کاوشگر ماه چین به نام «چانگ ئه ۵» حامل نمونه های خاک و سنگ کره ماه، بامداد امروز (پنجشنبه) در مکانی مشخص واقع در منطقه مغولستان داخلی در شمال چین فرود آمد
به گزارش ایصال نیوز، رسانه های چین امروز پنجشنبه از بازگشت موفقیت آمیز کاوشگر ماه خبر دادند، پروژه کاوش کره ماه یکی از ۱۶ پروژه اصلی علمی و فنی چین است که در برنامه کلی توسعه درازمدت این کشور قرار دارد.
برای اجرای این پروژه، بیش از دو هزار موسسه و صدها دست اندرکار علمی و فنی همکاری داشتند؛ آن ها با همبستگی و همدلی بر مشکلات غلبه کرده و ۶ بار ماموریت مربوط را انجام دادند.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری چین هم با انتشار پیامی موفقیت فعالیت این کاوشگر را به تمامی کارکنان شرکت کننده در این پروژه کاوش فضایی تبریک گفت.
هدف چین از پرتاب این فضاپیمای بدون سرنشین، انتقال سنگهای ماه به زمین بود؛ این اولین تلاش یک کشور برای آوردن نمونهای از قمر طبیعی زمین از دهه ۱۹۷۰ تاکنون است.
متخصصان درباره اهمیت تحقیق روی خاک کره ماه میگویند، بررسی نمونههای خاک کره ماه که توسط این کاوشگر جمع آوری شده است، برای آشنایی با تاریخ خاک کره ماه و حتی فعالیتهای خورشید کمک زیادی خواهد کرد.
کاوشگر چانگ ئه-۵، با وزن هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم پس از ۱۱۲ ساعت سفر، ۲۸ نوامبر (۸ آذر) وارد مدار ماه شد این کاوشگر ۷ فوت (۲.۱ متر) در ماه حفاری و نمونههایی را جمع آوری کرد.
کاوشگر «چانگ -۵» یکی از پیچیده ترین و چالش برانگیزترین ماموریت های تاریخ هوا فضای چین و همچنین اولین ماموریت نمونه ماه در جهان طی بیش از ۴۰ سال است.
چین در تلاش برای رسیدن به فعالیتهای فضایی رقیب خود یعنی آمریکا و تایید جایگاهش به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، میلیاردها دلار در ماموریت بین کهکشانی به سیاره مریخ سرمایه گذاری کرده است.
ماموریت چین به مریخ از جمله شامل چند پروژه جدید فضایی است که این کشور دنبال میکند و شامل قرار دادن فضانوردان چینی در کره ماه و برخورداری از یک ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۲۲ است.
چین پیش از این هم در سال ۲۰۱۱ میلادی برای پرتاب کاوشگر به مقصد مریخ تلاش کرده بود، اما این ماموریت شکست خورد و فضاپیمای چینی پس از پرتاب از پایگاه قزاقستان، در جو زمین سوخت.