plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
کد مطلب : ۱۵۴۹۳

سازمان جهانی بهداشت: هیچ دلیلی برای توقف استفاده از واکسن آسترازنکا وجود ندارد

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۱۲ مارس پس از انتشار اخباری مبنی بر توقف استفاده از واکسن آسترازنکا در چند کشور عمدتا اروپایی اعلام کرد که هیچ دلیلی برای توقف استفاده از این واکسن وجود ندارد.
سازمان جهانی بهداشت: هیچ دلیلی برای توقف استفاده از واکسن آسترازنکا وجود ندارد
به گزارش ایصال نیوز، مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، کمیته مشورتی واکسن در این سازمان، ایمنی محصول شرکت داروسازی آسترازنکا را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده که هیچ رابطه علّی بین واكسن آسترازنکا و لخته شدن خون در بدن برخی از دریافت کنندگان این واکسن دیده نشده است.

خانم هریس مقابل خبرنگاران در ژنو گفت: «آسترازنکا یک واکسن عالی است؛ مانند سایر واکسن‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شود. ما باید استفاده از آن را ادامه دهیم؛ اگرچه همزمان باید دربارۀ هرگونه نگرانی از ایمنی این واکسن‌ها نیز تحقیق کنیم.»

به گفتۀ او، کمیته مشورتی سازمان جهانی بهداشت که دست‌کم هر دو هفته یکبار تشکیل جلسه می‌دهد، همه گزارش‌ها دربارۀ واکسن‌ها را به طور سیستماتیک بررسی می‌کند.

او تاکید کرد که پس از تزریق بیش از ۲۶۰ میلیون دوز از واکسن برای پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ در سراسر جهان، هنوز هیچ مرگی به علت واکسیناسیون علیه کرونا گزارش نشده است.

*آژانس دارویی اروپا؛ آسترازنکا همچنان ایمن است اما احتمال «آلرژی‌های شدید» وجود دارد

آژانس دارویی اتحادیه اروپا (EMA) که در شهر آمستردام هلند مستقر است، همزمان با اقدام مستقل برخی کشورهای اروپایی برای تحقیق درباره عوارض جانبی استفاده از واکسن آسترازنکا، خود نیز تحقیق درباره این واکسن و عوارض احتمالی آن را آغاز کرد.

این آژانس که مسئول ارزیابی و نظارت بر محصولات دارویی در ۲۷ عضو اتحادیه اروپا است، در یکی از اولین بیانیه‌های خود پس از انجام تحقیقات درباره این واکسن اعلام کرد که واکسن آسترازنکا همچنان ایمن است و تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط میان تزریق این واکسن و لخته‌های خون ایجاد شده پیدا نکرده است.

در بیانیه این آژانس آمده است: «ارزیابی‌ها نشان دهنده آن است که مزایای این واکسن بیش از خطرات آن است» و بر همین اساس همزمان با ادامه مطالعه دلایل ایجاد لخته‌های خون «می‌توان تزریق این واکسن را ادامه داد.»

با این وجود این سازمان روز جمعه، فهرست عوارض جانبی استفاده از واکسن آسترازنکا را به‌روز کرد. در بیانیۀ جدید این آژانس آمده است که پس از بررسی واکنش‌هایی که دریافت کنندگان این واکسن در بریتانیا نشان داده‌اند، باید «آلرژی‌های شدید» را نیز به فهرست عوارض جانبی احتمالی تزریق واکسن کرونای آسترازنکا افزود.

آژانس می‌گوید تصمیم به افزودن «آلرژی‌های شدید» به فهرست عوارض جانبی احتمالی این واکسن، پس از بررسی ۴۱ گزارش مشاهدۀ آنافیلاکسی در میان حدود ۵ میلیون دریافت کننده این واکسن کرونا در بریتانیا گرفته شده است.

بیانیه اعلام می‌دارد: «پس از بررسی دقیق داده‌ها، کمیته مسئول ارزیابی خطرات داروها به این نتیجه رسید که احتمالا در برخی موارد، ارتباطی میان واكسیناسیون و مشاهده آلرژی‌ها وجود دارد.» با این حال این آژانس تاکید کرد که آنافیلاکسی یا «واکنش‌های شدید آلرژیک» پیش از این هم یک عارضه جانبی شناخته شده و البته نادر، در قبال استفاده از واکسن‌ها بوده است.

پیش از این نیز در اطلاعات مربوط به واکسن آسترازنکا این مطلب درج شده بود که افرادی که این واکسن به آنها تزریق می‌شود باید «دستکم برای ۱۵ دقیقه تحت نظر باشند» تا در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک به سرعت برای درمان اقدام شود.

این واکسن با همکاری شرکت داروسازی انگلیسی-‌سوئدی آسترازنکا و تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخته شده است و با وجود افزایش شمار کشورهایی که درباره ایمن بودن استفاده از آن تردید دارند، بریتانیا همچنان بر موثر بودن آن در مقابل ویروس کرونا تاکید دارد.

پولی روی، ویروس شناس دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن در این باره اعلام کرد که احتمالا دلیل ایجاد این لخته‌ها «خود واکسن نبوده است و شاید دریافت کنندگان این واکسن مشکل اساسی دیگری داشته‌اند.»

سازمان تنظیم دارو در بریتانیا نیز اعلام کرد که تاکنون در این کشور هیچ گزارشی مبنی بر لخته شدن خون در افراد، به دلیل واکسینه شدن با محصول آسترازنکا دریافت نکرده است.

تا کنون بیش از ۱۱ میلیون دوز از واکسن آسترازنکا در بریتانیا تزریق شده است.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما