دعای پاپ برای قربانیان جنگ در میان خرابه های یک کلیسا
پاپ وارد بزرگ ترین شهر مسیحی نشین موصل عراق شد
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در روز سوم سفر خود به عراق وارد شهر اربیل شد و پس از دیدار با شخصیت های سیاسی و مذهبی به موصل رفته و در میان آوارهای به جا مانده از کلیساهای حوش البیعة برای قربانیان جنگ در زمان داعش دعای مغفرت کرد.
به گزارش ایصال نیوز، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، با استقبال گسترده مردم محلی وارد شهر قرقوش، از اصلی ترین مراکز مسیحیان عراق، شد. شهر قرقوش در 32 کیلومتری شرق موصل مرکز منطقه «سهل نینوا» و بزرگ ترین شهر مسیحی نشین عراق است.
کلیسای طاهره الکبری از بزرگ ترین کلیساهای عراق در این منطقه واقع شده و قرار است پاپ در آن مراسم عشای ربانی برگزار کند. پاپ صبح امروز از اربیل با بالگرد به موصل رفته بود.
صبح امروز /یکشنبه/ پاپ فرانسیس وارد اربیل یکی از استان های شمالی عراق شد و در آنجا مورد استقبال رییس منطقه اقلیم کردستان عراق نچیروان بارزانی و سایر مقامات سیاسی و روحانیان مسیحی دینی قرار گرفت. پیشوای مذهبی کاتولیکان، مراسمی مذهبی هم برای قربانیان ناشی از حملات تروریستی داعش در کنیسه حوش البیعة در شهر موصل بر پا داشت که نزدیک به یک ساعت طول کشید.
حوش البیعة میدانی در موصل است که قبل از هجوم داعش ۴ کلیسا در اطراف این میدان وجود داشت که اکنون چیزی جز پاره سنگ از آنها باقی نمانده است.
پاپ در این مراسم با بیان اینکه موصل شهر نبی یونان (حضرت یونس) از جنگ و ویرانی رنج کشیده است؛ خواهان بازگشت مسیحیان به خانه های خود در موصل شد.
رهبر کاتولیک های جهان با اشاره به ویرانی هایی که جنگ و خشونت در موصل بر جای گذاشته گفت که عواقب خصومت ها کاملا مشخص و آشکار است؛ پاپ ابراز تاسف کرد که عراق به عنوان گهواره تمدن در معرض این جنگ قرار گرفته است.
وی ادامه داد که امروز به رغم همه چیزها تاکید می کنیم که برادری قویتر از برادر کشی و صلح قویتر از صدای جنگ است.
رهبر کاتولیک های جهان افزود که اگر خداوند، خدای زندگی است نباید به خاطر آن کشتار کرد و اگر خداوند، خدای صلح است نباید به خاطر آن جنگ به راه بیفتد.
شایان ذکر است، اربیل و موصل در زمان تسلط داعش شاهد اخراج و مهاجرت گسترده مسیحیان و ایزدیان از سرزمین های خود بود. داعش در مدت اشغال این مناطق به کلیساها و صومعه های مسیحیت خسارت زیادی وارد ساخت؛ بنا به گفته اسقف اعظم موصل هیچ کلیسا و کنیسه ای برای استقبال و پذیرایی از پاپ وجود نداشت و نزدیک به ۱۴ کلیسا در این شهر تخریب شده اند.
افراد مسلح داعش در سال ۱۳۹۳ شمسی به استان نینوا حملهور شدند و با تصرف ساختمان استانداری و ساختمانهای دولتی مجاور و فرودگاه و نیروگاه برق الیرموک که اصلیترین نیروگاه شهر موصل بود، تسلط کامل خود بر دومین شهر بزرگ عراق و حتی استان را اعلام کردند؛ شمار قابل توجهی از ساکنان شهر موصل در پی هجوم عناصر داعش از این شهر گریختند.
در روز ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۵ عملیات نظامی مشترکی توسط ارتش عراق، بسیج مردمی عراق، نیروهای پیشمرگه کردستان عراق و برخی گروههای دیگر علیه داعش آغاز شد که نبرد وسیعی برای آزادسازی موصل از کنترل نیروهای داعش است.
سرانجام پس از تقریباً ۹ ماه نبرد در روز ۱۹ تیر ۱۳۹۶ شهر موصل بهطور کامل از گروه داعش پس گرفته شد. با پیروزیهای نیروهای عراقی بر داعش در سال ۹۵ و اخراج داعشیان از این شهر قسمتهایی از آن بهطور کامل از نیروهای داعش خالی شد.
پس از آن نیز فرودگاه و نیروگاه موصل از نیروهای داعش خالی و با تدبیر فرماندهان جنگ علیه تروریسم از جمله سرداران شهید سلیمانی و المهندس، منطقه کاملاً آزاد گردید.
بر اساس این گزارش پس از پایان مراسم و برنامه های امروز پاپ این پیشوای دینی مسیحیان جهان با بالگرد به سمت قره قوش در استان نینوا رفت؛ جاییکه بیش از ۵ هزار خانواده مسیحی منتظر حضور پاپ هستند؛ آنجا در کلیسای "الطاهرة" که توسط داعش بطور کامل تخریب ولی دوباره مرمت و بازسازی شده است توقف کوتاهی داشت و دعای مخصوص حضرت مریم (س) را خواند.
سرانجام پیشوای مذهبی واتیکان بعد از ظهر به اربیل باز گشت و در ورزشگاه ۲۰ هزار نفری "فرانسو حریری" مراسمی بعنوان اختتامیه برگزار کرد.
پاپ در نهایت امشب به بغداد باز می گردد و صبح فردا /دوشنبه/ به واتیکان در رم ایتالیا مراجعت خواهد کرد.
روز گذشته، پاپ فرانسیس در شهر نجف با مرجعیت عالی شیعه عراق، آیت الله سید علی سیستانی دیدار کرد و سپس عازم شهر باستانی اور در استان ذی قار شد و در این شهر که بنا به اعتقاد مسیحیان زادگاه ابراهیم خلیل (ع) است به دیدار با نمایندگان ادیان و طوایف و انجام دعای مشترک برای صلح پرداخت.