plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴
کد مطلب : ۱۰۱۰۹
در نشست شورای معاونین و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌ها

سید عباس صالحی: نیازمند ارائه تصویر روشن‌تری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بین دستگاه‌ها و مردم هستیم

منابع وزارت فرهنگ بسیار حداقلی است که کار را بسیار سخت می‌کند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مسئولیت این وزارتخانه در 6 حوزه کاری، بر ضرورت ارائه تصویر روشن از آن‌ها بین دستگاه‌ها و مردم تاکید کرد و گفت: منابع ما بسیار حداقلی بوده و همین موضوع کار ما را بسیار سخت می‌کند.
سید عباس صالحی: نیازمند ارائه تصویر روشن‌تری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بین دستگاه‌ها و مردم هستیم
به گزارش ایصال نیوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی روز دوشنبه در نشست شورای معاونین و مدیران کل امور مجلس وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی، گفت: برخی از وزارتخانه‌ها به دلیل اینکه دارای فعالیت تک موضوعی هستند در میان اعضای دولت و عموم دارای تصویر روشنی هستند، اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای شش حوزه کاری است که این تعدد فعالیت‌ها کار آن را سخت‌تر کرده است.

عضو کابیته دولت دوازدهم با قدردانی از معاون حقوقی رئیس جمهور و همکاران‌شان در تعامل دولت با مجلس شورای اسلامی،‌ اظهارداشت: تلاش‌های معاونت پارلمانی ریاست جمهوری در طول این هفت سال برای تعامل دولت و مجلس بسیار مهم بوده و کارکنان این معاونت افسران خاموشی بودند که با تدبیر در مسیر همکاری مشارکت لازم را داشتند.

رشد چشمگیر در حوزه سینما

وی با اشاره به حوزه هنر خاطرنشان کرد: در حوزه هنر به علت گستردگی این بخش تنها به حوزه سینما اشاره می‌کنیم، در کل سال ۹۲ فروش سینما ۳۰ میلیارد و در سال ۹۸ این آمار به ۳۰۰ میلیارد بدون احتساب اسفندماه که کشور درگیر ویروس کرونا بوده رسیده است، همچنین تماشاگران ما از ۷ میلیون و ۸۰۰هزار نفر در سال ۹۲ به ۲۸ میلیون نفر در سال ۹۷ رشد داشته‌اند.

صالحی یادآور شد: سالن‌های سینمای ما از ۳۱۸ سالن در سال ۹۲ به ۶۰۸ سالن در سال ۹۸ رسیده است، همچنین سینمای ایران در طول هفت سال گذشته در  ۲۰۵ جایزه بین‌المللی برنده جایزه‌های جهانی شده است. در بخش‌های دیگر حوزه هنر می‌توان به سند توسعه هنری اشاره کرد، این سند آماده و در دست شورای عالی انقلاب فرهنگی است که امید است با تصویب این سند تصویر روشن‌تری از آینده هنری کشور ترسیم شود.

حضور ۲۶۶ شهر طرح شبکه شهرهای خلاق

وی افزود: در حوزه هنر طرح شبکه شهرهای خلاق را نیز داریم که خوشبختانه در این طرح تا به امروز ۲۶۶ شهر حضور پیدا کردند، تلاش ما در این طرح براین است که هر شهر نمایه یکی از هنرهای دارای مزیت شناخته شود، از طریق این شبکه شهرهای خلاق فرصتی فراهم می‌شود تا شهرها آمایش و ظرفیت‌های هنری خود را پیدا کنند. همچنین در حوزه اجراهای صحنه‌ای و هنری مثل کنسرت، تئاتر و گالری‌ها در فضای هفت ساله دولت شاهد روند روبرو رشد هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: در بخش فرهنگ و پژوهش نیز ۳۶۵ کتابخانه در سه سال گذشته احداث شده و فضای کتابخانه‌ها به باشگاه‌های فرهنگی اجتماعی با محوریت کتاب تبدیل شده‌اند، براین اساس کتابخانه فقط محل کتاب‌خوانی نیست، تلاش ما بر این بوده که کتابخانه‌ها به فضای فرهنگی اجتماعی با نگاه محله‌محور و با تحرکات اجتماعی فرهنگی تبدیل شود.

روند رو به رشد اقتصاد نشر

صالحی با اشاره به اقتصاد نشر به عنوان یکی از بخش‌های مهم حوزه فرهنگ گفت: جریان اقتصاد نشر به رغم همه مشکلات در سال‌های اخیر روند رو به رشدی را داشته است، در سال ۹۸ در نمایشگاه کتاب ۱۳۰میلیارد فروش رقم خورده است، همچنین نمایشگاه‌ها صرفا محل فروش کتاب نبوده بلکه باشگاه فرهنگ و اندیشه هم بوده‌اند، تا پایان بهمن سال گذشته ۲۳نمایشگاه کتاب استانی برگزار شده است که علاوه بر کمک به اقتصاد نشر، ۳۰۰نشست فرهنگی، علمی و ادبی در آن برگزار شده است. همچنین باشگاه‌های کتاب‌خوانی، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران به فرهنگ کتاب‌خوانی کشور کمک کرده است.

وی با اشاره به حوزه فرهنگ و پژوهش خاطرنشان کرد: پیمایش‌ها و آمایش‌های پژوهشگاه فرهنگ و هنر در خصوص اتفاقات جامعه به طور مستمر صورت می‌گیرد که این اطلاعات به مجموعه‌های مختلف کمک می‌کند، اخیرا کمیته رصد فرهنگی نیز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در اختیار دبیرخانه این پژوهشگاه قرار گرفته است.

نقش بی بدیل شورای اطلاع رسانی در ایام کرونا

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: حوزه سوم فعالیت ما بخش رسانه است، اخیرا بعد از مصوبه دولت شوراهای اطلاع‌رسانی استان‌ها با دبیری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها شکل گرفته است، در همین ایام کرونا شوراهای اطلاع‌رسانی استانی نقش بسزایی داشتند، این امتداد شورای اطلاع‌رسانی استان‌ها یک ظرفیت برای مجموعه‌های مختلف دولت است، در این بین معاونت مطبوعاتی نیز ۱۰ کارگروه رسانه‌ای را تشکیل داده که هر هفته جلسات منظم دارند که این ظرفیت قابل توجهی است که دولت می‌تواند از آن استفاده کند.

صالحی با اشاره به حوزه فضای مجازی تصریح کرد: امروز فضای مجازی حقیقی‌تر از فضای حقیقی است، در این بخش هم یکی از اولین دستگاه‌ها که با مرکز ملی فضای مجازی همکاری کرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، به همین منظور در فضای مجازی ۷۳ برنامه را تنظیم کرده‌ایم که در سال گذشته ۲۰برنامه آن اجرا شد؛ در حوزه محتوا و کارکرد با این ۷۲ برنامه می‌توانیم مسیر روشن‌تری از این فضا داشته باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه فضای مجازی تلاش کردیم نهادهای مدنی را شکل و تقویت کنیم، تا به امروز چندین مورد از این نهادها هم شکل گرفته است، همانند مجمع ناشران بین‌الملل، مجمع ناشران کودک و نوجوان و مجمع ناشران اسلامی در فضای مجازی.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حوزه فرهنگ و دین هم سازمان اوقاف و امور خیریه، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و معاونت قرآن و عترت فعالیت‌های زیادی دارند، به طور مثال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ۲۵ هزار کانون با دو میلیون نفر عضو داریم، این اتفاق ظرفیتی را در سطح کشور فراهم می‌کند تا بهتر بتوانیم به فعالیت‌های فرهنگی و هنری به ویژه در میان قشر جوان بپردازیم.

صالحی در مورد دین، فرهنگ و هنر در حوزه بین‌الملل نیز توضیح داد: علاوه بر معاونت‌های ما که در حوزه بین‌الملل فعالیت دارند، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با ۸۰ رایزن فرهنگی اقدامات خوبی در بخش بین‌الملل داشته و از آنجایی که ایران هویت فرهنگی و هنری خوبی در دنیا دارد در این سال‌ها تلاش‌های زیادی را داشته‌اند، یکی از این موارد تمرکز بر روی موافقت‌نامه‌های فرهنگی بوده است، تکثیر و تداوم این توافق‌نامه‌ها در طول این چند سال در دستور کار بوده است. همچنین موضوع گفت‌وگوهای فرهنگی، هنری و دینی همیشه در دستور کار بوده تا از این طریق بتوانیم مناسبات ایران با دنیا را فعال‌تر کنیم.

وی اظهار داشت: در شش حوزه کاری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت دارد منابع ما بسیار حداقلی است و همین موضوع کار ما را بسیار سخت می‌کند. از این رو انتظار داریم تصویر روشنی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پدیدار شود، روح ایران و نظام اسلامی با روح فرهنگ و هنر شکل گرفته است که اگر این روح با طراوت باشد ایران زنده‌تر، نظام با نشاط‌تر و قدرت اثرگذاری منطقه‌ای و جهانی ما بیشتر می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مجلس یازدهم نیز خاطرنشان کرد: مجلس تازه با توقعات جدید روی کار آمده و باید سلیقه‌گرایی کمتر شود تا بتوان فرهنگ و هنر را با یک کارنامه با توفیق به پایان رساند.

دولت به دنبال تعامل با مجلس جدید

در ادامه این نشست معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: دولت به دنبال تعامل با مجلس جدید است، پس از آنکه اعتبارنامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی تایید شد دولت به سمت تعامل با مجلس قدم برداشت، همراهی و همدلی بین دولت و مجلس می‌تواند مشکلات زیادی را حل کند، ریاست محترم جمهوری نیز در اولین جلسه مجلس هم درخواست همکاری با مجلس را مطرح کردند.

حسینعلی امیری افزود: سخنان رئیس جمهور در صحن مجلس که اعلام کردند «دولت دست همکاری به سوی مجلس شورای اسلامی دراز می‌کند» نشان می‌دهد که دولت به دنبال نهایت همکاری با مجلس شورای اسلامی است.

همفکری برای بهتر شدن امور و تعامل بیشتر با مجلس

براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخشی از این نشست معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن خیر مقدم به میهمانان، درباره برگزاری این نشست گفت: معاونان و مدیران کل امور مجلس و استان‌های وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی به صورت دوره‌ای جلساتی برای هم‌اندیشی دارند که با همفکری برای بهتر شدن امور و تعامل بیشتر با مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود.

علی‌اصغر کاراندیش تصریح کرد: در هر دوره یک دستگاه میزبان خواهد بود و امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میزبان معاونان و مدیران کل مجلس و استان‌های وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی است، امیدواریم در شروع مجلس یازدهم بتوانیم با هم‌اندیشی امروز تعامل و همکاری بیشتر دولت و مجلس را شاهد باشیم.

انتهای پیام/*
۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما