دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی: ۱۹ سهمیه کنکور تبدیل به معضل شده است
دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل توجه است
سید سعیدرضا عاملی گفت: ۱۹ نوع سهمیه در کنکور داریم که تبدیل به یک معضل شده و نیازمند تدبیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
به گزارش ایصال نیوز، مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سه شنبه اعلام کرد؛ مجمع نمایندگان استان گلستان با حضور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با سعید رضا عاملی دبیر این شورا دیدار و گفتگو کردند. عاملی در این جلسه با تأکید بر ضرورت مشخص شدن جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در استفاده از ظرفیتهای مجلس شورای اسلامی برای اجرایی شدن سیاستها، به برنامههای مشترک با مجلس در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: کنکور مسأله اولی است که نیاز به تدبیر مشترک شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی دارد و امیدواریم با یک همکاری نزدیک در این زمینه به نتیجه برسیم.
وی با بیان اینکه مسأله سهمیههای کنکور، دیگر موضوع مشترک شورا و مجلس است، افزود: ۱۹ نوع سهمیه در کنکور داریم که تبدیل به یک معضل شده و نیازمند تدبیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین افزود: روسای سه کمیسیون فرهنگی، آموزش و تحقیقات و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و در ستاد راهبری نقشه جامع علمی، ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی، شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی و شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده حضور دارند؛ از این رو جایگاه مجلس در شورا تعریف شده است. وی درباره جمعیت و خانواده به عنوان موضوع مشترک میان مجلس و شورا، خاطرنشان کرد: این طرح ۹ سال است در مجلس مانده و امیدواریم در همین سال اول مجلس جدید، وضعیت آن مشخص شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستاوردهای نظام در حوزههای مختلف شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد که در منظر اجتماعی نیز باید در این زمینه اطلاعرسانی کافی صورت پذیرد.
عاملی برخی دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش تأسیس نهادهای مرتبط با علم و فرهنگ پس از پیروزی انقلاب را مورد توجه قرار داد و گفت: این دستاوردها مانند تشکیل ۱۲۰ نهاد از جمله معاونت علمی و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، شورای گسترش وزارت علوم و فرهنگستانهای کشور که مربوط به ادوار مختلف شورای عالی است.
وی در این جلسه که محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ و غلامرضا بصیرنیا مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در آن حضور داشتند، به جایگاه امروز کشور در حوزه علمی فناوری در جهان اشاره کرد و گفت: اگر به یک جایگاه اساسی در وضعیت علم و فناوری در جهان رسیدهایم، به طور حتم تلاشهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستیابی به این توفیقات مؤثر بوده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی چهار سند اساسی دارد که نیازمند راهبری و رصد مستمر است، اظهار داشت: نقشه مهندسی فرهنگی کشور، نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند اسلامی شدن دانشگاهها اساسی هستند که اجرایی سازی آن در حال پیگیری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند آمایش آموزش عالی و ساماندهی دانشگاهها در این سند گفت: در جلسه اخیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی مقرر شد با تجمیع واحدهای آموزشی که استانداردهای لازم را ندارند تعداد دانشگاهها در کشور به ۴۴ دانشگاه جامع برسد.
عاملی با بیان اینکه سند مهندسی فرهنگی دو بار در سال ۹۱ و سال ۹۳ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید ولی جلسات ستاد راهبری مهندسی فرهنگی تشکیل نشد، خاطرنشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته در دوره جدید تاکنون پنج جلسه ستاد مهندسی فرهنگی تشکیل شد و ۱۴ مصوبه کلیدی در این ستاد به تصویب رسید؛ یکی از این مصوبات، پیوست فرهنگی است.
وی افزود: اگر در توسعه و صنعتی شدن به پیوست فرهنگی توجه نکنیم آسیبهای زیادی را خواهیم دید و بلاهایی که بر سر غرب در مسیر توسعه پیش آمد از نبود توجه به همین ملاحظات بود. به گفته عاملی، شاخص مشخصی برای سنجش پیشرفت اجرای سند تحول بنیادین آموزشوپرورش که ۹ سال از تصویب آن میگذرد، وجود ندارد؛ در دوره جدید شورای تحول و نوسازی، نظام آموزشی کشور را احیا کردیم و اولین توقع که از آموزشوپرورش داشتیم، مشخص شدن شاخصهای سنجش اجرای این سند است.
عاملی باز مهندسی حکمرانی کشور را یکی از برنامههای دیگر سال ۹۹ این شورا بیان کرد و گفت: در حوزه قرآن دستگاههای مختلف بودجه دارند ولی خروجی کار آنها مشخص نیست و امیدواریم بتوانیم طرح آمایش فرهنگی را با کمک مجلس شورای اسلامی به سرانجام برسانیم.
وی اضافه کرد: یکی از مصوبات دیگر ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی، تشکیل کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامهوبودجه، وزرا و روسای دستگاههای ذیربط است که قبل از مجلس شورای اسلامی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش محوری در لایحه داشته باشد و این کمیته برنامه پنجساله در حوزه فرهنگ را تدوین خواهد کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نقشه راه فرهنگی کشور سند مهندسی فرهنگی است که ۳۳۰ برنامه اقدام در آن طراحی شده است. وی افزود: در سند مهندسی فرهنگی کشور ۴۱ سند ملی و برنامه راهبردی پیشنهاد شد که تهیه و تصویب آن موجب سامان جدی در حوزه فرهنگ مادی و معنوی می شود؛ اسناد ملی مثل سند ملی معماری و شهرسازی، سند ملی موسیقی و سند ملی سینما جزء موارد مهم اسناد فرهنگی کشور است.
*وضعیت فضای مجازی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وضعیت فضای مجازی در کشور گفت: از وقتی اینترنت و صنعت ارتباطات همزمان به وجود آمد، جامعه با مداخله عناصر متعدد مواجه شده است. وی تولید محتوای مناسب و برتر برای کودکان را بسیار مهم برشمرد و تاکید کرد: مهمترین جایی که شخصیت بچه شکل میگیرد در کودکی است و باید از طریق آموزشوپرورش این کار را به یک جای مشخص برسانیم، با شورای عالی فضای مجازی در تعامل هستیم که مقررات گذاریهای لازم در خصوص فضای مجازی صورت گیرد.
عاملی با اشاره به قوانین موجود در حوزه فضای مجازی در کشور گفت: مجلس ۲ قانون تجارت الکترونیک و جرایم الکترونیک را دارد که نیاز به تعداد قانون بیشتر برای فضای مجازی است و این دو سند هم نیازمند بهروزرسانی است.
به گفته استاد دانشگاه تهران، سواد مجازی تا مرز سواد تحلیلی پیش میرود و باید این باور در کاربر ایجاد شود که یک کلیک مرز بین بهشت و جهنم است و در سواد مجازی افراد به سطح تشخیص مناسب برسند.
وی پیشرفتهای علوم در کنار فضای مجازی را مورد توجه قرار داد و گفت: در پزشکی ۲۲ حوزه پزشکی از راه دور به وجود آمده که هر کدام قدرتی را ایجاد کرده و ما در این حوزههای تخصصی دچار ضعف هستیم. حوزههای مثل بیمارستان از راه دور، پرستاری از راه دور، جراحی از راه دور و ...
عاملی تأکید کرد: مقام معظم رهبری یک دایره برای همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی مشخص کردهاند و اینکه جاهایی که شورا ورود کرده مجلس ورود نداشته باشد و بالعکس و به نوعی ادامه یکدیگر باشند.
وی افزود: معتقدیم شورای عالی انقلاب فرهنگی اکنون باید برای اجرایی سازی مصوبات خود اقدام کند و آمادگی داریم با کمیسیون فرهنگی و... همکاری و هماهنگی لازم را در این زمینه داشته باشیم.