روحانی: دولت با تمام توان از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند
افزایش 100 برابری شرکت های دانش بنیان در دولت تدبیر
رئیس جمهور افتتاح طرح های ملی در حوزه شرکت های دانش بنیان را به معنای ارتقای کشور در علم و فناوری دانست و گفت: شرکت های دانش بنیان نقش مهمی در توسعه علم و فناوری کشور داشته اند و دولت با تمام توان از این شرکت ها حمایت می کند.
به گزارش ایصال نیوز از ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنج شنبه در بیست و ششمین هفته افتتاح طرح های ملی کشور، پس از صدور فرمان آغاز بهره برداری 4 طرح ملی در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی که با تلاش شرکت های دانش بنیان به نتیجه رسیده است، اظهار داشت: امروز تعداد شرکت های دانش بنیان نسبت به 7 سال گذشته 100 برابر شده و برای ما بسیار مهم است که نسل جوان و تحصیلکرده کشور فضایی برای فعالیت و تعالی علم و دانش خود داشته باشند.
رئیس جمهور با اشاره به به طرح هایی که امروز در زمینه دارو و واکسن افتتاح شد، اظهار داشت: موضوع تولید دارو در جهان امروز بسیار مهم است و اینکه امروز یک طرح برای ساختن واکسن انسانی و برای درمان یک بیماری شایع به بهرهبرداری رسید، برای کشور بسیار موجب امیدواری در تأمین دارو و حتی صادرات مواد دارویی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان این امیدواری را ایجاد کرده اند که میتوانیم گام به گام در عرصه تولید نیازمندیهای دارویی کشور در داخل بی نیاز شویم، تصریح کرد: هرگونه سیاستگذاری و تسهیلگری در زمینه فعالیت این شرکت ها لازم باشد، از سوی دولت انجام خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دستیابی به توان تولید گسترده واکسن و بویژه واکسنهای انسانی از ابتدای فعالیت دولت یازدهم مورد تأکید بوده است، خاطر نشان کرد: باعث خوشحالی است که معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز اعلام کردند در زمینه تولید واکسن آنفلوآنزا گامهای بلندی برداشته شده و ساخت این واکسن در ماههای آینده به ثمر خواهد رسید که این برای مردم بسیار آرامشبخش خواهد بود.
دکتر روحانی با اظهار خشنودی از اینکه بسیاری از فعالیتهای دانشبنیان در کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام میشود، گفت: موضوع تأمین نیازهای دارویی و غذایی برای همه کشورها جزو مسایل مهم و امنیتآفرین است که شرکتهای دانشبنیان در کشورمان در هر دو زمینه فعالیتهای بسیار خوبی داشتند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید تلاش کنیم شیوه تجویز و مصرف دارو و نیز مصرف مواد غذایی در کشورمان اصلاح شده و از مصرف بی رویه و اتلاف مواد غذایی و دارو پرهیز شود، اظهار داشت: گزارش های آماری حاکی از ضایعات 40 درصدی مواد غذایی در کشورمان دارد که باید برای اصلاح این وضع اقدام مؤثر و جدی انجام شود.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
محتوا و اهمیت بیست و ششمین افتتاحها با بیست و پنج هفته قبل مقداری متفاوت بود. افتتاح های امروز به معنای ارتقاء کشور در علم و فناوری است و این برای ما بسیار مهم است و من از آقای دکتر ستاری، آقای دکتر خاوازی، آقای دکتر نمکی، همه معاونین آن ها و همه آنهایی که در این زمینه تلاش، پشتیبانی، هدایت و کمک میکنند، تشکر میکنم.
برای ما بسیار مهم است که نسل جوان، دانشآموخته و تحصیلکرده، فضایی برای فعالیت و همچنین تعالی علم و دانش و فناوری خودشان داشته باشند.
خداوند بزرگ را شکرگزاریم که در این مدت 7 سال تلاشهای بسیار خوبی شده است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانههای مربوطه در زمینه ارتقاء شرکتهای دانش بنیان تلاشهای بسیار زیادی کردند. تقریباً میتوانیم بگوییم شرکتهای دانشبنیان ما نسبت به 7 سال پیش حدود 100 برابر شده است و این اهمیت فوقالعادهای برای ما دارد.
دانشجویان و تحصیلکردگان عزیز ما در دانشگاهها در این شرکتها جذب شدند و میشوند و حتی نیروی انسانی خلاق ایرانی که در خارج از کشور هستند، روزانه در این شرکتهای دانشبنیان جذب میَشوند و این مسأله برای ما حائز اهمیت است.
اما افتتاحهای امروز غیر از مسأله علم و فناوری در 2 زمینهای بود که هر دو زمینه برای ما مهم است. اولین آن در مسأله دارو بود که بسیار مهم است چرا که داروهایی برای درمان بیماریها و یا پیشگیریکننده است و بدن را آماده میکند که قدرت و توان مقابله با بیماری را داشته باشد و در بخش بهداشت میگنجد و این بخش برای ما بسیار حائز اهمیت است مخصوصاً اینکه امروز در تولیدهایی که افتتاح شد، واکسن انسانی جزو این تولیدات بود که برای ما بسیار مهم است و آن هم نسبت به بیماری شایع سرطان دهانه رحم که اهمیت خاصی دارد و واکسن آن پرمصرف است.
امیدواریم در این زمینه نیازمندیهای داخل را تأمین کنیم و حتی در آینده بتوانیم صادر کنیم و همچنین اقداماتی برای مواد اولیه دارو انجام میگیرد که ما در بخش تولید دارو نیازمند آن هستیم و مواد اولیه را وارد کشور می کنیم یعنی ارزبری ما هم برای بخشی از داروها و هم برای بخشی از مواد اولیه شرکتهای داروسازی ما است.
شرکتهای دانشبنیان قدم به قدم میتواند ما را مستغنی کند و همانطور که آقای دکتر ستاری اشاره کردند اگر حدود یک میلیارد دلار وارد کننده مواد اولیه هستیم به راحتی میتوانیم نیمی از آن یعنی حدود 400 میلیون دلار را در داخل تأمین کنیم و نیاز به واردات از خارج نداشته باشیم.
دولت با همه توان، هم در سیاستگذاری در این شرکتها، هم هرگونه تسهیل گری که برای این شرکتها لازم است و هم حمایت از این شرکتها که برای ما بسیار مهم است، پشتیبان این شرکتها است چرا که مسأله دارو، امنیت جسم و جان مردم را تأمین میکند یعنی یک نفر که مشغول کار است احساس کند که خدای ناکرده با مشکلی مواجه است و دارو به اندازه کافی در کشور است و یا میتواند از برخی از بیماریها پیشگیری کند.
این مهم بود که آقای دکتر ستاری قول دادند تا پایان این دولت 4 واکسن انسانی دیگر به این واکسن ها اضافه میشود و یکی از تأکیدات من از روز اول در دولت یازدهم تولید واکسن بود، مخصوصاً واکسن انسانی که خیلی مسبوق به سابقه هم نبود و اینکه معاونت علمی و فناوری اظهار امیدواری کردند که بتوانیم واکسن آنفلوآنزا را در ماههای آینده به ثمر برسانیم برای ما بسیار مهم است و این برای مردم امنیتآفرین و آرامشبخش است.
از همه شرکتهای خصوصی تشکر میکنیم. اینکه دولت در سرمایهگذاری بسیاری از اینها بخش کمی را به عهده دارد و یا کل سرمایهگذاری و یا بخش اعظم آن بر عهده بخش خصوصی است، برای ما بسیار مهم است که بخش خصوصی ما در این زمینه فعال باشد و در شرکتهای دانشبنیان که اتفاقاً شرکتهایی است که زود و با یک زمان کم و امکانات متوسط به سودآوری و به درآمدهای بسیار ارزشمندی میرسد مخصوصاً در زمینه بیوتکنولوژی که برای ما داروهای زیست فناوری بسیار مهم است و گرانقیمت هم است و تأمین آنها اهمیت خاص و ویژهای دارد.
در بخش دوم مسأله امنیت غذایی است. امنیت غذایی برای کشور ما بسیار مهم است و ما در دوران کرونا اهمیت هر دو بخش یعنی بخش دارو و بخش بهداشت و مسأله امنیت غذایی را بیشتر درک کردیم.
در مسأله امنیت غذایی شرایط دنیای امروز بعد از کرونا با قبل آن متفاوت است و باید روی پای خودمان بایستیم و به خودمان متکی شویم و شما میبینید یک شرکت دانشبنیان با تولید کود مورد نیاز ، سم مورد نیاز و یا بذر مورد نیاز چقدر میتواند کمک کند به اینکه محصول با افزایش بیشتر مواجه شود و بتوانیم به خودکفایی نزدیکتر شویم.
من در اینجا یک نکتهای را خدمت مردم بسیار عزیز و شریف ایران اضافه کنم، یکی از اصولی که باید در بخش دارو و مواد غذایی به سمت آن حرکت کنیم، خوب مصرف کردن است. مصارف ما به دقت انجام نمیگیرد و گاهی دارو بیش از حد در نسخه نوشته میشود یا خریداری میشود و داروها معمولاً در خانه میماند و مصرف نمیشود و دقت لازم در آن انجام نمیگیرد بنابراین بد مصرف کردن، هم در مواد غذایی و هم در دارو بسیار مضر است و ما باید به یک مصرف بهینه در کشور برسیم.
طبق یک آماری که به من گزارش دادند در همین روزهای اخیر 40 درصد مواد غذایی ما تلف و ضایع میشود که یا بخاطر بد مصرف کردن، یا تولید غیر دقیق نسبت به این مواد غذایی و یا بخاطر این است که زنجیره لازم در صنایع تبدیلی را در اختیار نداریم و اینها از بین میرود.
خیلی مسأله مهمی است. این آمار به ما میگوید 40 درصد که حتی اگر 10 و 20 درصد هم باشد خیلی زیاد است، در این شرایط حساس برای تولید مواد غذایی کشور و برای اینکه نیاز مردم مرتفع شود خیلی تلاش میشود و نباید خدای ناکرده بخاطر عدم دقت و بد مصرف کردن در مقاطع مختلف، 40 درصد آن را از دست بدهیم.
کار بزرگی که امروز باید انجام بگیرد، ایجاد فرهنگ لازم هم در بخش تولید و هم در بخش مصرف است تا به بهترین وجه تولید کنیم و با بهترین کیفیت آن را به اندازه مصرف کنیم و در حداقل ضایعات مواد غذایی باشیم و این هم برای ما بسیار اهمیت دارد.
اینکه امروز توانستیم چندین شرکت دانشبنیان را افتتاح کنیم، برای ما از لحاظ علمی، نیازمندیهای جامعه و جذب جوانان تحصیلکرده بسیار افتخارآمیز بود و بنابراین افتتاح بیست و ششم بر همه آن افتتاحها از نظر علمی و فناوری و دانشبنیان بودن مزیت داشت، برای همه جوانها، شرکتهای دانشبنیان و همه مسئولینی که در این راه تلاش میکنند آرزوی توفیق بیشتر میکنم.