plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۳
کد مطلب : ۱۴۹۷۰

نگرانی مسلمانان و تداوم تظاهرات علیه کودتای نظامیان میانماری

تظاهرات علیه کودتاگران در میانمار روز شنبه دو کشته برجا گذاشت. همزمان نگرانی‌ها از تحویل پناهجویان مسلمان میانماری ساکن مالزی به حکومت نظامی میانمار تشدید شده است.
نگرانی مسلمانان و تداوم تظاهرات علیه کودتای نظامیان میانماری
به گزارش ایصال نیوز، ناظران حقوق بشر در میانمار گزارش کردند روز شنبه و در جریان تظاهرات مخالفان کودتاگران و حکومت نظامی در شهر ماندالای، دو معترض در پی اصابت گلوله جنگی نیروهای امنیتی به سر و سینه، کشته و چندین نفر دیگر به‌شدت زخمی شدند.

اعتراض‌ها در نزدیکی بارانداز بندر یادانابون ماندالای با خشونت شدید پلیس رو‌به‌رو شد؛ منطقه‌ای که کارگرانش روز شنبه به جنبش نافرمانی مدنی پیوستند. به این ترتیب شمار جان‌باختگان اعتراضات در میانمار به سه نفر رسید.

روز جمعه نیز خانواده یکی از معترضانی که هفته گذشته و پس از اصابت گلوله به سرش در بیمارستان بستری شده بود، خبر درگذشت وی را تائید کردند.

جنبش نافرمانی مدنی در میانمار از هفته گذشته و پس از تصمیم کارگران راه‌آهن برای اعتصاب عمومی با خواسته کناره‌گیری نظامیان از قدرت، وارد مرحله جدیدی شد.

همزمان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نسبت به بازگرداندن پناهجویان میانماری ساکن مالزی به دولت نظامی مستقر در نایپیداو، پایتخت، هشدار داد. نگرانی‌ها همزمان با ورود شناورهای ارتش میانمار به آب‌های مالزی برای تحویل گرفتن اتباع «بازداشت شده» این کشور افزایش یافته است.

مالزی پناهجویان میانمار را در گروه پناهجویان قرار نمی‌دهد و با وجود فرار گسترده صدها هزار آواره مسلمان روهنگیایی به این کشور در سال‌های گذشته، این گروه در مالزی صرفا به‌عنوان اتباع خارجی بدون مجوز ورود در کمپ‌های بسته بازداشت هستند.

دولت مالزی قول داده است که پناهجویان روهنگیا را به کودتاگران میانمار تحویل ندهد. با این حال کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می‌گوید با توجه به عدم دسترسی به این گروه از یک سال گذشته، نگران سرنوشت این گروه قومی تحت سرکوب در میانمار است.

به گزارش رویترز سفیر ایالات متحده آمریکا در کوالالامپور به همراه دیپلمات‌های چند کشور اروپایی دیگر نگرانی خود در این باره را به دولت مالزی ابراز کرده اند.

نظامیان میانمار روز اول فوریه با سرنگونی دولت آنگ سان سو چی، اعضای کابینه و بسیاری از نمایندگان پارلمان را بازداشت یا محصور کردند.

انتهای پیام/*
۱
مرجع : یورونیوز
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما