شمار رسمی جانباختگان روزانه کرونا در ایران به ۷۱ نفر کاهش یافت
شناسایی ۴ مورد جدید کرونا جهش یافته انگلیسی در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۷۱ نفر رسید.
به گزارش ایصال نیوز، دکتر سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۱ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی پنج هزار و ۹۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۴۰۶ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۱۷۱ نفر رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۷۴ هزار و ۸۸۷ نفر از بیماران، بهبودی یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین ۴۶۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون هشت میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۶۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: هم اکنون بر اساس آخرین تحلیل ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
از سوی دیگر، دکتر سعید نمکی روز یکشنبه، در ستاد کرونا استان مازندران با اشاره به ابتلای چهار نفر به ویروس کرونای انگلیسی در کشور گفت: چهار مورد جدید از ویروس موتاسیون یافته و جهش یافته انگلیسی یا اروپایی می توانیم در کشور گزارش کنیم که تایید شده است.
وزیر بهداشت گفت: بعد از موردی که قبلا از ویروس جهش یافته کرونا اعلام کردم، در ردیابی هایی که برای ویروس جدید انجام می دهیم، یک خانواده ایرانی که مسافرتی به اروپا داشتند و به کشور بازگشتند، علامت پیدا کردند. گرچه که مسافران با PCR منفی وارد کشور می شوند اما با سامانه ای مرتب رصد می کنیم و این افراد در خانه ها قرنطینه می مانند و به محض شروع علائم نمونه گیری می کنیم.
* رژیم غذایی ضد آلودگی هوا
دکتر لاری سخنگوی وزارت بهداشت امروز گفت: بر اساس مطالعات و شواهد علمی، آلودگی هوا از عوامل مهم افزایش کروناست و انجام رژیم غذایی مناسب برای کاهش اثرات آلودگی هوا و کاهش موارد ابتلا به کووید-۱۹ موثر است. وی افزود: توصیه می شود از مصرف غذاهای چرب مثل سوسیس و کالباس و تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک خودداری کنید، آب فراوان بنوشید و از منابع غذایی حاوی ویتامین D مثل شیر در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید.
لاری ادامه داد: مصرف روزانه سیر و پیاز و تره فرنگی برای محافظت از مخاط بینی و دستگاه تنفسی بسیار مفید است و مصرف کرفس، اسفناج، لیمو شیرین، پرتقال، برگ سبز کاهو و مصرف روزانه یک عدد سیب نیز برای کاهش عوارض آلودگی هوا توصیه می شود.
وی گفت: جوانه گندم، روغن های گیاهی، گردو، جگر، سبزی های دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند در رژیم غذایی روزانه فراموش نشود و توصیه می شود روزانه از منابع غذایی حاوی سلنیوم مثل غذاهای دریایی، مرغ، نان سبوسدار، آجیل و مواد غذایی حاوی بتاکارتن مثل کدوحلوایی، اسفناج، انبه و کلم استفاده کنید.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید-۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان که موجب افزایش سرایت و بیماری زایی آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.