نخست وزیر بریتانیا در حساب توییتری خود اعلام کرد که این کشور از ابتدای سال ۲۰۲۱، ریاست گروه هفت را عهدهدار شده است.
جانسون با اعلام این مطلب اهمیت این موضوع را برای بریتانیا بسیار بالا دانست و افزود: «این موضوع سال را برای بریتانیا بسیار مهم خواهد کرد. من مشتاقانه منتظر استقبال از دوستان و متحدان خود هستم. ما ویروس کرونا را شکست میدهیم و پس از آن مسیر بهتری را در کنار یکدیگر میسازیم.»
بریتانیا در حالی رهبری گروه هفت را عهدهدار میشود که این کشور از ابتدای سال جدید میلادی، رسما از اتحادیه اروپا خارج شد و مسیر جدیدی را در روابط خارجی خود در پیش گرفت. بریتانیا و بوریس جانسون حالا با چالشهای عمدهای در گروه هفت مواجه خواهند بود که احتمالا یکی از مهمترین آنها انتخاب نوع رویکرد در قبال روسیه خواهد بود.
جانسون همچنین وعده داده تا با پایان بیماری کووید-۱۹، بریتانیا بتواند از رهبران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان میزبانی کند. در سال جاری میلادی، بریتانیا در شهر گلاسگو اسکاتلند هم میزبان نشست تغییرات اقلیمی خواهد بود.
دومنیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا هم در توییتر خود نوشت که این کشور پس از گذراندن سال سخت ۲۰۲۰، منتظر روزهای بهتر است. آقای راب همچنین تاکید کرد که کشورش همچنان به تلاش برای تهیه واکسن برای آسیبپذیرترین افراد جهان ادامه خواهد داد.
راب در توییت خود نوشت: «سال هیجان انگیزی برای بریتانیا در پیش است. ریاست شورای امنیت سازمان ملل در ماه فوریه، ریاست گروه هفت که نشست آن در تابستان برگزار میشود و میزبانی از نشست تغییرات اقلیمی که در ماه نوامبر برگزار خواهد شد.»
او همچنین در ادامه افزود: «ما تجارت آزاد را گسترش خواهیم داد، وضعیت حقوق بشر را ارتقا میدهیم و با چالشهای پیرامون بیماری کووید-۱۹ مقابله خواهیم کرد.»
راب در ماه گذشته میلادی به عنوان نماینده بورس جانسون در سفر خود به هند، از ناراندرا مودی، نخست وزیر هند دعوت کرده بود تا به گروه هفت بپیوندد. این دعوت تلاشی از طرف بریتانیا برای افزودن کشورهای هند، کره جنوبی و استرالیا به گروه هفت است که قرار است پس از اضافه شدن این کشورها به «دموکراسی ۱۰» تغییر نام دهد.
سخنگوی بوریس جانسون پیشتر تاکید کرده بود که اختیار درباره اینکه چه کشورهایی برای اجلاس دعوت شوند بر عهده میزبان خواهد بود.