مجوز پلاسما درمانی برای درمان کرونا در آمریکا صادر شد
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) روز یکشنبه ۲۳ اوت (۲ شهریور) مجوزی اضطراری برای استفاده از روشی مبتنی بر پلاسما در خصوص درمان بیماران کرونا صادر کرد.
این تکنیک که بر استفاده از پلاسمای خون بیماران بهبود یافته از کرونا متمرکز است، تا کنون روی بیش از ۷۰ هزار بیمار در آمریکا آزمایش شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا گفته است این روش درمانی میتواند تلفات بیماری کووید-۱۹ را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.
آقای ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی خود روش درمانی جدید را روشی «قوی» توصیف کرد و از آمریکاییها خواست تا در صورت بهبود یافتن از بیماری کووید-۱۹ با حضور در مراکز انتقال خون پلاسما اهدا کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا، که ترجیح داده است فعلا به جای اعطای مجوز کامل به مجوز اضطراری برای این روش درمانی بسنده کند، گفته است که تحقیقات نشان داده اگر در سه روز نخست بستری بیمار در بیمارستان از روش تزریق پلاسمای حاوی آنتیبادی استفاده شود روند بهبودی تسریع شده و مرگ و میر کاهش می یابد.
پیتر مارکس، مدیر مرکز ارزیابی و تحقیقات بیولوژیک سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره گفت: «به نظر میرسد که این روشی بیخطر است و میتوانیم بدون نگرانی آن را تجویز کنیم.»
این در حالی است که شماری از اعضای ستاد ویژه کرونا در کاخ سفید، از جمله آنتونی فائوچی، گفتهاند باید درباره مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته است احتیاط به خرج داد.
اعلام روش دارویی جدید یک روز پس از آن صورت میگیرد که رئیسجمهور آمریکا سازمان غذا و داروی این کشور را به مانعتراشی بر سر تولید واکسن به خاطر سیاسیکاری متهم کرده بود.
آقای ترامپ روز یکشنبه با اشاره به قصد «افرادی در سازمان غذا و دارو» در سنگاندازی بر سر راه شرکتهای دارویی، آنان را به ایجاد تاخیر عمدی در مسیر ساختن واکسن و روش درمانی برای بیماری کووید-۱۹ متهم کرد.
وی گفت: «واضح است که آنان میخواهند جواب را تا بعد (از انتخابات ریاستجمهوری) عقب بیاندازند».
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کمتر از ۳ ماه دیگر در ۳ نوامبر (۱۳ آبان) برگزار خواهد شد.
ناظران معتقدند کشف واکسن در این بازه زمانی میتواند تاثیری مثبت بر آرای دونالد ترامپ در انتخابات پیشرو داشته باشد.