حجة الاسلام معتمدی: دولت سیزدهم برای خدمت به مردم روی کار آمده است
تأکید بر توجه دستگاه های دولتی به رضایت ارباب رجوع
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت:دولت سیزدهم با شعار تلاش شبانه روزی برای خدمت به مردم روی کار آمده است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همین رویکرد تلاش و برنامه ریزی میکند.
به گزارش ایصال نیوز، حجة الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی روز جمعه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه بمناسبت جایگاه فرهنگ عمومی و نقش مردم در تقویت آن افزود: تیمی برای تقویت فرهنگ و زیر ساختهای حوزه فرهنگ توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شده است و در راستای عدالت فرهنگی تلاش میکنند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه باید رضایت ارباب رجوع بعنوان یک فرهنگ عمومی در راس همه دستگاهها قرار گیرد اظهار داشت: تقویت وجدان کاری در دستگاههای دولتی یکی از وظایف این شوراست که باید مورد توجه قرار گیرد و ساعتهای کاری مفید دستگاههای دولتی افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه ما برای تقویت فرهنگ عمومی نیازمند کمک مردم هستیم اضافه کرد: استان اصفهان در حوزه فرهنگی از ظرفیت بالایی برخوردار است و باید بدنبال آن باشیم که از ظرفیت همه دستگاهها و مردم در این زمینه استفاده کنیم.
حجت الاسلام معتمدی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در کشور به فرمان امام (ره) و برای سیاستگذاری، برنامه ریزی و رصد برنامههای فرهنگی کشور تشکیل شده که مهندسی فرهنگی کشور و تهیه نقشه راه در حوزه فرهنگ و بویژه فرهنگ عمومی، بعنوان یکی از وظایف این شوراست.
وی بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند سال گذشته موضوع مهندسی فرهنگی را بطور جد در دستور کار خود قرار داده و یکی از ماموریتهای این شورا را مهندسی فرهنگی تعیین کرده که این امر نیازمند تلاش همه جانبه، عزم ملی و سیاستگذاری به هنگام و به روز است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه تشکیل شورای فرهنگ عمومی از ابتکارات رهبر معظم انقلاب بود ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی بعنوان عالیترین شورا در حوزه فرهنگ در کشور، استانها و شهرستانها محسوب میشود و بعنوان پارلمان فرهنگی آن منطقه است و نخبگان فرهنگی و دستگاههایی که ماموریت فرهنگی و حفاظت از فرهنگ مردم را بر عهده دارند، عضو این شورا هستند.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی در استان اصفهان هم به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان تشکیل شده است و استاندار بعنوان نائب رییس و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان دبیر این شورا هستند.
حجت الاسلام معتمدی اظهار داشت: این شورا از اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل شده که استان اصفهان در این دوران و در سالهای گذشته در حوزه تشکیل جلسات و رصد فعالیتها، دستور جلسات در مرکز و شهرستانها بطور فعالانه عمل کرده و در ارزشیابی شاخصهای فرهنگی و فرهنگ عمومی در سطح کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده که این موفقیت بواسطه تلاش جمعی مسوولان و نخبگان استان در حوزه فرهنگ عمومی بدست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فرهنگ عمومی، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه، آموزش و پرورش و دانشگاهها بعنوان سازو کارهایی برای تقویت فرهنگ عمومی تعیین شده و نهادهای اجتماعی بعنوان بازوان این نهادهای دولتی هستند که در تقویت فرهنگ عمومی نقش بسزایی دارند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به ویژگی های فرهنگی عمومی در جامعه اسلامی گفت: در بخش فرهنگی یک ظاهر و یک باطن وجود دارد که نحوه پوشیدن لباس، نحوه برخورد با یکدیگر، معماری شهرها جزو بخش ظاهری فرهنگ عمومی محسوب میشوند.
وی اضافه کرد: اخلاقیات، نحوه معاشرت، همسایه داری، مرووت، صله رحم، رسیدگی به دیگران، وجدان کاری، وقت شناسی از مولفههای نشات گرفته از حوزه باطنی فرهنگ عمومی است.
حجت الاسلام معتمدی با اشاره به اینکه احترام به بزرگترها و پدر و مادر از جمله فرهنگ عمومی است که باید در بین خانواده ها و آحاد جامعه مورد توجه قرار گیرد افزود: توجه به فرهنگ عمومی همواره بعنوان دغدغههای رهبر معظم انقلاب قرار داشته است و در صورت اصلاح این بخش، بسیاری از رفتارهای مردم و نخبگان در حوزه های مختلف اصلاح خواهد شد بدلیل اینکه اساس همه رفتارها در فرهنگ عمومی است.
وی با بیان اینکه اصلاح این بخش نیازمند توجه همه جانبه است و بحث و بررسی در حوزه مولفه های آن است گفت: اصلاح رفتار فردی از همه چیز مهمتر است که یک نمونه آن در خصوص مقابله با کروناست که جزو رفتارهای فرهنگ عمومی است و در صورتیکه تک تک آحاد مردم جامعه مسائل بهداشتی را رعایت کنند این بیماری خیلی زودتر از بین می رود.
حجت الاسلام معتمدی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی در استان اصفهان اقدامات بسیار خوبی را در سال های گذشته انجام داده است که یکی از این اقدامات تشکیل رصد خانه فرهنگی در استان بود.
وی ادامه داد: رصد وضع موجود فرهنگی استان اصفهان از وظایف این رصد خانه است و نسخههایی که برای تقویت، پیشرفت و اصلاح باید انجام شود را آماده میکند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه ۹ کارگروه تخصصی در این راستا در ذیل شورای فرهنگ عمومی استان تشکیل شد و گزارش ارائه شده این استان بین همه استانها رتبه اول را کسب کرد و پنج مصوبه استان اصفهان بعنوان مصوبات ملی مطرح و به همه کشور ابلاغ شد.
وی گفت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرای سیاستها، برنامهها و محورها و موضوعاتی است که توسط مردم برای تقویت و اصلاح فرهنگ عمومی، پیشنهاد میشود.