایدن در دستورکار قرار گرفته بود، محرمانه بوده تا رقبای آمریکا از جمله روسیه و چین به اقدامات مخفیانه واشنگتن و یا طرح های محرمانه آمریکا با متحدانش پی نبرند. با این حال "مارا کارلین" یک مقام امور سیاستگذاری ها در پنتاگون اعلام کرد که براساس این بازبینی، اولویت منطقهای برای ارتش آمریکا منطقه "ایندو پاسیفیک"( Indo-Pacific) است.